ΤΟ ΠΟΡΤΟΦOΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜAΤΙΑ ΣΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!

Τι σημαίνει αγορά ενός Early Access game, ή οποιουδήποτε παιχνιδιού που δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια στο launch του; Τονίζουμε αρχικά πως δεν πρόκειται για προ-αγορά. Δίνετε λεφτά σε έναν developer που δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας για να τον βοηθήσετε να σας παραδώσει ένα τέλειο προϊόν. Ο κανόνας λέει πως δεν θα το κάνει, καθώς στην τελική θα απογοητεύσει οικτρά το fanbase. Να περιμένετε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα από κάθε project. Με αυτό τον ανυπέρβλητα κυνικό τρόπο, καταλαβαίνετε πως κάθε φορά που «ακουμπάτε» λεφτά σε κάθε ημιτελές παιχνίδι υπάρχει ρίσκο στην επένδυσή σας (γιατί περί επένδυσης πρόκειται) και θα είστε προετοιμασμένοι να μη δείτε ούτε ολοκληρωμένο προϊόν αλλά ούτε και να δεχτείτε τα λεφτά σας πίσω σε περίπτωση που κυκλοφορήσει επίσημα το παιχνίδι και είναι κατώτερο των προσδοκιών σας (όταν δεν θα δικαιούστε refund). Είχα την εντύπωση πως τα ίδια λέγαμε εμείς οι ξερόλες κριτικοί σε όσους έριχναν pledges δεξιά και αριστερά στο Kickstarter και είναι αλήθεια πως δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα στην όλη διαδικασία. Το μόνο που κερδίζετε είναι ένα time-filler, ένα παιχνίδι που δεν αξίζει την ώρα σας και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας ικανοποιήσει λόγω της φύσης του. Καταναλωτή, το νου σου!

ΝΑ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!

Κάθε παιχνίδι στο Early Access του Steam έχει ένα κουτάκι με τη χαρακτηριστική μπλε επιγραφή, όπου ο δημιουργός περιληπτικά αναφέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιχνίδι, ώστε να βοηθήσει τον υποψήφιο αγοραστή να αποφασίσει αν θέλει να πληρώσει για να μπει στη διαδικασία του development.


«Εμπρός, γενναία παλικάρια, εμπρός στο Steam! Για τον Tom Clancy, ρε γαμ***!!»

Το πρόβλημα εδώ βρίσκεται στις «άδειες» υποσχέσεις μερικών δημιουργών, σε πλήρη αντίθεση με τις προειδοποιήσεις άλλων studios που ετοιμάζουν τον παίκτη για το χάλι που θα συναντήσουν. +1000 στο δημιουργό του απίστευτα δημοφιλούς DayZ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην περιγραφή του παιχνιδιού όσο και στο αναγκαστικό μπλε κουτάκι. «ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ GAMEPLAY ». Προσέξτε τη χρήση των caps, κάτι τέτοιο δηλώνει πως ο δημιουργός ενδιαφέρεται για την ενημέρωση του κοινού. Ο developer του Rust τι έχει να πει για το παιχνίδι του; «Το παιχνίδι βρίσκεται σε early alpha. Δεν ξέρουμε πού πάει, οπότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πορεία. Έχουμε όμως ένα σχέδιο για να κάνουμε το παιχνίδι αυτό τέλειο. Εμπιστευτείτε μας (!)». Όχι, ρε φιλαράκι! Ακόμα και τα changelogs, τα status reports για το παιχνίδι, λείπουν από τη σελίδα του παιχνιδιού του Steam, πώς γίνεται να περιμένεις την εμπιστοσύνη του καταναλωτή; Ειδικά όταν δεν ξέρεις ποιο θα είναι το τελικό προϊόν! Και όμως, είναι αρκετά δημοφιλές από μόνο του (με λίγη βοήθεια από τοYouTube, no doubt), οπότε τι ξέρω εγώ ο αστοιχείωτος;

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum