Αρχή > Troubleshooter > Περί αναβάθμισης
  • Περί αναβάθμισης
  • Σύνθεση:
    Core2 Duo E6300, Biostar TForce 965PT Deluxe, Transcend DDR2 PC2-5300 2x1GB, τροφοδοτικό 420W Chieftech, Radeon X1650Pro, WD 250GB, οθόνη 17’’ Turbo-Χ, Windows XP SP3
    Θέλω να κάνω μία αναβάθμιση με ένα budget γύρω στα 300 με 350 ευρώ, για να του δώσω κάνα δύο χρόνια ακόμη gaming ζωής, γιατί με τις απαιτήσεις που ακούω ότι θα έχουν τα καινούργια παιχνίδια, έχω τρομάξει. Αν, βέβαια, μου προτείνετε κάποιο o/c, παραπέμψτε με στο αντίστοιχο τεύχος αν και θα ήθελα να το αποφύγω κάτι τέτοιο. Βρήκα ότι η motherboard έχει FSB επεξεργαστή μέχρι 1.066MHz και μνήμης RAM μέχρι 800ΜΗz.
    Πρακτικά, δεν μπορείς να κάνεις πολύ μεγάλη αναβάθμιση, λόγω της παλαιάς γενιάς της motherboard σου, εκτός αν βρεις κάποιον μεταχειρισμένο Core2 Duo E6600 ή Ε6700, αν και δεν θα σε ωφελήσει ιδιαίτερα. Τουτέστιν, υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη είναι πολύ φτηνή: αγοράζεις με μόλις € 70 μία κάρτα Radeon HD4670 512MB, δεν αλλάζεις τίποτε άλλο και ξενοιάζεις για αρκετό καιρό όσον αφορά στα παιχνίδια. Η δεύτερη θα κοστίσει περίπου € 300 και περιλαμβάνει την αγορά του επεξεργαστή, της motherboard, της κάρτας γραφικών και του τροφοδοτικού που θα βρεις στο οικονομικό PC του «Οδηγού Αγοράς». Overclocking θα μπορούσες να κάνεις, απλώς αυξάνοντας την τιμή FSB του επεξεργαστή μέσα από το BIOS, όμως, με την Biostar δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα μπορέσεις να αυξήσεις αρκετά την ταχύτητα, ώστε να έχει σημασία. Δώσε για αρχή FSB 300ΜΗz και μπες στα Windows, ώστε να ελέγξεις ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Εφόσον πετύχει, συνέχισε να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, ανεβάζοντας κάθε φορά κατά 5MHz. Κάποια στιγμή, το σύστημα θα φτάσει στα όριά του και θα κολλήσει. Κάνεις reset στο BIOS (οδηγίες θα βρεις στο εγχειρίδιο της otherboard) και βάζεις στο FSB την τιμή της τελευταία δοκιμής που λειτούργησε κανονικά.
    Σχετικά Troubleshooter