To PC Master σε χρειάζεται!
To PC Master σε χρειάζεται!
Ανακοινώσεις, σχόλια, ερωτήσεις που αφορούν το περιοδικό PC MASTER

Η γνώμη μου για ένα συνδρομητικό PC Master

Θέλω να το στηρίξω και θα γραφτώ συνδρομητής
155
75%
Θέλω να στηρίξω την προσπάθεια, αλλά δεν θέλω "δέσμευση"
16
8%
Δεν μ' ενδιαφέρει, κλείστε το ρημάδι να ησυχάσουμε
36
17%
 
Total votes : 207

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 1:05 pm

Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ένα κάλεσμα στα όπλα! Η κατάσταση στο αγαπημένο μας περιοδικό ήταν φθίνουσα εδώ και αρκετό καιρό, πριν ακόμη διαδεχθώ τον μέγιστο Κουβόπουλο. Κάτι η τεράστια διείσδυση του ίντερνετ στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια, κάτι η οικονομική κρίση που χτύπησε και τον χώρο των εκδόσεων αλλά, πολύ περισσότερο, τον χώρο τη διαφήμισης, έχουν φτάσει πλέον τα πράγματα στο απροχώρητο.

Η Compupress, σεβόμενη την πολυετή ιστορία του PC Master στον χώρο των PC games αλλά και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί τη μοναδική πρόταση για όσους λάτρεις του εντύπου έχουν απομείνει, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια εδώ και αρκετά χρόνια να διατηρήσει το PC Master στην αγορά, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η οικονομική αιμορραγία που προκαλεί το συγκεκριμένο έντυπο, κυρίως λόγω της στροφής της πλειονότητας των αναγνωστών στο δωρεάν ιντερνετικό περιεχόμενο αλλά και (κυρίως) λόγω της αντίστοιχης "στροφής" της διαφήμισης στις διαδικτυακές ατραπούς προβολής, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί.

Έτσι η διοίκηση αποφάσισε να ολοκληρώσει αυτήν την "περιπέτεια" στον χώρο του PC gaming μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, με τους "τίτλους τέλους" να πέφτουν στο μεθεπόμενο τεύχος, υπ αριθμόν 305. Επειδή όμως κανείς μας, συμπεριλαμβανόμενης της διοίκησης, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από μία τόσο δυσάρεστη εξέλιξη σε ένα περιοδικό που μας κράτησε συντροφιά για τόσα χρόνια και με το οποίο περάσαμε τόσο όμορφα, είτε ως αναγνώστες είτε ως εργαζόμενοι σε αυτό, αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες να δοθεί μία ευκαιρία στους φίλους του PC Master να το "διασώσουν".

Στην ουσία εκπονήθηκε ένα νέο, ιδιαίτερα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, μοντέλο το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις συνδρομές. Εν ολίγοις ο μόνος τρόπος να συνεχίσει πλέον το PC Master είναι να μετατραπεί σε αποκλειστικά συνδρομητικό έντυπο, χωρίς κυκλοφορία στο περίπτερο. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί σημαντικά το "τιράζ" (δηλαδή ο αριθμός των τευχών που τυπώνονται) και θα παρακαμφθεί και το πρακτορείο διανομής, δύο παράγοντες οι οποίοι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόστους παραγωγής κάθε τεύχους και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βιωσιμότητα της έκδοσης. Επιπλέον ο κάθε αναγνώστης θα λαμβάνει στο σπίτι του το περιοδικό, χωρίς να χρειάζεται να "ξεροσταλιάζει" κάθε μήνα στο περίπτερο ή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του, κάτι που πιστεύω ότι θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους του περιοδικού στην επαρχία.

Όλοι μας γνωρίζουμε τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος και γι αυτόν το λόγο το αφήσαμε κατά μέρους μέχρι, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή. Ο Έλληνας δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε συνδρομητικά μοντέλα και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, καθώς πρόκειται για μία αρκετά σημαντική δέσμευση από μέρους του και, ίσως, ακόμη και περιορισμό στην ελευθερία επιλογής του. Όμως ο gamer έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια και ότι δεν φοβάται τη δέσμευση και ότι στηρίζει χωρίς όρους αυτό που αγαπάει. Θέλετε και παραδείγματα; Από τη μία τα συνδρομητικά MMOs και από την άλλη το crowdfunding.

Έτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε όλοι όσοι αγαπάμε το PC Master είναι να κάτσουμε και να συλλογιστούμε αν είμαστε περισσότερο μέσοι Έλληνες ή αν είμαστε περισσότερο gamers. Είμαστε διατεθειμένοι να δεσμευτούμε απέναντι στο αγαπημένο μας περιοδικό ή θα το αγνοήσουμε και θα το αφήσουμε να έχει την τύχη τόσων και τόσων εκδόσεων του χώρου τα τελευταία χρόνια; Θα κάνουμε "back" σε αυτό το ιδιότυπο "kickstarter" ή νιώθουμε ικανοποιημένοι με τα τεύχη που έχουμε ήδη συγκεντρώσει στη βιβλιοθήκη μας εδώ και δυόμιση δεκαετίες;

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Βάσει της ανάλυσης που έκανε η διοίκηση, το PC Master θα καταστει βιώσιμο (όχι κερδοφόρο αλλά όχι και ζημιογόνο, εν ολίγοις απλώς θα βγάζει τα έξοδά του) με έναν αριθμό συνδρομητών που θα κυμαίνεται από τους 1500 κατ' ελάχιστον και πάνω, με τους 2000 συνδρομητές να το βγάζουν εντελώς έξω από τα "κόκκινα". Βάσει των πωλήσεων, ο αριθμός αυτός είναι απόλυτα εφικτός αν όλοι οι φίλοι του περιοδικού αποφασίσουμε να δεσμευτούμε να το στηρίξουμε, αντί να το "κυνηγάμε" κάθε μήνα στο περίπτερο. Μιλάμε πάντα για τον αριθμό σελίδων και το κόστος που έχει σήμερα, για οτιδήποτε περισσότερο θα πρέπει να διασωθεί πρώτα και να το δούμε στη συνέχεια.

Πριν κλείσω θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι. Επειδή δημοσιεύω εγώ αυτό το post, θέλω να τονίσω ότι δεν κρύβεται καμία ιδιοτέλεια και κανένα προσωπικό όφελος πίσω του. Είτε κλείσει το περιοδικό είτε συνεχίσει να εκδίδεται, εγώ προσωπικά δεν επηρεάζομαι επαγγελματικά στο ελάχιστο. Ο μοναδικός λόγος που δημοσιεύω αυτό το post είναι επειδή σέβομαι τη μακρόχρονη ιστορία του περιοδικού και θα με "πονούσε" πολύ να κλείσει το μοναδικό gaming περιοδικό που έχει απομείνει στη χώρα μας, ακόμη και αν δεν εμπλεκόμουν εγώ προσωπικά σε αυτό. Από εκεί και πέρα θα ήθελα ν' ακούσω και τις δικές σας απόψεις στο θέμα αλλά και να δω πόσοι από εσάς προτίθεστε να μας στηρίξετε σε αυτήν την τελευταία προσπάθειά μας.

Τέλος θα ήθελα να ζητήσω μία τεράστια χάρη απ' όλους. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και κρίνει το μέλλον ενός περιοδικού με πορεία 26 ολόκληρων ετών πίσω του, θα παρακαλέσω τα όποια σχόλια να παραμείνουν σχετικά με το θέμα και οι τυχόν κινδυνο/καταστροφο/συνομωσιολόγοι να τρολάρουν κάπου αλλού και όχι στο συγκεκριμένο post. Σας ευχαριστώ θερμά όλους.
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby agou » Fri Jun 05, 2015 1:18 pm

Εννοείται, count me in. Έτσι κι αλλιώς σκεφτόμουν να γίνω συνδρομητής.
agou
Harmless
 
Posts: 19
Joined: Tue Jun 01, 2010 12:07 pm

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 1:19 pm

agou wrote:Εννοείται, count me in. Έτσι κι αλλιώς σκεφτόμουν να γίνω συνδρομητής.


Υπάρχει poll στο επάνω μέρος. Please ψηφίστε εκεί γιατί μετρώντας replies μπορεί να γίνουν λάθη...
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby jhatzi » Fri Jun 05, 2015 1:21 pm

Κάποιος που διαβάζει το...Pixel ανελλιπώς από τα τεύχη με τις ασπρόμαυρες (και ασπρομπλέ) σελίδες με τα listings και τις αγγελίες και μετά το Pc Master, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.
Θα το στηρίξω και θα γίνω συνδρομητής.
(έχω ψηφίσει και στο poll).
jhatzi
Escape Capsule
 
Posts: 1
Joined: Sun May 03, 2015 1:56 pm

Postby ga4454 » Fri Jun 05, 2015 1:33 pm

Αν μπορείτε κοινοποιήστε και στο facebook ό,τι εν τέλει αποφασίσετε γιατί, καλώς ή κακώς, στο forum δεν μπαίνω σχεδόν ποτέ. Ελπίζω να συνεχίσει να κυκλοφορεί το περιοδικό, έστω κι έτσι. Αλλά έχουν μειωθεί πολύ τα review για adventure και με στεναχωρείτε!

Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!
ga4454
Escape Capsule
 
Posts: 4
Joined: Wed Jul 16, 2014 11:47 am

Postby tsirigotis » Fri Jun 05, 2015 1:40 pm

καλησπέρα από έναν αρκετά παλιό
έμενα θα με ενδιέφερε ένα site pcmaster (που να ανανεώνεται) νομίζω τα έντυπα δεν έχουν μέλλον πια
tsirigotis
Above Average
 
Posts: 350
Joined: Fri Jun 01, 2007 12:58 pm
Location: Νομός Αττικής - εκτός Αθήνας

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 1:48 pm

ga4454 wrote:Αν μπορείτε κοινοποιήστε και στο facebook ό,τι εν τέλει αποφασίσετε γιατί, καλώς ή κακώς, στο forum δεν μπαίνω σχεδόν ποτέ. Ελπίζω να συνεχίσει να κυκλοφορεί το περιοδικό, έστω κι έτσι. Αλλά έχουν μειωθεί πολύ τα review για adventure και με στεναχωρείτε!

Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!


Για τα adventures δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ότι κυκλοφορεί το παρουσιάζει ο Πολυράκης. Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι θα ενημερωθείτε και μέσω FB για την τελική απόφαση, όποια και αν είναι αυτή.

tsirigotis wrote:καλησπέρα από έναν αρκετά παλιό
έμενα θα με ενδιέφερε ένα site pcmaster (που να ανανεώνεται) νομίζω τα έντυπα δεν έχουν μέλλον πια


Δεν πρόκειται να δώσω spoilers καθώς δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμη. 8-)
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby Nikos G » Fri Jun 05, 2015 1:57 pm

Στηρίζω full τη συνδρομή,νομίζω ότι το αξίζει το PC master.Φαντάζομαι θα κάνετε αναφορά στο θέμα και στο επόμενο τεύχος για να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν επαφή με το forum.
Nikos G
Escape Capsule
 
Posts: 1
Joined: Fri Jun 05, 2015 1:47 pm

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 2:01 pm

Nikos G wrote:Στηρίζω full τη συνδρομή,νομίζω ότι το αξίζει το PC master.Φαντάζομαι θα κάνετε αναφορά στο θέμα και στο επόμενο τεύχος για να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν επαφή με το forum.


Υπάρχει ολόκληρο δισέλιδο επί του θέματος στο #304, no worries...
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby Giorikas7 » Fri Jun 05, 2015 2:55 pm

