Windows 7 format [Για αρχάριους]
Windows 7 format [Για αρχάριους]
Συζήτηση γύρω από θέματα και προβλήματα σε Hardware, Software και Internet.

Postby pinezas » Thu Apr 14, 2011 8:07 pm

Eγω περασα χτες τα 7 σε ενα pc που ειχες xp. Οταν εφτασα στην εικονα του δισκου μου εμφανισε ενα επιπλεον ενα διαμερισμα με 8MΒ...
Πατησα delete και το εσβησα. Κατοπιν πατησα next και αρχισε η εγκατασταση.
Καλα τα εκανα?
pinezas
Poor
 
Posts: 50
Joined: Mon Oct 11, 2010 5:55 pm

Postby PCfreak2010 » Sat Apr 16, 2011 8:31 pm

pinezas wrote:Eγω περασα χτες τα 7 σε ενα pc που ειχες xp. Οταν εφτασα στην εικονα του δισκου μου εμφανισε ενα επιπλεον ενα διαμερισμα με 8MΒ...
Πατησα delete και το εσβησα. Κατοπιν πατησα next και αρχισε η εγκατασταση.
Καλα τα εκανα?



Ναί καλά έκανες ;)
User avatar
PCfreak2010
Mostly Harmless
 
Posts: 42
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:37 pm
Location: Intel X25V 40G SSD G2-MLC

Postby s0ul0s » Wed Apr 27, 2011 2:01 am

Εγω εχω προβλημα στο φορματ και δεν ξερω τι φτεει :( αφου εχω ρυθμιση να κανει boot απο το cd και μου πεταει το "press any key to boot from cd" παταω κουμπια και δεν κανει τπτ.... δεν μου κανει boot απο το cd μονο ξεκιναει κανονικα τα windows.... :?
αλλαξα τα pins που εχει απο πισω το cd drive σε master/slave.. δεν ειδα καποια διαφορα απλως δεν bootarei.... αλλαξα πληκτρολογιο ουτε παλι αλλαξα cd drive ουτε παλι... τι να κανω δεν ξερω>??? :s καμια βοηθεια???? thxx
(windows 7) :geek:
s0ul0s
Harmless
 
Posts: 21
Joined: Mon Nov 22, 2010 11:18 pm

Postby nitro912gr » Wed Apr 27, 2011 2:03 pm

s0ul0s wrote:Εγω εχω προβλημα στο φορματ και δεν ξερω τι φτεει :( αφου εχω ρυθμιση να κανει boot απο το cd και μου πεταει το "press any key to boot from cd" παταω κουμπια και δεν κανει τπτ.... δεν μου κανει boot απο το cd μονο ξεκιναει κανονικα τα windows.... :?
αλλαξα τα pins που εχει απο πισω το cd drive σε master/slave.. δεν ειδα καποια διαφορα απλως δεν bootarei.... αλλαξα πληκτρολογιο ουτε παλι αλλαξα cd drive ουτε παλι... τι να κανω δεν ξερω>??? :s καμια βοηθεια???? thxx
(windows 7) :geek:


Παράξενο, το μόνο που μου ερχότανε στο μυαλό ήταν να υπάρχει πρόβλημα με το πληκτρολόγιο αλλά είπες ότι το άλλαξες.

Μήπως είναι usb και δεν έχεις ρυθμίσει το BIOS σε legacy usb support?
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

Postby s0ul0s » Wed Apr 27, 2011 6:40 pm

nitro912gr wrote:
s0ul0s wrote:Εγω εχω προβλημα στο φορματ και δεν ξερω τι φτεει :( αφου εχω ρυθμιση να κανει boot απο το cd και μου πεταει το "press any key to boot from cd" παταω κουμπια και δεν κανει τπτ.... δεν μου κανει boot απο το cd μονο ξεκιναει κανονικα τα windows.... :?
αλλαξα τα pins που εχει απο πισω το cd drive σε master/slave.. δεν ειδα καποια διαφορα απλως δεν bootarei.... αλλαξα πληκτρολογιο ουτε παλι αλλαξα cd drive ουτε παλι... τι να κανω δεν ξερω>??? :s καμια βοηθεια???? thxx
(windows 7) :geek:


Παράξενο, το μόνο που μου ερχότανε στο μυαλό ήταν να υπάρχει πρόβλημα με το πληκτρολόγιο αλλά είπες ότι το άλλαξες.

