Αρχή > Troubleshooter > Μερικές ερωτήσεις
  • Μερικές ερωτήσεις
  • Σύνθεση:
    Intel Core 2 Duo E6750 @ 2,66GHz, Windows XP Pro SP3, M/B Asus 5PK SE, 2GB RAM 800MHz, VGA GeForce 8800 GTS, HDD WD 250GB, PSU Thermaltake 650 Watt
    Αγαπητέ γιατρέ, σκέφτομαι ότι είναι ώρα για μία μικρή αναβάθμιση. Σκεφτόμουν για καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη. Διάβασα στο εγχειρίδιο (όχι manual, σου άρεσε;) της μητρικής μου ότι επίσημα υποστηρίζει χρονισμό 800MHz, αλλά τα εργαστήρια της εταιρείας έχουν καταφέρει να δέχεται έως και 1.000MHz. Με αυτή τη λογική σκεφτόμουν για 2 DIMMάκια των 2GB έκαστο στα 1.000MHz. Είναι εφικτό αυτό που σκέφτομαι ή ονειροβατώ; Και μία ερώτηση ακόμα. Η κάρτα γραφικών μου «αντέχει» ή έφτασε η ώρα για αλλαγή; Θα ήθελα πολύ ν’ ακούσω τη γνώμη σου και τι προτείνεις για το θέμα αναβάθμιση.
    Φίλε και… ασθενή μου, δεν ονειροβατείς, αλλά μάλλον θες να δώσεις λεφτά χωρίς λόγο! Η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να προβείς σε αναβάθμιση στην παρούσα φάση, ο υπολογιστής σου μια χαρά «βαστάει» ακόμη. Αλίμονο, για Core 2 Duo based μηχάνημα μιλάμε! Πιθανή αλλαγή της μνήμης από τα 800MHz στα 1.000 θα σου δώσει μία διαφορά της τάξης του 2-3% - και αν! Αξίζει; Μάλλον όχι! Ο δε -πολύ καλός- επεξεργαστής που έχεις μπορεί με λίγο overclocking να φτάσει εύκολα στα 3Ghz. Οσον αφορά στην κάρτα γραφικών σου, νομίζω ότι τώρα αρχίζει να δείχνει την ηλικία της. Επειδή, όμως, έχει να σου δώσει για λίγο ακόμη την gaming οπτική χαρά που όλοι επιζητούμε, περίμενε καλύτερα τις νέες κάρτες που θα μας έρθουν από Nvidia και ΑΤΙ -και οι οποίες δεν θα αργήσουν- και επενδύεις τότε τα χρήματα που διαθέτεις. Αλλωστε, αυτό θα επιφέρει και μείωση τιμών στις υπάρχουσες κάρτες, μην το παραβλέπουμε κι αυτό!
    Σχετικά Troubleshooter