Αρχή > PCM Reviews > Beat 'em Up > Street Fighter X Tekken
THE CLASH OF HEROES

Το SFXT ξεκινά λίγο απότομα, καθώς δεν περιλαμβάνει μία αντίστοιχης ποιότητας εισαγωγή, όπως είχε το Street Fighter IV, και σας βάζει σχεδόν αμέσως στο tutorial, προκειμένου να σας εκπαιδεύσει πάνω στα νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει. Αν και το tutorial είναι εντελώς προαιρετικό, άποψή μου είναι να το παρακολουθήσετε μέχρι τέλους είτε είστε βετεράνος παίκτης του Street Fighter είτε αγγίζετε για πρώτη φορά στη ζωή σας fighting game. Είναι καλοσχεδιασμένο, πρακτικό, επεξηγεί σχεδόν τα πάντα, από τα κουμπιά και τις απλές κινήσεις μέχρι τις super και τα πιο σύνθετα «κόλπα», ενώ δεν σας αφήνει ως παθητικό θεατή, αντίθετα καλείστε συνεχώς να δοκιμάσετε στην πράξη αυτά που σας διδάσκει. Πραγματικά εξαιρετική δουλειά από την Capcom. Τελειώνοντας με το tutorial, μπαίνουμε στο κυρίως παιχνίδι, όπου μπορούμε να επιλέξουμε αγώνα ενάντια στον υπολογιστή, με ανθρώπινο παίκτη hot-seat ή on–line, καθώς και να ολοκληρώσουμε κάποια challenges (π.χ. νικήστε τον αντίπαλο χωρίς τη χρήση special move), τα οποία μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ζόρικα.

Το SFXT περιλαμβάνει 38 χαρακτήρες, που είναι μοιρασμένοι μεταξύ των χαρακτήρων της Capcom και της Namco. Οι περισσότεροι ήρωες της Capcom που θα συναντήσετε είναι η γνωστή «παλιοπαρέα» από τα προηγούμενα Street Fighter (Ryu, Ken, Chun-Li, Sagat κ.λπ.), καθώς και κάποιοι άλλοι που υπήρχαν σε άλλα franchises της Capcom (όπως η Poison του Final Fight) και οι οποίοι δεν είχαν κατορθώσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιο fighting game μέχρι τώρα. Θα παρατηρήσετε, όμως, ότι υπάρχουν ορισμένες εμφανέστατες ελλείψεις στο roster, όπως, π.χ., ο Blanka, αλλά, σύμφωνα με την Capcom, θα προστεθούν και άλλοι ήρωες αργότερα μέσω DLC. Η πολιτική της Capcom για τα DLC σηκώνει μεγάλη κουβέντα, καθώς στις εκδόσεις για κονσόλες οι επιπλέον ήρωες βρίσκονταν κανονικά στο δισκάκι του παιχνιδιού, με την προοπτική να ξεκλειδωθούν στο μέλλον με το αζημίωτο, γεγονός που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και σύντομα εμφανίστηκαν στο Internet τρόποι που με ένα σχετικά απλό hacking μπορούσε κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτούς. Στην έκδοση για PC που παρουσιάζουμε, πάντως, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, οι έξτρα ήρωες δεν περιλαμβάνονται στο δίσκο του παιχνιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αθωώνουμε την Capcom για τις πρακτικές της.

Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε με τους ήρωες του Tekken, οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί άψογα στο fighting σύστημα της Capcom, διατηρώντας παράλληλα την προσωπικότητά τους. Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχετε πρότερη εμπειρία με κάποιο Tekken, θα αναγνωρίσετε πολλές κλασικές κινήσεις από πολυαγαπημένους ήρωες, όπως ο Jin, ο Kazuya, η Nina, ο Heihachi κ.λπ. Φυσικά, όλες οι κινήσεις τους, special και μη, είναι προσαρμοσμένες στον Street Fighter κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι τα ημικύκλια με το πάτημα δύο και τριών κουμπιών δίνουν και παίρνουν. Θετικό στοιχείο είναι το ότι οι χαρακτήρες του Tekken έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στον τρόπο παιχνιδιού τους και δεν αποτελούν «φτωχούς συγγενείς» των χαρακτήρων του Street Fighter, κάτι που είναι προς τιμήν της Capcom.

 

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8383
%%
Ανάπτυξη:  Capcom
Έκδοση:  Capcom
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Beat 'em Up
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Dual Core 1,8GHz ή AMD Athlon II X2, 1GB RAM, nVidia ...