Μήπως είναι usb και δεν έχεις ρυθμίσει το BIOS σε legacy usb support?


τελικα βρηκα τι ηταν... μια ρυθμιση στο bios για να δουλεβει το keyboard...ηταν disable χωρις να τοχω πειραξει ποτε... ευχαριστω πολυ παντωςς.. :!: :!: :!: :D
s0ul0s
Harmless
 
Posts: 21
Joined: Mon Nov 22, 2010 11:18 pm

Postby nitro912gr » Wed Apr 27, 2011 6:57 pm

Μήπως ήταν αυτή η ρύθμιση που σου λέω; :P
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

Postby MaSt3rZz7 » Thu May 19, 2011 2:07 pm

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος μέλος και δεν ξέρω και πολύ καλά από PCs. Θα ήθελα να με HELP σε ένα πρόβλημα που έχω. Έχω γράψει σε ένα DVD τα WINDOWS7. Σήμερα είπα να κάνω FORMAT. Λοιπόν.. Έβαλα το CD μέσα και μου το διάβαζε κανονικά. Μετά κάνω RESTART το PC για να μπω στα BIOS. Πατάω το DELETE μπαίνει στα BIOS πάω στο BOOT και μετά επιλέγω εκεί που θα βάλω να τρέχει πρώτα το CD. Έχει 3 επιλογές 1)SATA , 2)CDROM: PM-_NEC DVD_RW ND-2500A , 3)κάτι άλλο που δεν θυμάμαι. Εγώ βάζω 1st CDROM: PM-_NEC..... Πατάω SAVE και EXIT κάνει RESTART αλλά μετά το δεν μου βγάζει τίποτα. Ανοίγει απευθείας τα WINDOWS. Δεν μου βγάζει αυτό -> [Press any key to boot from CD.] Και δεν μπορώ να βρω λύση. Άμα ξέρει κανείς να με HELP παρακαλώ..
MaSt3rZz7
Escape Capsule
 
Posts: 1
Joined: Thu May 19, 2011 1:35 pm

Postby SunnO))) » Thu Jun 09, 2011 4:52 pm

Ρε παιδιά έκανα μόλις προχτές αναβάθμηση σε win7 και μετά την εγκατάσταση και αφού πήγαν όλα καλά στο 1ο restart παίρνω μύνημα ntoskrnl.exe corrupted or missing σε κάθε restart. Στην αρχή έπρεπε να βάζω το cd για κάνω επιδιόρθωση και μετά όλα καλά. Τώρα αν ξεκινήσω τον υπολογιστή χωρίς το cd μέσα πετάει το μύνημα, αν βάλω το cd κάνει boot κανονικά χωρίς να κάνω επιδιόρθωση!
Το αρχέιο δεν μπορώ να το αντικαταστήσω από windows γιατί είναι προστατευμένο. Υπ όψιν ότι στον υπολογιστή είχα περάσει μόνο το Microsoft Security Essentials και τίποτα άλλο όταν πήρα το 1ο μύνημα. Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει ή τι μπορω να κάνω για να το φτιάξω;
User avatar
SunnO)))
Harmless
 
Posts: 11
Joined: Mon May 23, 2011 1:31 am

Postby Dark_Fighter » Thu Jun 09, 2011 8:24 pm

άποψή μου είναι πως αφού έχεις εγκαταστήσει πρόσφατα τα 7, και άρα δεν θα έχεις περάσει πολλά προγράμματα, να κάνεις μια νέα καθαρή εγκατάστασή τους, να περάσεις όλες τις ενημερώσεις και να δεις αν το πρόβλημα θα συνεχιστεί. σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το πρόβλημα μάλλον είναι του h/w, αφού από πλευράς s/w θα είσαι καλυμμένος, αν και όχι απόλυτα.
User avatar
Dark_Fighter
Deadly
 
