Αρχή > Troubleshooter > ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
  • ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
  • Σύνθεση:
    Intel Pentium D805 O/C @ 3,8GHz (2πύρηνο) , VGA HD4670 512MB GDDR3, Abit IL8, τροφοδοτικό 400w, από αυτά που δίνει το Πλαίσιο
    Θα ήθελα να κάνω μία αναβαθμισούλα και δίνω το ποοοοοολύ 250 ευρώπουλα. Σκέφτομαι έναν καλό επεξεργαστή, άλλη μία κάρτα γραφικών ίδια σε crossfire, τροφοδοτικό που να τα σηκώνει, DDR3 μνήμες και, φυσικά, motherboard που να υποστηρίζει τα παραπάνω. Σκέφτομαι τα παρακάτω πράγματα, αλλά εσείς θα μου πείτε αν έκανα καλή επιλογή και αν πρέπει ν’ αλλάξω κάτι. Σε παρένθεση αναφέρεται η τιμή εκάστης επιλογής μου. Λοιπόν: Αsrock m3a770 (57), HD4670 1GB (60), AMD Athlon X3 425 (70) , Kingston 2GB DDR3 (δύο μνήμες, 45) , PSU L & C 600W (55) Τι λέτε, αξίζει; Θα δω καλύτερες επιδόσεις (με τα τωρινά δεδομένα, τα τελευταία games που έπαιξα ήταν Dragon Age Origins και Risen, σε full settings, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα) χωρίς προβλήματα και, πάνω απ’ όλα, θα είναι αξιόπιστο το σύστημά μου; Mήπως υπάρχει κάτι καλύτερο μ’ αυτά τα λεφτά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και μπράβο για τη σωστή και καταπληκτική δουλειά σας. Αν μπορέσετε να το δημοσιεύσετε στο τεύχος Ιανουαρίου για να δω τι θα κάνω, γιατί η αγορά θα γίνει μέσα στις γιορτές, θα είμαι ευγνώμων. Συγγνώμη αν σας κούρασαν τα ορθογραφικά μου.
    Κώστα, το τεύχος Ιανουαρίου ήταν δυστυχώς αδύνατο να το προλάβω, την ημέρα που παρέλαβα το γράμμα σου η στήλη είχε ήδη παραδοθεί και κλείσει. Με την ελπίδα ότι όσα σου γράψω θα έχουν ακόμη σημασία (=δεν προχώρησες ακόμη στην αγορά όσων αναφέρεις), έρχομαι και σου λέω τα εξής: Αφού θες να βάλεις τις κάρτες σε crossfire, η κάρτα που θα πάρεις θα έχει επίσης 512MB, όπως αυτή που έχεις. Ετσι γίνεται το σωστό crossfire, για να μην έχεις και προβλήματα-μπερδέματα. Από κει και πέρα, στα χρήματα που θες οι επιλογές σου είναι ισορροπημένες. Για το θέμα των επιδόσεων που με ρωτάς, οι δύο 4670 σε crossfire υπολόγισε ότι θα σου δώσουν επιδόσεις παραπλήσιες με αυτές μίας HD4850, ο τριπύρηνος AMD είναι δυνατότερος και πιο νέας τεχνολογίας επεξεργαστής από τον Pentium D, οπότε ναι, σαφώς θα δεις διαφορά. Το 600άρι τροφοδοτικό που επέλεξες είναι, θα έλεγα, απλώς καλό για την περίσταση (στα ίδια χρήματα, πάντως, είναι και το Arctic Power A-600DX, ρίξε μία ματιά και σ’ αυτό). Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι συρρικνώθηκε αρκετά η αγορά των τροφοδοτικών εσχάτως και ανέβηκαν και οι τιμές τους! Πάντως, το αθροιζόμενο ποσό από τις τιμές των εξαρτημάτων που αναφέρεις ήδη ξεπερνά τα 250 ευρώ, είναι 288, αλλά όλο και κάποιος συγγενής θα έδωσε κατιτίς για τις γιορτές, φαντάζομαι!
    Σχετικά Troubleshooter