Αρχή > Troubleshooter > Κολλήματα Η/Υ και WoW
  • Κολλήματα Η/Υ και WoW
  • Σύνθεση:
    Core2 Duo E8600 @ 3.33GHz, 3,25GB RAM, οθόνη SyncMaster 205BW, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 9600 GT, σκληρός δίσκος 465GB, Windows XP Proffesional Service Pack 3
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά από χθες και ενώ έπαιζα World of Warcraft, το παιχνίδι κόλλησε και μαζί και όλος ο Η/Υ. Τον έκλεισα αναγκαστικά από το power και τον άνοιξα πάλι, μπήκα ξανά στο παιχνίδι και μετά από λίγο πάλι τα ίδια. Εκανα το ίδιο πέντε φορές και πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα, με μόνη διαφορά το χρόνο αναμονής (συγκεκριμένα, την προτελευταία φορά περίμενα παραπάνω πριν μπω ξανά, οπότε όταν μπήκα, κράτησε παραπάνω μέχρι να κολλήσει). Επίσης, να αναφέρω ότι το ίδιο πρόβλημα είχε εμφανιστεί και κάνα-δύο μήνες πριν, αλλά τότε είχα τα Vista και το πρόβλημα είχε εμφανιστεί και σε μερικά άλλα παιχνίδια. Μετά αναγκαστικά το πήγα για service και μου τον έδωσαν πίσω με XP, γιατί, όπως μου είπαν, ευθύνονταν τα Vista. Εκανα μία αναβάθμιση τους drivers της κάρτας γραφικών και ήταν όλα μια χαρά για όλα τα παιχνίδια που δοκίμασα από τότε, μέχρι χθες που εμφανίστηκε πάλι στο WoW. Παρεμπιπτόντως, αν και δεν ξέρω και δεν νομίζω πως έχει σχέση, εδώ και μία βδομάδα μου έχει απενεργοποιηθεί το AVG και πρέπει να κατεβάσω νέο. Οπως είπα, δεν νομίζω πως έχει σχέση, απλώς το συνδέω λίγο με το WoW, λόγω Internet. Τέλος, τις τελευταίες μέρες είχα κάμποσο ανεξήγητο lag στο WoW και παρόλο που είχα ανοικτό και το φορητό από δίπλα και δεν κατέβαζα κάτι, το lag συνέχιζε να υπάρχει.
    Δεν μου δίνεις να καταλάβω αν το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο WoW ή και σε άλλα παιχνίδια. Αν έχεις θέμα μόνο με το WoW, προφανώς θα σχετίζεται με το ότι το παιχνίδι παίζεται όταν είσαι συνδεδεμένος με το Internet και εφόσον το AVG δεν λειτουργεί πια, το πιο πιθανό είναι να έχεις «κολλήσει» κάτι. Αν σου συμβαίνει και σε άλλα παιχνίδια, το πρόβλημα ενδεχομένως να είναι τεχνικό, οπότε θα χρειαστεί να ψάξεις όλους τους κύριους υπαίτιους: θερμοκρασία, ανεπάρκεια τροφοδοτικού, πρόβλημα με τη μνήμη. Δεν με πληροφορείς τι τύπου motherboard, τροφοδοτικό και μνήμες έχεις, οπότε δεν μπορώ να σου προσφέρω περισσότερη βοήθεια.
    Σχετικά Troubleshooter