Αρχή > PCM Reviews > RPG > The Elder Scrolls V: Skyrim
Γράφει ο Χρήστος Κουβόπουλος
Απο το τεύχος 267 του PCMaster

 

Δεκαπέντε χρόνια μετά το Daggerfall, εννέα μετά το Morrowind, πέντε μετά το Oblivion, η σειρά Elder Scrolls επιστρέφει με ένα παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει καρφωμένο στους σκληρούς δίσκους μας για αρκετούς μήνες, (χρόνια ίσως), παρά τα παραπτώματά του. Η κλασική συνταγή, ευτυχώς μένει πιστή στο πνεύμα του επικού RPG και του ανοιχτού κόσμου με το έντονο random στοιχείο. Και γράφω «ευτυχώς», γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πολλούς πρόσφατους τίτλους που έχουν αλλάξει ριζικά και έχουν ξεφύγει από το πνεύμα των προκατόχων τους σε εγκληματικό βαθμό (δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το σοκ του Dungeon Siege). 

To Skyrim ξεκινάει με εσάς αιχμάλωτο σε μία άμαξα. Μαζί σας είναι και άλλοι φυλακισμένοι, κρατούμενοι ενός αποσπάσματος της αυτοκρατορίας που οδεύουν προς την εκτέλεσή τους. Την τελευταία στιγμή, όμως, κάτι θα συμβεί και θα αποδράσετε. Το ένα φέρνει το άλλο και βρίσκεστε μπροστά σε ένα κουβάρι που ξετυλίγεται με αρχαίες προφητείες, δράκους να ξυπνούν, τάγματα πολεμιστών και μοναχών, τους ντόπιους να επαναστατούν και ένα σωρό ακόμη που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε, για να μη φανερώσουμε μυστικά και σεναριακές ανατροπές (ούτε θέλω να κάνω copy–paste δύο σελίδες με την προϊστορία της περιοχής και τι έγινε τα τελευταία 200 χρόνια στο βασίλειο). Το θέμα είναι ότι, όπως πάντα, ξεκινάτε με έναν ανώνυμο άγνωστο και μέσα από δεκάδες ώρες μάχης και εξερεύνησης σε έναν τεράστιο κόσμο αλά Elder Scrolls, γίνεστε ο θρυλικός ήρωας. 

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
morpheas
Ελπιζω καποια στιγμη σε μελλοντικο τευχος να κανετε διατριβη πανω στα mods για το Skyrim, οπως ειχατε κανει καποτε με φοβερο τροπο για το Oblivion. Ελπιζω να το δει αυτο το σχολιο ο Kuv.
16/01/2012 16:40
killhim98
Μπορειτε να κανεται τωρα που συμπληροθηκαν ολα ενα feature για ολα τα παιχνιδια the elder scrolls
09/02/2012 15:55
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  Bethesda
Έκδοση:  Bethesda
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website