Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Star Wars: The Old Republic
MMO KOTOR

Η BioWare είχε ποντάρει όλες τις μάρκες της στο πιο αδύναμο σημείο των ΜΜΟs σήμερα, στην ιστορία και στην αφήγησή της. Το στοίχημα το κέρδισε, ενσωματώνοντας διαλόγους που είδαμε στα Knights of the Old Republic, λιγότερα και πιο καλογραμμένα quests (σε ένα νέο quest–hub που θα επισκεφθείτε, δεν θα βρείτε 8–10 διαθέσιμα quests, αλλά 3–4) και έμφαση στην αφήγηση. Υπήρχαν αμφιβολίες αν όλες αυτές οι ώρες voice acting θα είχαν αντίκτυπο (η ΕΑ κόμπαζε για τη δουλειά που είχε γίνει στον ηχητικό τομέα και τις 200.000 γραμμές διαλόγου που το έβαλαν στα Ρεκόρ Γκίνες ως το game με το πιο εκτενές voice acting). Aλλά, τελικά, η αλήθεια είναι ότι ο ηχητικός τομέας παίζει μεγάλο ρόλο. Μαζί με την μουσική επένδυση που πατά ευλαβικά στις μελωδίες του ανυπέρβλητου John Williams, ακόμη και ένα απλό quest μετατρέπεται σε κάτι που θυμίζει επική καταδίωξη της κινηματογραφικής τριλογίας. Συνολικά έχουν γραφεί έξι ώρες νέας μουσικής επένδυσης, ενώ ακούγονται και συνθέσεις τόσο από το KOTOR όσο και από την κινηματογραφική τριλογία. Ακόμη και η μουσική που ακούς όταν περιμένεις στο loading screen είναι αρκετή για να σε προϊδεάσει ότι σε περιμένει μία αξέχαστη Star Wars εμπειρία. Ο παίκτης απορροφάται και ταυτίζεται με το χαρακτήρα, τον ενδιαφέρει η ιστορία και όχι μόνο τι χρώμα θα είναι το reward στο τέλος μίας νερόβραστης αποστολής. 

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Οι διάλογοι στο SW:TOR είναι της αγαπημένης μου κατηγορίας, δηλαδή… εκείνης που έχουν αντίκτυπο! Κάθε διαφορετική απάντηση επηρεάζει διαφορετικά το παιχνίδι, ενώ γίνεται καταγραφή τριών διαφορετικών «πόντων» αναλόγως των απαντήσεών σας. 

Ξεκινάμε από τους πιο εμφανείς, το σύστημα με τα Light/Dark Points, ανάλογα με το αν δείχνετε καλοσύνη ή κακία. Όταν μαζέψετε αρκετούς πόντους, περνάτε και στην επόμενη «κατηγορία». Οι Dark/Light vendors πωλούν αντικείμενα μόνο αν έχετε φτάσει το αντίστοιχο επίπεδο: Μία θεαματική κάπα, για παράδειγμα, μπορεί να απαιτεί Dark Level 2, άρα θα πρέπει να κάνετε πολλές κακές επιλογές στις συζητήσεις σας. Μεγάλη παραφωνία εδώ είναι το ότι δεν επιβραβεύονται οι ουδέτεροι χαρακτήρες. Ο Bounty Hunter μου είναι 50–50 στις αποφάσεις του, γι’ αυτόν δεν απολαμβάνει κανένα προνόμιο (έχει ανακοινωθεί ότι μελλοντικά θα υπάρχουν Neutral Rewards). 

Οι Companions σας, τους οποίους θα αναλύσουμε αργότερα, επηρεάζονται από τον τρόπο της συμπεριφοράς σας. Καθένας έχει την δική του προσωπικότητα και στο Codex (η εγκυκλοπαίδεια που καταγράφει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι, τοπία, χαρακτήρες, τέρατα, οχήματα κ.λπ.), σας πληροφορεί για τις συμπάθειες και αντιπάθειες του κάθε Companion. Αν ο Companion αντιπαθεί τους σκλάβους και βοηθήσετε έναν σκλάβο, θα χάσετε Affection points με το συγκεκριμένο Companion. Αν τιμωρήσετε το σκλάβο, θα κερδίσετε Affection points. Γιατί είναι σημαντικά τα Αffection points; Γιατί ένας Companion που έχει καλή σχέση μαζί σας, είναι πιο αποτελεσματικός και ολοκληρώνει τις αποστολές που του ανατίθενται πολύ πιο γρήγορα!

Ωραία όλα αυτά, αλλά παίζουμε ΜΜΟ, τι γίνεται με τους υπόλοιπους παίκτες; Πολύ λογική απορία. Εδώ έρχονται οι Social Points: Όταν καλείστε να δώσετε μία απάντηση και είστε σε μία ομάδα, το παιχνίδι ρίχνει ένα «ζάρι». Όποιος από τους παίκτες φέρει το υψηλότερο νούμερο, παίρνει το λόγο, εκπροσωπεί την ομάδα και δίνεται η δική του απάντηση. Αυτό δεν θα πει ότι ο «τυχερός» παίκτης ορίζει τους δικούς σας πόντους, απλώς δείχνει ποιος επικρατεί και ποια απάντηση δίνετε ως «ομάδα»: Αν δώσατε μία Dark απάντηση, αλλά χάσατε τη ριξιά, θα πάρετε πάλι τους Dark Points σας. Απλώς η ιστορία θα προχωρήσει βάσει του αρχηγού. Αυτό μπορεί να φαίνεται άδικο, αλλά ουσιαστικά είναι η πεμπτουσία του role–playing και δίνει το χαοτικό, ανθρώπινο παράγοντα στις παραδοσιακά προβλεπόμενες συζητήσεις σε ένα RPG. Μαζεύοντας Social Points ανεβαίνετε Social Levels και με τον καιρό ξεκλειδώνουν αντίστοιχα Social Items, κυρίως καλλωπιστικά δωράκια (το πιο hot αυτή τη στιγμή είναι το συνολάκι–σκλάβας–Leiah, με το οποίο μπορείτε να ντύσετε την Companion σας). 

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
sasima boonsori
chaison
chaison
Get the Winning Thai Lottery Tips On https://thailotterymagazinestips.blogspot.com/
29/03/2018 09:29
chaison
Check the Lottery Result On: https://thailotterycuttips.blogspot.com/
29/03/2018 09:31
chaison
29/03/2018 09:32
stevenjacob098
Certification Provides the Pdf Resource, Practicing Software or another resources for CCNP Security Certification.
21/01/2019 13:18
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9393
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000 / I...