Αρχή > Troubleshooter > Catalyst problem
  • Catalyst problem
  • Σύνθεση:
    Core 2 Duo 3,16 GHz, Asus P5Q3 Deluxe Wifi, GB 4870 512MB, 4GB DDR3 1.333MHz, 2x500GB sata2 (raid-0), 680W Ηiper, Windows Vista Prem. 32-bit
    Προσπαθώ να εγκαταστήσω τον Catalyst 9,3 και μετά την εγκατάσταση αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με τους drivers, σύμφωνα με το System requirements lab «Can You Run IT?» (http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest), το οποίο μου λέει πως δεν έχω τους τελευταίους drivers κάρτας γραφικών. Παρεμπιπτόντως, το «Can You Run It?» είναι κατά τη γνώμη μου ένα πολύ καλό εργαλείο.
    Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τους drivers επειδή δεν σου τρέχει σωστά κάποιο παιχνίδι και κολλάει ή νομίζεις ότι αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τους drivers επειδή έτσι σου λέει το «Can You Run IT?»; Αν ισχύει το δεύτερο (που μάλλον ισχύει), θα σου συνιστούσα απλώς να μη δίνεις σημασία σε τέτοιου είδους «προγράμματα». Δεν είναι καθόλου αξιόπιστο και δεν μπορεί να προβάλλει αντικειμενικά αποτελέσματα, καθότι απλώς συλλέγει τα ονομαστικά χαρακτηριστικά του συστήματος και τα συγκρίνει με τις υποτιθέμενες ελάχιστες απαιτήσεις των παιχνιδιών. Εκτός του ότι όλοι ξέρουμε πως οι λεγόμενες «ελάχιστες απαιτήσεις» ουδεμία σχέση έχουν με το φάσμα της πραγματικότητας, η μέθοδος αυτή δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματική δυναμικότητα των υποσυστημάτων. Ενα PC με Vista, 2GB μνήμη, επεξεργαστή στα 2,5GHz και κάρτα γραφικών HD4550 (Direct X10,1, 512MB μνήμη) μπορεί, σύμφωνα με το «Can You Run IT?», να τρέξει το Crysis. Σε ρωτάω, όμως, εφόσον στο δικό σου PC το συγκεκριμένο παιχνίδι αποδίδει 25 frames, στο παραπάνω PC πόσα θα απέδιδε - 5 frames; Παίζεται παιχνίδι με 5 frames; Να τρέξει (“Run”) μπορεί. Να παίξει, όμως, (“Play”) σίγουρα όχι.
    Σχετικά Troubleshooter