Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Star Wars: The Old Republic
COMPANIONS

Σήμα κατατεθέν του SW:TOR είναι οι Companions του ήρωά σας, χαρακτήρες που ξεκλειδώνονται με την εξέλιξη του σεναρίου. Ο ρόλος του Companion είναι να «συμπληρώνει» το χαρακτήρα σας – από μία άποψη, ο Companion είναι σαν ένα pet το οποίο έχει μαζί του μία παραδοσιακή κλάση με ακολούθους (Hunter, Necromancer, Warlock, πείτε το όπως θέλετε), στο Star Wars, όμως, έχουν όλοι. Κάθε κλάση έχει επτά συγκεκριμένους χαρακτήρες κάθε είδους τόσο από άποψη φυλής (άνθρωποι, ρομπότ, Twileks, Jawas, κ.λπ.), αλλά και κατηγορίας (healers, tanks, damage dealers). Ειδικά σε κλάσεις που θεωρητικά θα αργούσαν να ανέβουν επίπεδα (όπως το αρχέτυπο του healer που μάταια προσπαθεί να σκοτώσει έναν πολύ απλό αντίπαλο), η βοήθεια που προσφέρει ένας Companion στη μάχη είναι εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς οι μάχες γίνονται πολύ πιο ενδιαφέρουσες, γρήγορες κι εύκολες. Μπορείτε να έχετε απόλυτο έλεγχο στις πολλές ικανότητες του Companion (μπορείτε ακόμη και να βάλετε τα skills τους στην μπάρα σας και να τα χρησιμοποιείτε κατευθείαν), αλλά γενικά κινούνται και πολεμούν μια χαρά μόνοι τους. Οι Companions, φυσικά, έχουν και το δικό τους, πλήρες inventory με όλα τα slots και θα πρέπει να αναβαθμίζετε τακτικά τον εξοπλισμό τους για να σας βοηθούν στη μάχη. Σημειώστε ότι υπάρχει σε μερικούς χαρακτήρες και η πιθανότητα σύναψης… ρομαντικών σχέσεων με το χαρακτήρα σας. Δωράκια και ειδύλλια, η υπογραφή της BioWare στα παιχνίδια της τον τελευταίο καιρό, κάτι που μεταφέρθηκε και στο SW:TOR, είτε σας αρέσει αυτό είτε όχι…

O Companion πάνω από όλα, παίρνει… «επ’ ώμου» το κεφάλαιο του Crafting. Εσείς απλώς δίνετε την εντολή και αυτός κάνει τα υπόλοιπα (αν έπρεπε να χαζεύω το χαρακτήρα μου να αγκομαχάει με τις ώρες πάνω από ένα αμόνι και να κοπανάει σφυριά, θα αυτοκτονούσα). Στο SW:TOR δεν κάνετε εσείς το Crafting, απλώς αναθέτετε αποστολές στους Companions. 

Τα λεγόμενα crew skills, λοιπόν, έχουν τρεις υποκατηγορίες. Υπάρχουν τα Gathering, τα Crafting και τα Mission skills. Στα Gathering έχουμε τα Archeology, Bioanalysis, Scavenging (τροφοδοτούν με πρώτες ύλες τα Crafting) και το Slicing που αποφέρει συνήθως κατευθείαν credits. Μπορείτε να στείλετε έναν Companion σε μία αποστολή περισυλλογής από ένα μενού με διαθέσιμες επιλογές. Ανάλογα με το επίπεδο/δυσκολία, θα λείψει για ορισμένο χρόνο (από λίγα λεπτά μέχρι ώρες, ακόμη και αν είστε off–line) και όταν επιστρέψει, ανάλογα με τα στατιστικά του, θα φέρει τις πρώτες ύλες. Στο Crafting έχουμε τα εξής: Armormech (πανοπλίες), Armstech (όπλα), Artifice (αντικείμενα με Force), Biochem (αναλώσιμα και εμφυτεύματα), Cybertech (gadgets), Synthweaving (ρούχα). Τα Mission Skills είναι τα Diplomacy, Treasure Hunting, Investigation, Underworld Trading. Ουσιαστικά, στέλνετε σε αποστολές τους βοηθούς σας και μπορούν να σας φέρουν σπάνιες πρώτες ύλες, σχεδιαγράμματα, δώρα για Companions, ακόμη και Dark/Light points. 

Σημειώστε ότι οποιοδήποτε αντικείμενο φτιάχνετε, μπορείτε να το «διαλύσετε» με το Reverse Engineering. Με αυτόν τον τρόπο ανακτάτε ένα ποσοστό από τις πρώτες ύλες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να ανακαλύψετε μία πιο καλή «συνταγή» για ένα καλύτερο αντικείμενο. Υπάρχει επίσης πάντα μία πιθανότητα για critical success, με αποτέλεσμα ανάλογα με το επάγγελμα. Ένα critical success σε μία κατασκευή αντικειμένου θα του δώσει ένα slot, στο οποίο βάζετε ένα Augmentation που βελτιώνει ακόμη περισσότερα τα stats. Μία αποστολή Splicing που έχει Critical Success, μπορεί να φέρει περισσότερα credits ή και κάποιο Rare/Epic δωράκι. 

Όσο ανεβαίνετε επίπεδα, θα μπορείτε να στέλνετε περισσότερους Companions σε αποστολές, κάτι που δίνει έναν τόνο στρατηγικής και multi–management που δεν έχουμε ξαναδεί να υλοποιείται με τέτοιο τρόπο σε ΜΜΟ. Ενώ στέλνετε κάποιον να μαζέψει πρώτες ύλες, ο άλλος κατασκευάζει mods, χειροβομβίδες και μία ασπίδα για το διαστημόπλοιο (στο Crafting μπορείτε να βάλετε πολλά αντικείμενα στη γραμμή παραγωγής), ο τρίτος είναι σε αποστολή για να μαζέψει Dark Side points, ο τέταρτος μαζεύει Credits σε αποστολή Splicing, ενώ τον πέμπτο τον έχετε μαζί για τις μάχες. Οι Companions έχουν και bonuses σε ορισμένα επαγγέλματα (bonus επιτυχίας ή και αυξημένες πιθανότητες για critical success), οπότε αν αξιοποιείτε σωστά κάθε μέλος της κουστωδίας σας, θα απολαμβάνετε μεγαλύτερα οφέλη. Όπως πάντα, με το Crafting ασχολείστε… όσο θέλετε: Αν βαριέστε να φτιάχνετε διάφορα αντικείμενα που ίσως να μη χρησιμοποιήσετε ποτέ, μπορείτε απλώς να πάρετε το Splicing που δίνει καθαρό κέρδος και να στέλνετε και τους πέντε για credits. Πολύ μεγάλη ευελιξία και μία απαραίτητη φρεσκάδα στο κεφάλαιο Crafting. 

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
sasima boonsori
chaison
chaison
Get the Winning Thai Lottery Tips On https://thailotterymagazinestips.blogspot.com/
29/03/2018 09:29
chaison
Check the Lottery Result On: https://thailotterycuttips.blogspot.com/
29/03/2018 09:31
chaison
29/03/2018 09:32
stevenjacob098
Certification Provides the Pdf Resource, Practicing Software or another resources for CCNP Security Certification.
21/01/2019 13:18
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9393
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000 / I...