Ειχα καιρο να μπω στο φορουμ,επεστρεψα σημερα με αφορμη το ποστ στο facebook.Το οτι το περιοδικο ειχε παρει την κατρακυλα φαινοταν ηδη εδω και 2 χρονια,το ειχαμε επισημανει παμπολλες φορες μαζι με αρκετα ατομα και εδω μεσα...Οχι οσο αναφορα το οικονομικο τομεα μονο(ειναι λογικο,ολοκληρη η χωρα καταρεει),αλλα κυριως οσο αναφορα την ποιοτητα του. Τελος παντων,δεν υπαρχει λογος να ξανααναφερθουν τα ιδια πραγματα,ειμαι σιγουρος οτι και τους τελευταιους μηνες που δεν εχω συμμετασχει σε κουβεντα εδω μεσα,θα εχουν αναφερθει παρομοια πραγματα απο αλλους. Το περιοδικο εγω προσωπικα εχω σταματησει να το παιρνω τον τελευταιο χρονο.Πιστευω οτι η συνδρομη δε θα βοηθησει,ατομα οπως εγω για παραδειγμα που εχουμε εγκαταλειψει το "καραβι" το τελευταιο διαστημα,αποκλειεται να επιστρεψουμε τωρα,ποσο μαλιστα αμα πεσει και συνδρομη.Για μενα μια ειναι η λυση,το κλεινετε,φτιαχνετε μια ηλεκτρονικη εκδοση,δημιουργειται και ενα στυλ μπλογκ για πιο αμεση ενημερωση και τελος η ιστορια. Τα 2000 ατομα να τα μαζεψει το pc master σε συνδρομες μου φαινεται λιγο unrealistic,αλλα οκ, η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Διωχνετε και τυπαδες-φοιτητες-τα κανω ολα και συμφερω-ειμαι φθηνος και με προτιμανε Κασαπιδηδες και λοιπους,κρατατε 4-5 ατομα που ξερουν και ασχολουνται σοβαρα με το αντικειμενο και πιστευω οτι μπορει να διατηρηθει εστω σε μια υποτονικη μορφη το περιοδικο,γιατι οχι και να επιζησει.Αυτα. Ξερω οτι θα φαω απειρο hate απο κατω,οπως ετρωγα και οταν ελεγα περσυ οτι το περιοδικο θα καταληξει να βγαζει μαζεμενα διπλα τευχη και ολοι κραζανε και λεγανε "δε γινονται αυτα"¨και τα φαγανε στη μαπα στην πορεια...Αλλα στην τελικη ειναι απλα η αποψη μου,και οπως εχουν πει "οι αποψεις ειναι σαν τις κ..,ολοι εχουν απο μια".Ευχομαι να βρεθει η καλυτερη λυση για το περιοδικο,καλη συνεχεια.
[img]data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBhMSERUUExQWFBUWFxgXGBgYGBUVGBkbGBcVFBQYFxgYGyYeGBkjGhgUHy8gIycpLCwsGB4xNTAqNSYrLCkBCQoKDgwOFA8PFCkYFBgpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSkpKSwpKSkpKSkpKSkpKf[/img]
Giorikas7
Poor
 
Posts: 69
Joined: Wed May 25, 2011 6:09 pm

Postby Monokuma » Fri Jun 05, 2015 3:11 pm

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι θα στηρίξω το συνδρομητικό μοντέλο του περιοδικού και κάθε άλλη προσπάθεια να διατηρηθεί το περιοδικό σε έντυπη μορφή, ΑΛΛΑ...

Αλλα, δεν μπορείτε να μιλάτε για βιωσιμότητα του περιοδικού όταν το περιοδικό ΔΕΝ κυκλοφορεί. Είναι ήδη Ιούνιος. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει 6 τεύχη και έχουν κυκλοφορήσει μόνο 3.
Άρα ξεκινάμε με τα έσοδα μειωμένα στο μισό και ένα προϊόν που βγαίνει μήνα παρά μήνα όταν τα έξοδα και οι μισθοί πέφτουν κάθε μήνα. Δεν ξέρω τι άλλαξε αλλά κάποτε το περιοδικο έβγαινε κάθε 2 εβδομάδες και δεν έχανε μέρα.

Επίσης με όλες αυτες τις αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην εξωτερική εμφάνιση (ζελατίνα, ράχη, reloaded κτλπ) του περιοδικού κανείς περιπτεράς δεν ξέρει αν το έχει, που το έβαλε, αν βγήκε το μήνα, αν είχε μόνο ένα αντίτυπο και το έδωσε κτλπ.
Έχει συμβεί και σε μένα τον ίδιο να φύγω με άδεια χέρια από το περόπτερο και τελικά ο περιπτεράς να έχει το τέυχος απλά δεν το είχε εκεί που νόμιζε γιατί τα ταξονομούσε με το αν έχουν ζελατίνα ή όχι.
Είναι τεράστια ταλαιπωρία να βρει κανείς το περιοδικό ειδικά όταν δεν έχει περίπτερο στα δυο βήματα. Ξέρω πολλούς που αγανάκτησαν, ακόμα μη τακτικούς αναγνώστες που είπαν να πάρουν ένα τεύχος να διαβάσουν πχ στο ταξίδι και περιοδικό δεν υπήρχε στα περίπτερα για τον α ή β λόγο.
Επίσης για το αρχείο να πω ότι μέσα στην χρονιά πρέπει να έφυγα από περίπτερο με άδεια χέρια πάνω από 40 φορές και να έχω καταντήσει γραφικός.

Επίσης το προσωπικό μου παράπονο με το περιοδικό είναι η απίστευτη λατρεία στο steam και η 100% αδιαφορία για pc games που δεν κυκλοφορούν σε αυτό.
Από το αγαπημένο μου είδος "παιχνιδιών" τα visual novels δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα για δείγμα στην μακρόχρωνη ιστορία του περιοδικού.
Πίστευα ότι μετά την κυκλοφορία του έπους Steins;Gate από την JAST θα γινόταν κάτι, αλλά τίποτα. Μετά άρχισαν να βγαίνουν και στο steam κάτι Planetarian, Fruit of Grisaia, Cho Dengeki Stryker κτλπ οπότε λέω δεν μπορεί, έφταασε η ώρα, αλλά και πάλι τίποτα.
Το ίδιο και με τις κυκλοφορίες της Nancy Drew από την Her Interactive, για να μην μιλήσω καν για adventure lite στυλ Drawn series ή Mystery Case Files series που αγνοούνται επιδεικτικά. Ούτε ένα review σε παιχνίδι από την κατηγορία με πάνω από 100 games ετησίως.
Και για όσους πουν "μα είναι όλα ίδια" να πω και οτι για μένα προσωπικά όλα τα Call Duty και Assassin's Creed ίδια μου φαίνονται. Είναι καθαρά θέμα γούστου.
Επίσης και πιο βαθύ gameplay έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια από το κάθε interactive movie episode της TellTale για το οποίο μέχρι να ολοκληρωθεί η season του έχετε αφιερώσει πάνω από 10 σελίδες όταν έχει μηδαμινό gameplay.

Κλείνωντας θέλω να πω ότι ΝΑΙ θα στηρίξω το περιοδικό αλλά θέλω και ένα περιοδικό που να το παίρνω για να το διαβάζω και όχι για συλλεκτικούς και συναισθηματικούς λόγους.
Monokuma
Escape Capsule
 
Posts: 4
Joined: Wed Sep 11, 2013 11:14 am

Postby Bilaros_2.0 » Fri Jun 05, 2015 3:21 pm

Off topic:
Giorikas7 wrote:Διωχνετε και τυπαδες-φοιτητες-τα κανω ολα και συμφερω-ειμαι φθηνος και με προτιμανε Κασαπιδηδες και λοιπους,κρατατε 4-5 ατομα που ξερουν και ασχολουνται σοβαρα με το αντικειμενο και πιστευω οτι μπορει να διατηρηθει εστω σε μια υποτονικη μορφη το περιοδικο...


Άουτς. Φτηνός; Όχι ακριβώς. Η συνεισφορά μου στο περιοδικό είναι ίσης αξίας με όλων των υπολοίπων. Τολμώ να πω, ακόμα μεγαλύτερη, ιδίως όταν κάτι "τυπάδες-φοιτητές-τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε" σαν και εμένα είμασταν πάντα on-hand όταν προέκυπτε κενό στην ύλη για να το μπαλώσουμε, εξαιτίας του γεγονότος πως τα άλλα, μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της ομάδας είχαν πολλές περισσότερες υποχρεώσεις (οικογένειες, καριέρες, you name it).

Πάντως, όσοι έχετε ενδοιασμούς για το αν θέλετε έμμεσα να στηρίξετε τοπεριοδικό, μάθετε πως έχω σταματήσει την συνεργασία μου με το περιοδικό από το τεύχος 302. Δεν θα ξαναδιαβάσετε άρθρο μου, είτε σας ενοχλούσε η παρουσία μου είτε όχι. Και όχι, κανένας δεν με έδιωξε.
User avatar
Bilaros_2.0
Dangerous
 
Posts: 1055
Joined: Mon Nov 30, 2009 9:30 pm
Location: Behind you!

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 3:28 pm

Όχι άλλα off-topic παρακαλώ, οτιδήποτε είναι σε προσωπικό επίπεδο, θα θερμοπαρακαλέσω να περάσει σε επίπεδο PM. Ευχαριστώ.
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby Sith_Ari » Fri Jun 05, 2015 4:06 pm

Πώς ακριβώς θα είναι η διαδικασία της συνδρομής;
Με paysafe ή κάτι διαφορετικό; ετήσια ή μηνιαία;
Αν και το τελευταίο διάστημα έχω χάσει αρκετά τεύχη, η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα το περιοδικό να σταματήσει και προτίθεμαι να κάνω και εγώ μια προσπάθεια να σωθεί το περιοδικό.
CPU:Athlon64 FX60 2,6GHz
Mobo:Asrock 939a785g
GPU:Gainward 560Ti 2GB PHANTOM
RAM:4 GB DDR 400MHz
PSU:ThermaltakeTPG850 Platinum
Tower:Coolermaster Elite 430
HDD:WD 2500AAJB 250gb / WD 5003ABYX 500gb
Oθόνη:Iiyama ProliteE1900s
OS:Windows 7 64bit
Sith_Ari
Competent
 
Posts: 545
Joined: Mon Jan 12, 2009 7:53 pm
Location: Emperor's retreat/Naboo Moenia

Postby kostakis1978 » Fri Jun 05, 2015 4:09 pm

Ψήφισα και εγώ θετικά. Θα γίνω συνδρομητής προκειμένου να συνεχίσει να βγαίνει το περιοδικό.
kostakis1978
Escape Capsule
 
Posts: 4
Joined: Sat Jul 07, 2012 8:51 am

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 4:37 pm

Sith_Ari wrote:Πώς ακριβώς θα είναι η διαδικασία της συνδρομής;
Με paysafe ή κάτι διαφορετικό; ετήσια ή μηνιαία;
Αν και το τελευταίο διάστημα έχω χάσει αρκετά τεύχη, η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα το περιοδικό να σταματήσει και προτίθεμαι να κάνω και εγώ μια προσπάθεια να σωθεί το περιοδικό.


Πολύ σωστή ερώτηση. Η διαδικασία παραμένει η γνωστή εδώ και χρόνια. Επικοινωνία με το τμήμα συνδρομών της εταιρείας. Απλώς θα πρότεινα λίγη υπομονή καθώς θα πρέπει να καταγραφεί πρώτα η συμμετοχή, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τους ιθύνοντες η συνέχιση της λειτουργίας του περιοδικού και πέραν του τεύχους #305. Οτιδήποτε νεώτερο υπάρξει, θα σας ενημερώσω άμεσα.
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby Notis » Fri Jun 05, 2015 4:50 pm

Θα σας κουράσω λίγο, αλλά το θεωρώ απαραίτητο…

Είμαι 40 χρονών και δυστυχώς άνεργος. Ο βασικότερος λόγος που σταμάτησα να διαβάζω το περιοδικό ήταν η έλλειψη οικονομικής δυνατότητας. Ο βασικότερος αλλά όχι ο μοναδικός.
Αρχικά θέλω να τονίσω πως όσα διάβασα εδώ από άλλους φίλους δεν είναι καθόλου, μα καθόλου άσχετα με το θέμα!

Διαβάζω πολλά χρόνια το περιοδικό (ξεκίνησα από το pixel) και το θεωρούσα (δεν το θεωρώ πια) το καλύτερο περιοδικό που κυκλοφόρησε στην χώρα και ως προς την ύλη και ως προς την αισθητική του. Ανήκω σε αυτούς που ένα τεύχος μπορεί να το έχει διαβάσει πάνω από 20 φορές!
Το 90% των παιχνιδιών που πέρασαν από τις σελίδες του δεν το έχω παίξει και, δυστυχώς, είμαι φανατικός adventur-ας. Και λέω δυστυχώς, όχι γιατί υπάρχει έλλειψη στην αγορά, αλλά έλλειψη ανθρώπων που να γνωρίζουν η να ενδιαφέρονται πραγματικά για τον χώρο. Κάποτε διαβάζοντας ένα review ήταν σα να παίζω το παιχνίδι. Αυτά τα αποτελέσματα έχεις όταν συνεργάζεσαι με ανθρώπους που κατέχουν πραγματικά το αντικείμενο! Όταν αυτή η συνεργασία σταματά, όταν η θεματολογία υποβαθμίζεται, έρχεται και η πτώση.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μόνο οικονομικό (αν και το συγκεκριμένο προϊόν ήταν πάντα απαράδεκτα ακριβό, πόσο τώρα που θεωρώ πως δεν αξίζει την τιμή του). Αν και το διαβάζω πάρα πολλά χρόνια (περισσότερα από κάποιους συντάκτες του), ποτέ δεν ήμουν από αυτούς που ότι και να γίνει θα το αγοράσω. Έχω χάσει συνειδητά αρκετά τεύχη, γιατί απλούστατα δε μου τραβούσε την προσοχή η θεματολογία τους. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν έγινα ποτέ συνδρομητής.
Κατανοώ πως εγώ και οι συνομήλικοι μου μεγαλώσαμε και ίσως δεν αποτελούμε το βασικό target group του περιοδικού (αν και θα είμαι επιφυλακτικός με αυτή την διαπίστωση, γιατί οι νεότεροι δεν γνώρισαν καλά τον έντυπο χώρο ώστε να τον εκτιμήσουν όσο πρέπει), αυτό όμως δεν δικαιολογεί τίποτα. Τα καλά προϊόντα είναι αυτά που στο τέλος αντέχουν.
Ποιος μπορεί λοιπόν να μου εγγυηθεί πως η ετήσια συνδρομή (πόσο κοστίζει αλήθεια;) θα έχει και το ανάλογο αποτέλεσμα ως προς το ενδιαφέρον και την αισθητική μου; Ποιος μου εγγυάται ότι θα υπάρχει η ίδια όρεξη και προσοχή στην ύλη και την ποιότητα;

Θεωρώ πως τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και το υπεραγαπημένο pc master δεν αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση. Αντί να υποβαθμιστεί το προϊόν, αντί να χάσουμε τόσους αγαπημένους συντάκτες (για λόγους όχι πάντα οικονομικούς), θα έπρεπε απλά να μετριαστεί έστω και στο μηδέν το κέρδος του (ιδιαίτερα την στιγμή που υπάρχουν και άλλα προϊόντα), να πέσει αισθητά η τιμή και όχι η ποιότητα του και ότι απέφερε τόσα χρόνια να υπομείνει και μια οικονομική πτώση, μέχρι να φτιάξουν (αν φτιάξουν) τα πράγματα. Το ποιοτικό έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αντέξει. Χρειάζεται απλά υπομονή και αληθινή αγάπη για ότι παράγεις.

Παρόλα αυτά, στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτή την κατάσταση, αν και η θλίψη μου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Αν μπορώ ίσως και να βοηθήσω. Θα βοηθούσα σίγουρα όμως, αν το προϊόν που αγάπησα και τα τεύχη του κοσμούν χρόνια τώρα με υπερηφάνεια την βιβλιοθήκη μου, ήξερα πως θα συνεχιστεί ή θα αναβιώσει.

Σας εύχομαι ειλικρινά ότι καλύτερο…
Notis
Escape Capsule
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 05, 2015 4:42 pm

Postby ShadowCaster » Fri Jun 05, 2015 5:05 pm

Notis, κατ' αρχάς θέλω να τονίσω ότι είναι απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου και να παραδεχτώ ότι έχεις αρκετά valid points. Στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω ή να αντικρούσω οποιοδήποτε από τα θέματα που θέτεις και γιατί δεν είναι της παρούσης αλλά βασικά γιατί απαντώ στην ανάρτησή σου για άλλον λόγο.

Θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά διότι αποδεικνύεις με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι απόλυτα αποδεκτή (για να μην πω ευπρόσδεκτη) από εμάς και η αρνητική κριτική, όταν γίνεται εποικοδομητικά και, πάνω απ' όλα, καλοπροαίρετα. Η ανάρτησή σου αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι η χολή και η εμπάθεια που βγάζουν είναι κάτι περισσότερο από κοινό τρολάρισμα...
I find your lack of faith disturbing...
User avatar
ShadowCaster
Overlord
 
Posts: 187
Joined: Thu Nov 08, 2012 12:30 pm
Location: Athens

Postby SteelGandalf » Fri Jun 05, 2015 5:28 pm

Επιτέλους, φτάσαμε στο προκείμενο και είναι αυτό για το οποίο, δυστυχώς, ανησυχούσα...

Δεν θέλω να σας γράψω πολλά αν και, να είστε βέβαιοι, μπορώ να το κάνω. Ούτε έχει νόημα να μπω σε "εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις" με τους άλλους φίλους του περιοδικού (btw, στην εποχή μας, τίποτα δεν μετριέται με αγάπη, αλλά με το χρήμα, κακώς κατά την άποψη μου, αλλά de facto).

Θα πω μόνο το εξής: Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα γίνει συνδρομητής, επειδή εύρισκα το περιοδικό πολύ εύκολα και μου άρεζε η διαδικασία απόκτησης του (αυτό το hype μέχρι να φτάσω στο συγκεκριμένο πρακτορείο έντυπου τύπου και να το πιάσω στα χέρια μου)!!!

Τον τελευταίο καιρό όμως, έχω κουραστεί να το ψάχνω και, τις περισσότερες φορές, να μην το βρίσκω (ή όταν το βρίσκω να είναι του προηγούμενου ή και του πιο προηγούμενου μήνα, στην καλύτερη). Κουράστηκα με την έννοια της απογοήτευσης και όχι της παραίτησης από την αναζήτηση του.

Είμαι εδώ (όπως και ψήφισα σχετικά) και σας στηρίζω. Θέλω να γίνω συνδρομητής και να παραλαμβάνω το τεύχος στο σπίτι μου. Μακάρι να βρεθούν πολλές χιλιάδες σαν κι εμένα και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου.

Υ.Γ. Θα πληρώσουμε 50-60-70 ευρώ εφάπαξ για τον χρόνο (επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς την τιμή αναφέρω ενδεικτικά ποσά). Άρα τα συγκεκριμένα ποσά, θα αντιστοιχούν σε 4,2€ ή 5€ ή 5,8€ ευρώ/ ανά μήνα (ένας με δύο καφέδες!!!). Δεν θεωρώ, λοιπόν, πως επειδή θα σας δώσω μία φορά ένα τέτοιο ποσό, ότι είστε υποχρεωμένοι να με διαβεβαιώσετε πως θα ξετρελαθώ με το περιοδικό. Άλλωστε γνωρίζω πολύ καλά τι αγοράζω.

Υ.Γ.2 Ουσιαστικά το όλο εγχείρημα έχει, σε πρώτη φάση, χρονικό ορίζοντα την διατήρηση του περιοδικού εν ζωή για έναν ακόμη χρόνο. Αν, ο μη γένοιτο, την επόμενη χρονιά δεν υπάρχουν τα ελάχιστα μέλη, ως συνδρομητές, θα φτάσουμε σε αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε σήμερα. Οπότε η προσπάθεια θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να διασφαλιστεί και η ποιότητα (τα γράφω κυρίως για τους δύσπιστους), έστω και σε δεύτερο χρόνο (αφού αρχικά προέχει η ύπαρξη).

Υ.Γ.3 Εύχομαι όλα να πάνε καλά...

Φιλικά Στέργιος
User avatar
SteelGandalf
Escape Capsule
 
Posts: 4
Joined: Mon Sep 05, 2005 12:37 am
Location: Greece

Postby Crappy_Nukem » Fri Jun 05, 2015 5:58 pm

Που απευθυνομαστε για να γίνουμε συνδρομητές;
Δώστε ένα τηλέφωνο πλζ...

Εκτος αυτου η σελιδα στο facebook πρεπει να γινει πιο ενεργη να μας μαθουν οσοι δεν μας ξερουν!
User avatar
Crappy_Nukem
Harmless
 
Posts: 20
Joined: Fri Jun 15, 2012 8:26 pm

Next

Return to PC Master - Το περιοδικό

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Η συντακτική ομάδα | Όροι Χρήσης | Διαφήμιση & επικοινωνία