Αρχή > PCM Reviews > RPG > Kingdoms of Amalur: Reckoning
BACK FROM THE DEAD

Το setting του παιχνιδιού βρίσκεται σε έναν μεσαιωνικού στυλ fantasy κόσμο, το Amalur, όπου συνυπάρχουν «αρμονικά» διάφορες φυλές, όπως Humans, Elves, Gnomes και τα αθάνατα Faes. Τα Faes είναι μυστήρια μαγικά πλάσματα, απόλυτα συνδεδεμένα με τη μοίρα και τις συνέπειές της. Θεωρούν πως όλα τα ζωντανά πλάσματα, από τη στιγμή που γεννιούνται, έχουν μία προκαθορισμένη μοίρα, την οποία οι προφήτες τους μπορούν να προβλέψουν, ενώ κανένας θνητός δεν είναι εφικτό να παρεκκλίνει από αυτή. Μία φυλή όμως των Faes, οι Tuathar, παρασυρόμενοι από μία νέα evil «θεότητα», αποφασίζουν να αλλαξοπιστήσουν, προκειμένου να διακόψουν κάθε επαφή με τα προκαθορισμένα μονοπάτια της μοίρας, και κηρύσσουν τον πόλεμο στις υπόλοιπες φυλές του Amalur.

Κάπου εδώ έρχεται στο παιχνίδι ο αγνώστων στοιχείων ήρωάς μας, ο οποίος, όπως βλέπουμε στην εισαγωγή του παιχνιδιού, είναι... νεκρός! Όμως, χάρη στο artifact Well of Souls, δημιούργημα ενός ευφυούς gnome, ανασταίνεται και λόγω αυτού του δεν είναι δεμένος σε κάποια κλωστή της μοίρας. Αποτέλεσμα: Κανένας δεν μπορεί να δει το μέλλον του και έχει την ελευθερία να το καθορίσει μόνος του ανάλογα με τις πράξεις του. Γι’αυτό μόνο ο ήρωάς μας θεωρείται ο εκλεκτός που θα αλλάξει το ρου των γεγονότων στο κόσμο του Amalur. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η κεντρική ιστορία του παιχνιδιού, η οποία, αν και περιλαμβάνει αρκετά κλισέ και δεν έχει ιδιαίτερες εξάρσεις, κρίνεται ως ικανοποιητική. Αν υπάρχει όμως κάτι που θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας, αυτό δεν είναι ούτε η ιστορία του ούτε να μάθετε τελικά ποιος είστε, αλλά ο επικών διαστάσεων κόσμος του Amalur και τα μυστικά που κρύβει.

CHOOSE YOUR DESTINY

Προτού ξεκινήσετε την περιπέτειά σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαθέσιμες φυλές: Almain, Ljosalfar, Dokkalfar και Varani. Πέρα από κάποια αρχικά bonuses σε συγκεκριμένες abilities και στην εμφάνιση/φύλο, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ τους, οπότε το τι θα επιλέξετε δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πρόοδό σας. Γενικότερα το παιχνίδι δεν σας δεσμεύει με τυχόν κλάσεις και με τα μειονεκτήματα/πλεονεκτήματά τους, καθώς στην ουσία ξεκινάτε από το μηδέν, σαν ένα λευκό χαρτί στο οποίο οφείλετε να γράψετε, τοποθετώντας τους πόντους που κερδίζετε ανεβαίνοντας level σε κάποιο από τα τρία βασικά skill trees: Might, Finesse και Sorcery.

Όπως σωστά αντιληφθήκατε, τα συγκεκριμένα skill trees αφορούν στο τρίπτυχο Warrior/Rogue/Mage που ισχύει σε όλα τα action/RPGs ανεξαιρέτως. Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι η μεγάλη ελευθερία που δίνεται στον παίκτη όσον αφορά την κατανομή των πόντων του: Τοποθετώντας πόντους σε ένα skill tree, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε εξίσου να αφιερώσετε μερικούς σε κάποιο άλλο, κάτι που σημαίνει ότι η δημιουργία υβριδικών χαρακτήρων είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί. Θέλετε να φτιάξετε έναν κτηνώδη Warrior που θα κραδαίνει ένα Greatsword σαν πούπουλο, αλλά θα μπορεί και να εντοπίζει παγίδες; Μπορείτε. Μήπως ένας Rogue που θα σκάει lightning bolts στο δόξα πατρί των εχθρών, σας «γαργαλάει» την περιέργεια; Κάντε το. Τα skills που θα χρησιμοποιεί ο χαρακτήρας σας βρίσκονται καθαρά στη δική σας ευχέρεια, ενώ φυσικά για λόγους ισορροπίας τα πιο ισχυρά skills απαιτούν μεγαλύτερη αφοσίωση σε συγκεκριμένο tree. Πέρα των skill trees, υπάρχουν οι abilities (όπου έχετε, όπως αναφέραμε, κάποιοι προβάδισμα σε ορισμένες από αυτές ανάλογα με τη φυλή που διαλέξατε – τίποτε τρομερό, όμως) που αφορούν σε «δευτερεύουσες» ικανότητες του ήρωα, όπως στο Alchemy, Blacksmithing, Sagecrafting, Persuasion κ.λπ. Εννοείται ότι ούτε εδώ υπάρχει κάποιος περιορισμός: Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν potions και όλοι μπορούν να φτιάξουν όπλα, αρκεί να «καταθέσουν» τους ανάλογους πόντους. Τέλος, εκτός των skills, υπάρχουν οι Destiny cards, οι οποίες προσφέρουν ειδικά bonuses σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ήρωά σας, που ξεκλειδώνονται κατά το level–up βασιζόμενες στα skills που έχετε ασχοληθεί εκτενώς, αλλά και από την επίτευξη ορισμένων quests.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση αυτές οι επιλογές σας δεν είναι τελεσίδικες. Αν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει η εξέλιξη του χαρακτήρα σας, τότε με ένα χρηματικό αντίτιμο σας επιστρέφονται όλοι οι πόντοι που έχετε κερδίσει προκειμένου να τους κατανείμετε από την αρχή.

 

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8989
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  2.2GHz Intel Core 2 Duo or 2.6GHz AMD Athlon 64 X2 5000+, 1G...