Ένα από τα τεράστια μειονεκτήματα του online multiplayer gaming, είναι οι φραστικές επιθέσεις που εξαπολύουν πολλοί αγανακτισμένοι gamers προς τους συμπαίκτες τους, αντιπάλους και μη. Το αντίδοτο σε αυτή τη μάστιγα φαίνεται πως βρήκε η Valve η οποία εισήγαγε ένα πρωτοποριακό ban system στο Dota 2. 

Η δραματική μείωση στον αριθμό των gamers που έπαιζαν online το Dota 2, οδήγησε τη Valve στη διενέργεια έρευνας προκειμένου να ανακαλύψει την αιτία του κακού και να την εξαλείψει. Τα στοιχεία που κατέδειξαν ως βασικό υπαίτιο το online bullying, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ban system για τους αθυρόστομους παίκτες, που έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Έτσι, κάθε χρήστης που επιτίθεται φραστικά (είτε μέσω chat, είτε με text message) σε κάποιον άλλο χρήστη, δέχεται μια επίπληξη και μια προειδοποίηση από τον moderator. Σε περίπτωση που δεν συνετιστεί, αποκλείεται οριστικά από το online gaming. Στις τέσσερις εβδομάδες λειτουργίας αυτού του ban system, τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά καθώς έχει παρατηρηθεί μείωση κατά 35% στα επιθετικά σχόλια, ενώ το 60% των παικτών που έλαβαν προειδοποίηση αποκλεισμού, συμμορφώθηκαν με τις νέες διατάξεις.

"Είμαστε χαρούμενοι με την αποδοτικότητα του συστήματος. Στόχος μας ήταν να εξαλείψουμε μια σειρά από ανάρμοστες συμπεριφορές στην κοινότητά μας. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά", τονίζει η ανακοίνωση της Valve.

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum