Αρχή > Troubleshooter > Μνήμες;
  • Μνήμες;
  • Σύνθεση:
    Core2 Duo E8500 3.16, τροφοδοτικό Thermaltake TR2 550W , Gigabyte GA-EX38T-DQ6, Gainward Bliss 8800GT Golden 1GB, 2x OCZ 1066 DDR3 Gold 1GB
    Το σύστημά μου έχει Vista Ultimate. Ηθελα από τα 2GB να πάω στα 4GB, οπότε αγόρασα 2 μνήμες ίδιες με αυτές που έχω τώρα. Οταν τις έβαλα, πατούσα για να ανοίξει και έκανε αμέσως επανεκίνηση. Με τρεις προσπάθειες ανοίγει, αλλά μετά από λίγο κάνει ξανά επανεκίνηση. Εκανα update τo BIOS, αλλά τίποτε. Τις έχω στα slots που μου λένε οι οδηγίες της motherboard, αλλά έκανα έλεγχο αν λειτουργούν σωστά και δεν βρέθηκε να έχουν πρόβλημα. Η λίστα της motherboard λέει ότι υποστηρίζει το συγκεκριμένο τύπο και τη μάρκα.
    Εφόσον έχεις αποκλείσει, όπως ισχυρίζεσαι, την περίπτωση ελαττωματικών μνημών, ο πιθανότερος υπαίτιος είναι το τροφοδοτικό. Η πιο έγκυρη δοκιμή είναι απλή στις περιπτώσεις αυτές. Αποσύνδεσε από το τροφοδοτικό τα πάντα (δίσκους, DVD drives, έξτρα κάρτες και όλους τους μη απαραίτητους ανεμιστήρες –, δηλαδή, όλους εκτός του επεξεργαστή) εκτός από τα βασικά (επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών). Αν το PC ανάψει και δεν κάνει επανεκκίνηση, παρά «κολλήσει» στο σημείο που δεν θα εντοπίζει δίσκους, σημαίνει πως το τροφοδοτικό δεν μπορεί να παρέχει ρεύμα αρκετό για όλες τις συσκευές σου. Οπότε πας για πιο ισχυρό.
    Σχετικά Troubleshooter