Το πιο γνωστό Steambox που σίγουρα έχετε δει σε φωτογραφίες, είναι το Xi3 Piston (με κυκλοφορία τα Χριστούγεννα και τιμή γύρω στα € 800. Δεν είναι το μοναδικό, αλλά σίγουρα έχει προβληθεί περισσότερο (ίσως επειδή ήταν από τις πρώτες ολοκληρωμένες, λειτουργικές προτάσεις). Η αντίληψη ήταν ότι το προϊόν έφερε τη «σφραγίδα» της Valve. Ωστόσο, ο Doug Lombardi πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι, αν και είχαν πραγματοποιηθεί συζητήσεις με την Xi3 και είχαν γίνει κάποια πειραματικά βήματα συνεργασίας, οι δύο εταιρείες τελικά δεν συνεργάζονται. Το Piston χαρακτηρίστηκε ως… ανεπίσημο Steam Box. 

To πιστόνι έχει 8GB DDR3 RAM, μία κάρτα Radeon 7000-series GPU και επεξεργαστή 3,2GΗz AMD Trinity Quad Core (R464). Για τον εσωτερικό δίσκο SSD υπάρχουν τρεις παραλλαγές (128GB, 256GB, 512GB). To κουτί τρέχει σε Linux, έχει ανοιχτή αρχιτεκτονική και θα παίζει Steam με Big Picture mode στο σαλόνι – αυτός είναι ο βασικός του ρόλος.

Εν αναμονή, λοιπόν, του επίσημου Steambox (που θα έχει ευλογήσει και ο Gabe με την ιερή γενειάδα του) αλλά και άλλων πιθανών λύσεων που θα έχουμε από άλλες εταιρείες.

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum