Το αυστραλιανό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης ASB (κάτι σαν το ΕΣΡ), ανέστειλε την προβολή της τηλεοπτικής διαφήμισης του Dead Island: Riptide, η οποία προκάλεσε τη μήνη ενός μεγάλου ποσοστού του τηλεοπτικού κοινού της χώρας. Ο λόγος, ένα ζευγάρι που αποφασίζει να αυτοκτονήσει για να μην πέσει στα χέρια (ή μάλλον, στα στόματα) των ζόμπι που το έχουν περικυκλώσει.

Το διαφημιστικό σποτ απεικονίζει ένα νεαρό ζευγάρι σε ένα δωμάτιο γεμάτο με φιάλες υγραερίου. Καθώς το πλάνο ανοίγει (zoom out) συνειδητοποιούμε πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που έχει ξεβραστεί στην ακτή και έχει περικυκλωθεί από ζόμπι. Σε αυτό το σημείο, οι ήρωες της διαφήμισης φαίνεται πως έχουν δύο επιλογές στη διάθεσή τους. Είτε να περιμένουν τα ζόμπι να τους κατασπαράξουν, είτε να ανάψουν τον αναπτήρα που κρατάνε στα χέρια τους και να "χαθούν" μέσα στην τρομακτική έκρηξη. Τελικά, επιλέγουν τον αναπτήρα!

Το ASB (Advertising Standards Board) "έκοψε" την προβολή της διαφήμισης κρίνοντας αυστηρώς ακατάλληλη τη σκηνή που παραπέμπει σε αυτοκτονία, ενώ οι gamers της χώρας επαναστάτησαν με τη σειρά τους, θεωρώντας υπερβολική την απόφαση και τονίζοντας πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά, ουσιαστικά, για επιλογή θανάτου. Η απόφαση, όμως, είχε ήδη ληφθεί με το ASB να ανακοινώνει πως: "Το ζήτημα της αυτοκτονίας είναι μείζονος κοινωνικής σημασίας και η προβολή εικόνων που παραπέμπουν άμεσα σε αυτή την πράξη, δεν αρμόζει σε τηλεοπτικά σποτ ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού". Είναι η δεύτερη φορά που το Dead Island λογοκρίνεται, μετά από την απόσυρση του συλλεκτικού πακέτου με την μορφή ακρωτηριασμένου σώματος. Καημένα ζόμπι…

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
just lynx
Να ταν το μόνο που έχει λογοκρίνει η Αυστραλία.... Αν δεν απατόμαι το Mortal Kombat έχει απαγορευθεί σαν βίαιο παιχνίδι.
10/02/2014 13:06
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum