Windows 7 format [Για αρχάριους]
Windows 7 format [Για αρχάριους]
Συζήτηση γύρω από θέματα και προβλήματα σε Hardware, Software και Internet.

Postby PCfreak2010 » Thu Nov 04, 2010 6:09 pm

Σε αυτό το Post θέλω να σας δείξω πώς ακόμα και ο πιο αρχάριος μπορεί να κάνει Format πανεύκολα
Διάλεξα τα Windows 7 επειδή είναι τα τελευταία και καλύτερα windows. (Για Laptop Συνιστώ Windows XP SP3)
Τι χρειαζόμαστε :
-Το DVD των Windows 7 (Και το κλειδί προϊόντος του)
Ξεκινάμε :
1. Βάλτε το DVD των Windows 7 στο DVD-ROM σας και κάντε restart το PC.
2.Όταν στην οθόνη σας γράψει Press any key to boot from CD πατήστε οποιοδήποτε κουμπί.
Image
Αμέσως θα δείτε την οθόνη του Install των Windows.
3. Επιλέξτε Greek ή οτι θέλετε εσείς στο keyboard or input method και πατήστε next.
Image
4. Πατήστε Install now.
Image
5.Κάντε τικ το I accept the license terms (αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους χρήσης) και πατήστε Next
Image
6.Εδώ πατήστε Custom(Advanced)
Image
7.Τώρα θα δείτε μία λίστα με partition επιλέξτε το partition που θέλετε να εγκαταστήσετε να windows και πατήστε Drive options(Advanced).
Image
Από τα κουμπιά που εμφανίστηκαν, επιλέγουμε Format:
Image
Θα χρειαστεί να περιμένετε όσο το setup εγκαθιστά τα windows 7.Θα πάρει λίγη ώρα.
Image
Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση χρειαστεί να βάλετε το όνομα χρήστη και το όνομα του PC, αφού τα συμπληρώσετε πατήστε next.

Μετά θα πρέπει να συμπληρώσετε τον κωδικό για τον χρήστη και να πατήσετε next. (Δεν είναι αναγκαίο να βάλετε κωδικό.)

Στο επόμενο βήμα πρέπει να συμπληρώσετε τον κωδικό που βρίσκεται στην συσκευασία των windows (η σε κάποιο σημείο στον υπολογιστή) και να πατήσετε next.
Image
Στo επόμενo πατήστε Use recommended setting για να κατεβάζουν τα windows 7 μόνα τους τα updates,ή ask me later αν δέν θέλετε windows updates και θέλετε να τα απενεργοποιήσετε
Image
Τώρα ρυθμίστε την ώρα
Image
Τέλος επιλέξτε τον τύπο του δικτύου που βρίσκεται το pc σας και πατήστε next.
Image

Ελπίζω να βοήθησα.Για ερωτήσεις προβλήματα κλπ. κάντε reply και θα απαντήσω άμεσα.
Σε όσους δεν βγάζει το Press any key to boot from CD κάντε πάλι Restart και πατήστε Delete για να μπείτε στα Bios (μερικά PC μπένουν στα Bios με το πλήκτρο F2 ή F10.Αφου μπείτε στα Bios πηγαίνετε στην κατηγορία Boot και στο Priority βάλτε πρώτο το CD-ROM,έπειτα ακολουθείστε τα παραπάνω βήματα.
Last edited by PCfreak2010 on Sun Nov 07, 2010 1:11 am, edited 2 times in total.
User avatar
PCfreak2010
Mostly Harmless
 
Posts: 42
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:37 pm
Location: Intel X25V 40G SSD G2-MLC

Postby headless » Thu Nov 04, 2010 8:03 pm

Ερμ..ωραίο.
Βάλε κάτι αλλο εκτός από μελιτζανί γιατί τα γράμματα δεν φαίνονται.
Image
User avatar
headless
Deadly
 
Posts: 4521
Joined: Thu Dec 08, 2005 10:08 am
Location: Savage Land

Postby vagelis_h » Thu Nov 04, 2010 8:50 pm

Μπραβο καλο ειναι αλλα οντως αλλαξε χρωμα στα γραμματα γιατι απλα δεν φαινονται.... ;)
CPU : AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2Ghz
GPU : Sapphire Radeon HD 5850 Toxic 1Gb
Mobo : Asus Crosshair III Formula
RAM : Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 2*2Gb
Sound Card : Asus Xonar DX
PSU : Coolermaster M620 620 Watts
User avatar
vagelis_h
Dangerous
 
Posts: 1735
Joined: Mon Sep 21, 2009 9:36 pm
Location: Sniper Spot

Postby nitro912gr » Fri Nov 05, 2010 12:32 am

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι η διαδικασία του φορμάτ, αλλά το backup και η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων και λοιπών.

Ωραίος πάντως. :D
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

Postby Asterios » Fri Nov 05, 2010 3:18 pm

Μπραβο καλη δουλεια. Το μελιτζανι αλλαξε!(εγινε κοκκινο) γιατι επρεπε να κανεις επιλογη ολων για να το διαβασεις αλλιως εβγαζες τα ματακια σου...
Λετε να το κανουμε sticky?
Last edited by Asterios on Fri Nov 05, 2010 3:30 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
Asterios
Poor
 
Posts: 84
Joined: Sat Oct 09, 2010 12:51 am

Postby PCfreak2010 » Fri Nov 05, 2010 3:27 pm

Καλύτερα τώρα? :)
Last edited by PCfreak2010 on Fri Nov 05, 2010 3:35 pm, edited 1 time in total.
User avatar
PCfreak2010
Mostly Harmless
 
Posts: 42
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:37 pm
Location: Intel X25V 40G SSD G2-MLC

Postby nitro912gr » Fri Nov 05, 2010 3:28 pm

PCfreak2010 wrote:Καλύτερα τώρα? :) Επίσης το backup στα windows 7 είναι παιχνιδάκι θα ανεβάσω ένα guide και για αυτό.


Ναι οκ, είναι παιχνιδάκι...
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

Postby PCfreak2010 » Fri Nov 05, 2010 3:37 pm

nitro912gr wrote:
PCfreak2010 wrote:Καλύτερα τώρα? :) Επίσης το backup στα windows 7 είναι παιχνιδάκι θα ανεβάσω ένα guide και για αυτό.


Ναι οκ, είναι παιχνιδάκι...


Βασικά το πέρνω πίσω παιχνιδάκι δεν είναι... αλλααα τι να κάνουμε :P
User avatar
PCfreak2010
Mostly Harmless
 
Posts: 42
Joined: Wed Nov 03, 2010 10:37 pm
Location: Intel X25V 40G SSD G2-MLC

Postby nitro912gr » Fri Nov 05, 2010 3:48 pm

Δεν είναι δύσκολο, θέλει χρόνο. Πρέπει να κάτσεις να ψάχνεις τι θέλεις να κρατήσεις από αρχεία, να κρατήσεις bookmarks, διάφορα αρχεία που κατά καιρούς αποθηκεύτηκαν σε άλλους φακέλους για οποιονδήποτε λόγο κτλ κτλ, και όταν τα βρεις όλα αυτά πρέπει να μπεις στην επίμονη διαδικασία να τα αντιγράψεις σε κάποιο άλλο μέσο. Ακόμα και δεύτερος δίσκος στο σύστημα θα σου φάει σεβαστό χρόνο να αντιγράψεις τα αρχεία, και δεν λέω για 20-30GB.
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

Postby kybos » Sun Nov 07, 2010 8:17 am

Μιλάμε για την διαδικασία μέσω του λειτουργικού συστήματος; δεν το 'χω δοκιμάσει, αλλά δεν μου φαίνεται για κάτι πολύ δύσκολο. Όσο για τον χρόνο είναι σχετικό, αν έχεις sata2 δίσκους δεν αργεί και πολύ (full image).
Σε κάθε περίπτωση ένας οδηγός για την διαδικασία αυτή θα ήταν καλοδεχούμενος.
Athlon IIχ3 450, gigabyte 990xa-ud3, 8gb ram 1600mhz, 1tb WD, hd6850 1gb, win7.
User avatar
kybos
Dangerous
 
Posts: 1105
Joined: Thu Jan 01, 2009 11:42 am

Postby jimmmysil » Thu Nov 18, 2010 6:34 pm

Για αυτό και φροντίζουμε να έχουμε 2ο δίσκο ή ξεχωριστό partition για οτιδήποτε θα κρατήσουμε μετά απο ένα πιθανό φορμάτ κατα τη γνώμη μου! Εγώ δηλαδή αυτό κανω και έτσι η όλη διαδικασία φορμάτ-εγκατάστασης πέρνει λίγο χρόνο και γίνεται και εύκολα.
INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 @3.113GHz
SCYTHE NINJA PLUS REV.B
ASUS P5K SE
CORSAIR XMS DDR2 4GB
SAMSUNG HD321KJ 320GB SATA2
ECS 8800 GT 512 MB
COOLERMASTER RP-600 EXTREMEPOWER
User avatar
jimmmysil
Above Average
 
Posts: 313
Joined: Tue Aug 30, 2005 1:49 am
Location: Azeroth

Postby Fotis_KFOR » Thu Nov 18, 2010 9:27 pm

Και εγώ πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει πάντα αν είναι δυνατόν 2ος δίσκος ή στη χειρότερη 2ο partition, βοηθάει πολύ σε τέτοιες δουλειές και γλυτώνεις αρκετό χρόνο.
www.retrocomputers.gr
User avatar
Fotis_KFOR
Dangerous
 
Posts: 1940
Joined: Sat Jun 18, 2005 2:03 pm
Location: Νομός Αττικής - Αθήνα - Δυτικά Προάστια

Postby Vassilis_24 » Fri Dec 03, 2010 1:43 am

Εγ'ώ πάντως που είχα τα vista και έκανα πρόσφατα format και έβαλα τα 7, το σκυλομετάνιωσα. Εκτός που είναι άσχημα, λείπει το χρησιμότατο εικονίδιο το οποίο σε μεταφέρει κατευθείαν στο desktop σου και το κυριότερο πολλά προγράμματα που μου έτρεχαν απροβλημάτιστα στα vista αρνούνται να τρέξουν, βγάζοντας το μήνυμα "The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect" και άλλα παρεμφερή μηνύματα, το microsoft.net framework 3.5 επίσης δεν τρέχει και γενικά δεν είναι συμβατά με σχεδόν τίποτα μου φαίνεται... Δεν ξέρω, έχω απογοητευθεί λίγο.

Άσχετο, αλλά να κάνω μια ερώτηση. Ο σκληρός μου που έχει το λειτουργικό, λέει ότι έχω χρησιμοποιήσει 30gb όταν κάνω δεξί κλικ πάνω του, όταν μπαίνω μέσα και επιλέγω τα προγράμματα(και τα hidden) μου λέει ότι αυτά είναι 22gb. Πού πήγαν τα υπόλοιπα 8 gb? Ο δίσκος ήταν άδειος αφού του έκανα format και εκτός από τα windows έχω βάλει μόνο καμιά δεκαριά προγράμματα...
If you don't believe in yourself no one else will.

Image VS Image
User avatar
Vassilis_24
Dangerous
 
Posts: 1042
Joined: Fri Oct 13, 2006 4:56 am
Location: Arcadia

Postby Dark_Fighter » Fri Dec 03, 2010 5:42 pm

μπορει να ειναι το αρχειο σελιδοποιησης των παραθυρων. το κοθμπι για την επιφανια εργασιας υπαρχει ακομη και ειναι δεξια απο την ωρα :)
και κατι αλλο, εκανες καθαρη εγκατσταση, ή αναβάθμιση?

σε ότι αφορά το μπακ-απ έχω ενα 2ο δίσκο και όλα, μα όλα, πηγαίνουν σε αυτόν!και οι εγκαταστάσεις σε αυτόν γίνονται, και τα κατεβάσματα, εξαρχής εκεί. ο άλλος έχει μόνο το λειτουργικό και ελαχιστα άλλα προγραμματάκια, αυτό πέρα από το γεγονός πως ο υπολογιστής πετάει ακόμη και μετά από 6 μήνες αδιάκοπης λειτουργιας και εγκατάστασης προγραμμάτων, μπορώ απλά με ένα registry back-up και άλλο ένα για τον φάκελο της επιφάνειας εργασίας (για να μην χάσω συνομεύσεις και ότι άλλοο είναι αποθηκευμένο εκεί) να κάνω το φορματ μου κανονικά, φροντίζοντας μόνο ο 2ος μου δίσκος να εξακολουθήσει να έχει την ίδια διεύθηνση (D:\). μετά ρίχνω το αρχείο της παλιάς registry πάλι μέσα, αλλάζω και τον φάκελο για την επιφάνια εργασίας και τρέχουν όλα ρολόι.
User avatar
Dark_Fighter
Deadly
 
Posts: 3057
Joined: Tue Nov 20, 2007 2:31 am
Location: Πατρα

Postby nitro912gr » Sat Dec 25, 2010 1:24 pm

zenthen456 wrote:Το πρόβλημα πλέον δεν είναι η διαδικασία του φορμάτ, αλλά το backup και η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων και λοιπών.

"removed links"


Τι στο; Με quotaρει το BOT????
User avatar
nitro912gr
Επίτιμο Μέλος
 
Posts: 15034
Joined: Tue Jan 03, 2006 12:45 am
Location: Athens, Aigio

Postby CCWR » Sat Feb 26, 2011 1:36 pm

Αν κάποιος μπορούσε να διευρύνει τον οδηγό και για εγκατάσταση windows σε RAID πιστεύω θα ήταν πολύ χρήσιμο...
Προσφάτως προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση και μου έβγαλε την παναγία :x ... Τα κατάφερα τελικά αλλά έχασα και μερικά χρόνια απο τη ζωή μου στο δρόμο... :(
User avatar
CCWR
Competent
 
Posts: 962
Joined: Mon Apr 19, 2010 3:55 pm
Location: Χανιά

Postby GreekOps » Wed Mar 02, 2011 11:25 pm

Προσωπικά πιστεύω και ένας οδηγός πώς να κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού χρησιμοποιώντας USB stick θα ήτανε χρήσιμος. Εμένα μου έλυσε τα χέρια και τελείωσα σε χρόνο ντε-τε την εγκατάσταση.

Όσο για το πώς να κάνεις RAID φίλε CCWR, είναι πανέυκολο. Σε κάθε εγχειρήδιο της εκάστοτε μητρικής σου λέει πως. Αρκεί να είναι ίδιοι οι δίσκοι, ειδικά στο μέγεθος τους.
GreekOps
Escape Capsule
 
Posts: 3
Joined: Wed Mar 02, 2011 11:06 pm

Postby CCWR » Fri Mar 04, 2011 3:30 pm

GreekOps wrote:Όσο για το πώς να κάνεις RAID φίλε CCWR, είναι πανέυκολο. Σε κάθε εγχειρήδιο της εκάστοτε μητρικής σου λέει πως. Αρκεί να είναι ίδιοι οι δίσκοι, ειδικά στο μέγεθος τους.


Εγω δεν λέω απλώς να φτιάξεις το Ary απο το raid utility... Λέω για εγκατάσταση windows σε RAID... όπου εκει πρέπει πριν μπουν τα windows πρέπει να εγκατασταθούν οι drivers της μητρικής για το SB στο installation (Χ:)
Προσωπικά με βασάνισε λίγο γι αυτό το είπα...
User avatar
CCWR
Competent
 
Posts: 962
Joined: Mon Apr 19, 2010 3:55 pm
Location: Χανιά

Postby Dark_Fighter » Fri Mar 04, 2011 9:48 pm

αφού τα κατάφερες λοιπόν γιατί δεν γράφεις εσύ το τρόπο με τον οποίο το έκανες? ;)
no offense...
User avatar
Dark_Fighter
Deadly
 
Posts: 3057
Joined: Tue Nov 20, 2007 2:31 am
Location: Πατρα

Postby CCWR » Sat Mar 05, 2011 9:31 pm

Εγω φίλε μου να σου πω πως το έκανα απλώς... αυτό που θα γράψω δεν είναι 'οδηγός' γιατί μπορεί απο μητρική σε μητρική να αλλάζουν τα βήματα ή και να είναι διαφορετικά αν τα περιέγραφε κάποιος που τα ξέρει καλύτερα απο εμένα...

Έχω εγκαταστήσει RAID σε δύο mobo οπότε τα παραδείγματα που θα πώ αφορούν αυτές τις δυο(Μ3Α79-Τ deluxe, formula crosshair II)

1) Μπαίνουμε στο bios και θέτουμε είτε απο το HDD configuration είτε απο την καρτέλα Advanced, τον SATA controller απο IDE σε RAID(τρείς επιλογές έχει μέσα IDE, RAID, AHCI)Κάνουμε save and exit. Μετά απο αυτό το βήμα δεν φαίνονται πια οι συσκευές μας στην πρώτη σελίδα του bios.(επειδή δεν είναι πια IDE :P )

2) Εδώ τώρα θέλουμε να θέσουμε τους σκληρούς μας σε RAID και αυτό γίνεται μέσω του raid utility της κάθε mobo, στην μ3α79 κατα το ROM init έπρεπε να πατήσεις ctrl+H ενώ στην formula, F10 στο ίδιο στάδιο του boot...

3) Μέσα στο utility επιλέγουμε τους ίδιους δίσκους που θέλουμε να κάνουμε RAID και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν το Ary (ή claster πάλι ανάλογα την μητρική)Σε αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει το user manual γιατι απο μητρική σε μητρική αλλάζουν τελείως οι συμβολισμοί(πχ στην πρώτη μητρική για RAID 0 που ήθελα διάλεγα RAID 0 και stripe size 64k ενώ στην formula για το ίδιο RAID, striping kai size optim.) Αφου φτιάξουμε το RAID κάνουμε αναγκαστικά reboot και ξαναμπαίνουμε στο bios για να θέσουμε το claster(ή Ary) απο το HDD priority, primary.

4) Φτάνουμε αισίως στο σημείο να βάλουμε τα windows... 'Ολο το πρόβλημα υπάρχει επειδή η microsoft δεν έχει βάλει RAID drivers στο προσωρινό patrtion (Χ:) που δημιουργεί για την εγκατάσταση, με αποτέλεσμα στο βήμα 7 του πάνω οδηγού να μην φαίνεται το claster που έχετε δημιουργήσει. Υπάρχουν δύο τρόποι για να περάσετε αυτούς τους drivers απο όσο έχω καταλάβει...

α)έχοντας το CD της μητρικής μέσα στο pc κατα to boot και κάνοντας boot απο το CD ανοίγει ένα menu που σου δίνει την δυνατότητα να περαστούν οι drivers σε δισκέτα(ποιος έχει floppy σήμερα!!!;;;;) ή κάπως μέσω AFUDOS να περαστούν οι drivers σε φλασακι(εγω δεν τα κατάφερα :cry: )

b) o τρόπος που έκανα εγώ ήταν λίγο πιο μπακαλίστικος... Γίνεται στο βήμα 7 αντι να επιλέξουμε format να διαλέξουμε load driver, να βάλουμε μέσα το cd της μητρικής, να βρούμε το σωστό setup information αρχείο (πχ. στη μ3α ήταν εδώ F:\Drivers\Raid\Amd\Driver\Vista\x64) και απο την λίστα που μας δείχνει (εγώ δλδ) να τα εγκαταστήσουμε όλα με την σειρά μέχρι να πετύχουμε το σωστό...

Αν γίνουν όλα καλά πρέπει να εμφανιστεί στη λίστα με τους δίσκους το claster μας και η εγκατάσταση των win συνεχίζει κανονικά...

Dark_Fighter wrote:no offense...

none taken, γιατί όμως;
User avatar
CCWR
Competent
 
Posts: 962
Joined: Mon Apr 19, 2010 3:55 pm
Location: Χανιά

Next

Return to Hardware/Software & Internet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests

cron
Η συντακτική ομάδα | Όροι Χρήσης | Διαφήμιση & επικοινωνία