Αρχή > PCM Reviews > MMOs > Star Wars: The Old Republic
Α LONG TIME AGO, IN A GALAXY FAR, FAR AWAY

Η ιστορία του SW:TOR διαδραματίζεται 3.500 χρόνια πριν από τις κινηματογραφικές τριλογίες και 300 χρόνια μετά από τα γεγονότα του KOTOR: υπάρχει μία «αμήχανη» συνθήκη ειρήνης και θεωρητικά δεν υπάρχει ανοιχτός πόλεμος μεταξύ Galactic Republic και Sith Empire. Εξαιρετικά σημαντικό είναι να διασαφηνίσουμε από τώρα ότι ο χαρακτήρας σας δεν είναι αναγκαστικά «καλός» ή «κακός», βάσει της επιλογής παράταξης: ένα σύστημα Dark/Light Side (που θα το εξηγήσουμε περισσότερο αργότερα), σάς επιτρέπει να έχετε έναν «σκοτεινό» Jedi που χρησιμοποιεί τη δύναμή του για το δικό του όφελος, βουλιάζοντας αργά και σταθερά στη Σκοτεινή Πλευρά, ή, αντίθετα, έναν καλοπροαίρετο Bounty Hunter που νοιάζεται μεν για τα credits, αλλά θέλει να κάνει το καλό και μαζεύει Light Side points.

Με φόντο, λοιπόν, το γνωστό setting, ξετυλίγεται μπροστά μας ένα πολύ φιλικό και ζεστό ΜΜΟ με τους γνωστούς μηχανισμούς, το leveling, τα skills, τα quests, τα instances (για 4μελείς ομάδες) και τα operations (raids μεγάλων ομάδων), τα heroics, τα dailies και όλα τα γνωστά. Στην καρδιά του gameplay, όμως, πάντα υπάρχει ένα τεράστιο quest, κομμένο και ραμμένο ξεχωριστά για την κλάση σας, που σας παίρνει από το επίπεδο 1 και σας φτάνει μέχρι το τελικό επίπεδο 50. Ακρογωνιαίοι λίθοι σε ένα ΜΜΟ είναι οι κλάσεις, οι οποίες στο δέκατο επίπεδο επιλέγουν ανάμεσα σε δύο «υποκλάσεις» ειδίκευσης. Στο SW:TOR έχουμε από τέσσερις σε κάθε παράταξη: κάθε κλάση σχεδόν έχει βασιστεί σε έναν από τους βασικούς χαρακτήρες των κινηματογραφικών έργων, ας τις δούμε ξεκινώντας από τις διαθέσιμες επιλογές της Republic.

Jedi Knight (πρότυπο: Luke Skywalker). Ο Knight μάχεται κυρίως με το Saber του, αν και αξιοποιεί παράλληλα την εξοικείωσή του με τη Force. Στο 10ο επίπεδο, ο Knight αποφασίζει αν θα γίνει Sentinel (καθαρός damage–dealer με δύο Lightsabers) ή Guardian (περισσότερο tank που αντέχει ζημιά και φοράει heavy armor). Οι Knights ξεκινούν ως εκπαιδευόμενοι Padawans στον πλανήτη Tython, όπως και οι Consulars.

Jedi Consular (πρότυπο: Yoda). Οι πιο «συγκρατημένοι» χρήστες του Force που δεν θα ορμήσουν στη μάχη με την πρώτη ευκαιρία, αλλά θα προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν σοφία και διπλωματία πρώτα. Οι ειδικεύσεις είναι Sage και Shadow, στο δέκατο επίπεδο: ο Sage χρησιμοποιεί τη Force για να ελέγξει αντιπάλους και να θεραπεύσει συμμάχους, ενώ ο Shadow χρησιμοποιεί δύο Sabers και τεχνικές Stealth, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει και ως tank σε μία ομάδα.

Smuggler (πρότυπο: Han Solo). Κλασικός τυχοδιώκτης που δεν τον νοιάζει η Force, αλλά τα Credits που θα πληρωθεί. Χρησιμοποιεί ranged επιθέσεις, εκρηκτικά και βρόμικα κόλπα, ενώ χρησιμοποιεί και τον μηχανισμό του «Cover», όπου καλύπτεται πίσω από εμπόδια και τοίχους. Αναλόγως με το specialization, ο Gunslinger προτιμάει δύο pistols για περισσότερη ζημιά, ενώ ο Scoundrel μπορεί να λειτουργήσει και ως Healer. Ο Smuggler ξεκινάει στο Ord Mantel, όπου αρχίζει ένα κυνήγι για να βρει τον κλέφτη που παίρνει το σκάφος του (και ο Smuggler, όπως και Han, απλώς έχει… ψύχωση με το διαστημόπλοιό του).

Trooper. Δεν βρήκα κάποιον αντίστοιχο χαρακτήρα από τις ταινίες: πρόκειται για τον κλασικό «φαντάρο» της Republic και πιο συγκεκριμένα από την επίλεκτη μονάδα της Havoc. O Trooper χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό, χειροβομβίδες, κανόνια και rifles και στο 10ο επίπεδο πρέπει να επιλέξει πού θα ειδικευθεί: O Commando προτιμάει την έμφαση στη ζημιά και την επίθεση (έχει και ικανότητες για Healing), ενώ ο Vanguard είναι κλασικό tank με Heavy Armor και εξαιρετική αντοχή.

Sith Warrior (Darth Vader). Και πάμε στη σκοτεινή πλευρά. Η αντίθεση του Jedi Knight, ο εκπρόσωπος της Σκοτεινής Πλευράς στην πρώτη γραμμή της μάχης. Heavy armor, lightsabers και χρήση της Force για να αποδυναμώσει τους εχθρούς: αυτά είναι τα όπλα του τρομακτικού πολεμιστή. Ο Sith Warrior γίνεται είτε Juggernaut (tank που δεν πέφτει με τίποτε), είτε Marauder (απόλυτος damage–dealer με δύο sabers).

Sith Inquisitor (Palpatine). Η Νέμεσις του Jedi Consular, χρησιμοποιεί περισσότερο τη Force και θα τον ταξινομούσαμε περισσότερο ως dark caster/healer (αν επιλέξει το μονοπάτι του Sorcerer) ή stealth damage dealer (αν επιλέξει Assassin).

Bounty Hunter (πρότυπο: Boba Fett). Φλογοβόλα, ρουκέτες, jetpacks και περίεργα gadgets οι λέξεις κλειδιά για τον Bounty Hunter, ο οποίος δεν εμπλέκεται τόσο πολύ στην διαμάχη Sith/Jedi, αλλά ασχολείται με το ποια αποστολή δίνει περισσότερα Credits. O Hunter στο 10ο επίπεδο γίνεται είτε Powertech (βαρύ tank που αντέχει ζημιά), είτε Mercenary (για μεγαλύτερη ζημιά, αλλά και ικανότητες για Healing). O Hunter ξεκινάει στον Hutta την αποστολή για το Μεγάλο Κυνήγι, ένα παραδοσιακό Quest για τους επίλεκτους κυνηγούς.

Imperial Agent. Τα «γρανάζια» της μηχανής, οι πράκτορες της αυτοκρατορίας κάνουν τη βρωμοδουλειά: σαμποτάζ, κατασκοπεία, δολοφονίες και αποστολές αναγνώρισης. Αν και λείπει μιία αίσθηση ταύτισης με κάποιον πρωταγωνιστή, ο Agent είναι πανίσχυρη κλάση: ο Operative χρησιμοποιεί από Stealth μέχρι Healing και είναι πολύ ευπροσάρμοστη υπο–κλάση, ενώ ο Sniper είναι… όνομα και πράγμα, και ειδικεύεται στην πρόκληση ζημιάς σε έναν στόχο.

Kάθε κλάση έχει το δικό της resource και μηχανισμό μάχης, Force, Focus, Heat ή Ammo, το οποίο πρέπει πάντα να χρησιμοποιεί με φειδώ και καλό συγχρονισμό για μέγιστη απόδοση στη μάχη. Υπάρχουν, φυσικά, και επιλογές για τις φυλές, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν τις ήξερα όλες: δεν είμαι και ο πιο φανατικός Star Wars fan και γνωρίζω μόνο τις πιο διαδεδομένες φυλές, όπως τα Twilek και τα Zabrak. Υπάρχουν, επίσης, ως διαθέσιμες φυλές οι Chiss, Miraluka, Mirialan, Rattataki, Sith Pureblood, ενώ μπορείτε να επιλέξετε και Cyborg.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
sasima boonsori
chaison
chaison
Get the Winning Thai Lottery Tips On https://thailotterymagazinestips.blogspot.com/
29/03/2018 09:29
chaison
Check the Lottery Result On: https://thailotterycuttips.blogspot.com/
29/03/2018 09:31
chaison
29/03/2018 09:32
stevenjacob098
Certification Provides the Pdf Resource, Practicing Software or another resources for CCNP Security Certification.
21/01/2019 13:18
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9393
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  MMOs
Παίκτες:  1000000
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000 / I...