Posts: 3057
Joined: Tue Nov 20, 2007 2:31 am
Location: Πατρα

Postby CCWR » Fri Jun 10, 2011 1:07 pm

Δοκίμασε ένα system restore αν δεν δουλέψει κάνε πάλι format...
User avatar
CCWR
Competent
 
Posts: 962
Joined: Mon Apr 19, 2010 3:55 pm
Location: Χανιά

Postby SunnO))) » Wed Jun 15, 2011 4:20 pm

Μετά από αλλέπάληλα format και διάφορα errors που έτρωγα όπως DISK BOOT FAILURE..., CANT RECOGNIZE LOGICAL PARTITION και αφού προσπάθησα να εγκαταστήσω και win7 και winXP αλλά πάντα χωρίς αποτέλεσμα το πρόβλημα λύθηκε. Φαίνεται πως στον δίσκο των Windows που ήταν ένας 120GB σπασμένος σε 2 60GB είχε γίνει "κακό" partition. Κατά την διάρκεια του partition είχε γίνει κάποιο σφάλμα σε sector του δίσκου και τα format δεν είχαν αποτέλεσμα. Έπρεπε να σβήσω όλα τα partition κατά την εγκατάσταση για να γίνει κανονικό install των Win7 στον 120GB δίσκο. Μια εβδομάδα χρήσης του PC τώρα και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
User avatar
SunnO)))
Harmless
 
Posts: 11
Joined: Mon May 23, 2011 1:31 am

Postby tonkpils02 » Fri Sep 16, 2011 9:34 pm

Πια απ'ολα τα windows 7 ειναι προτιμοτερο να παρω για games? (παιζω ακομα σε XP :shock: :( )
MoBo: Sapphire PURE CrossFireX AM3 790GX
CPU: AMD Phenom II X6 1100T 3.3Ghz
VGA: Sapphire Radeon 6870 1GB
RAM: 4x2GB Kingston HyperX DDR3 BLU
HDD: Seagate Barracuda 500GB
PSU: CoolerMaster M520 500Watt
User avatar
tonkpils02
Dangerous
 
Posts: 1225
Joined: Fri May 13, 2011 12:22 pm

Postby geopap » Fri Sep 16, 2011 10:16 pm

tonkpils02 wrote:Πια απ'ολα τα windows 7 ειναι προτιμοτερο να παρω για games? (παιζω ακομα σε XP :shock: :( )


αν εχεις καλο συστημα (πες και τι εχεις ;) ;) ), παιζεις καινουργια games και εχεις 4GB RAM και πανω W7 64bit Home Premium, Pro η Ultimate αλλιως W7 32bit. εγω θα διαλεγα Pro η Ultimate ειτε σε 64 ειτε σε 32bit. τωρα αν εχεις κανα 2GB και θες και κανα παλιο game μια χαρα ειναι και τα XP.

***edit***
και κατι αλλο που θυμηθηκα (αν δεν το εκανες ειδη) ειναι να κατεβασεις αυτο: http://windows.microsoft.com/upgradeadvisor , θα σου πει αν το συστημα σου μπορει να τρεξει W7 και ποια εκδοση dit 64 η 32.
Image
cpu: Intel i5-4670K
mobo: ASRock Z87 Pro4
gpu: MSI GTX760 OC (by manufacturer)
ram: 2 x G.Skill 4 GB DDR3-1600
hdd: WD 1TB black 64MB
case: Cooler Master K280
psu: Corsair TX650M
geopap
Above Average
 
Posts: 291
Joined: Mon Oct 04, 2010 5:04 pm

Postby thomas74 » Thu Sep 22, 2011 12:50 pm

Τα εγκατέστησα όλα καλά αλλά μόλις έβαλα και τον ie9 κολλάνε.
thomas74
Escape Capsule
 
Posts: 9
Joined: Wed Sep 21, 2011 1:31 pm

Postby tonkpils02 » Tue Dec 13, 2011 4:50 pm

Για να βαλεις 64bit windows 7, θα πρεπει κ η προηγουμενη εκδοση των Windows XP/Vista κλπ να ειναι 64bit?
MoBo: Sapphire PURE CrossFireX AM3 790GX
CPU: AMD Phenom II X6 1100T 3.3Ghz
VGA: Sapphire Radeon 6870 1GB
RAM: 4x2GB Kingston HyperX DDR3 BLU
HDD: Seagate Barracuda 500GB
PSU: CoolerMaster M520 500Watt
User avatar
tonkpils02
Dangerous
 
Posts: 1225
Joined: Fri May 13, 2011 12:22 pm

Postby Dark_Fighter » Tue Dec 13, 2011 8:43 pm

δεν ειναι απαραίτητο αλλά είναι καλό... αν και γενικά προτείνεται να μην κανεις αναβάθμηση αλλά φρέσκια εγκατάσταση. αν δεν θέλεις να χάσεις τα όσα έχεις δες ενα σχόλιο μου στην προηγούμενη σελίδα. απλα θα χρειαστείς τόσο ελεύθερο χώρο στο σκλη΄ρο όσο και το μέγεθος των αρχείων που θέλεις να σώσεις (έγραφα, Media,παιχνίδια, προγράμματα, όλα)
User avatar
Dark_Fighter
Deadly
 
Posts: 3057
Joined: Tue Nov 20, 2007 2:31 am
Location: Πατρα

Postby tonkpils02 » Wed Dec 14, 2011 12:13 pm

Για να βαλεις windows 7 64bit μηπως χρειαζεται να εχεις κ προεγκατεστημενα 4gb μνημης?
MoBo: Sapphire PURE CrossFireX AM3 790GX
CPU: AMD Phenom II X6 1100T 3.3Ghz
VGA: Sapphire Radeon 6870 1GB
RAM: 4x2GB Kingston HyperX DDR3 BLU
HDD: Seagate Barracuda 500GB
PSU: CoolerMaster M520 500Watt
User avatar
tonkpils02
Dangerous
 
Posts: 1225
Joined: Fri May 13, 2011 12:22 pm

Postby vagelis_h » Wed Dec 14, 2011 12:38 pm

Οχι δεν ειναι προυποθεση για να βαλεις τα 7, αλλα επειδη ειναι 64bit λειτουργικο θα την βλεπει ως 4 και οχι λιγοτερη οπως συμβαινει στα 32bit windows.
CPU : AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2Ghz
GPU : Sapphire Radeon HD 5850 Toxic 1Gb
Mobo : Asus Crosshair III Formula
RAM : Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 2*2Gb
Sound Card : Asus Xonar DX
PSU : Coolermaster M620 620 Watts
User avatar
vagelis_h
Dangerous
 
Posts: 1735
Joined: Mon Sep 21, 2009 9:36 pm
Location: Sniper Spot

Postby tonkpils02 » Thu Dec 15, 2011 12:09 am

Professional ή Ultimate? Για παιχνιδια μονο! Τα ultimate μηπως τρωνε πιο πολλους πορους απο το συστημα?
MoBo: Sapphire PURE CrossFireX AM3 790GX
CPU: AMD Phenom II X6 1100T 3.3Ghz
VGA: Sapphire Radeon 6870 1GB
RAM: 4x2GB Kingston HyperX DDR3 BLU
HDD: Seagate Barracuda 500GB
PSU: CoolerMaster M520 500Watt
User avatar
tonkpils02
Dangerous
 
Posts: 1225
Joined: Fri May 13, 2011 12:22 pm

Postby nitro912gr » Thu Dec 15, 2011 2:48 am

tonkpils02 wrote:Professional ή Ultimate? Για παιχνιδια μονο! Τα ultimate μηπως τρωνε πιο πολλους πορους απο το συστημα?


Δε νομίζω ότι θα καταλάβεις διαφορά ότι και να βάλεις, οι διαφορές τους δεν είναι στους πόρους αλλά σε δυνατότητες που ίσως να μην καταλάβεις και ποτέ ότι υπάρχουν.
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

PreviousNext

Return to Hardware/Software & Internet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Η συντακτική ομάδα | Όροι Χρήσης | Διαφήμιση & επικοινωνία