Αρχή > Troubleshooter > Το "ξήλωσα", πειράζει;
  • Το "ξήλωσα", πειράζει;
  • Σύνθεση:
    Intel Pentium 4 2,80GHz (υπερχρονισμένος στα 3,09GHz), Asus P4P800S-X, 2x1GB RAM G.Skill, Sapphire HD 3850 (AGP), SoundMAX Intergraded Digital Audio, Windows XP Professional (SP3)
    Πρόσφατα άλλαξα, μαζί και με άλλα, την παλιά κάρτα γραφικών μου (ASUS Nvidia GeForce 7600 GS). Καθώς απεγκαθιστούσα τους drivers της 7600 (από τον Πίνακα Ελέγχου), είδα και κάτι drivers της ASUS για ένα «Enhanced Display Driver Helper Service». Σκέφτηκα πως και αυτοί θα έχουν να κάνουν με την κάρτα γραφικών και τους απεγκατέστησα. Μετά είδα στη Διαχείριση Συσκευών πως το «ASUS Enhanced Display Driver Helper Service» αντιμετώπιζε πρόβλημα, επειδή δεν μπορούσε να εκκινήσει (είχε το κίτρινο σηματάκι με το θαυμαστικό, προφανώς του έλειπαν οι drivers). Προς το παρόν δεν έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.
    Προτού απαντήσω στην κυρίως ερώτηση, να θυμίσω, φίλε Αναστάσιε, ότι σε περίπτωση αλλαγής της κάρτας γραφικών μας, και ειδικά μεταξύ «στρατοπέδων» (από ATI σε Nvidia και τούμπαλιν), πρέπει να διασφαλίζουμε ότι έχουμε «καθαρίσει» καλά το σύστημά μας από τους παλιούς drivers της προηγούμενης κάρτας γραφικών. Ενα πολύ καλό εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά είναι το Drivers sweeper, όπως έχουμε ξαναπεί. Τώρα, επειδή έψαξα και είδα ότι ναι, πιθανότατα πειράζει και θα έχεις προβλήματα μ’ αυτό που απεγκατέστησες (γιατί, βρε, σε ενοχλούσε;), τρέξε τον Enhanced Driver (θα τον βρεις στο DVD, στα Utilities) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην πάθεις και τίποτα από τα νεύρα σου αν, σε αντίθετη περίπτωση, άρχιζαν να συμβαίνουν διάφορα στραβά και περίεργα στο PC σου!
    Σχετικά Troubleshooter