GAME MODES

Εκτός των παραπάνω, σημαντικό gaming mode είναι και το My player. Δεν αποτελεί φετινή προσθήκη, αλλά έχει δεχτεί βελτιώσεις, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Ο παίκτης που δημιουργούμε είναι εξαρχής ικανός να αγωνιστεί στο NBA, κυνηγώντας να επιτύχει τους στόχους που τίθενται κάθε φορά. Η επιτυχία αποφέρει πόντους εμπειρίας, που εξαργυρώνουμε ανεβάζοντας τις ικανότητες του rookie μας. Με τα χρήματα που κερδίζουμε, μπορούμε επίσης να αγοράσουμε experience points, αλλά και να κάνουμε φιλανθρωπίες, ώστε να κερδίσουμε την εκτίμηση του κόσμου. Όσο προοδεύουμε, ομάδες θα εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του εκκολαπτόμενου σταρ που έχουμε δημιουργήσει, κάτι που θα οδηγήσει σε παραχώρηση συνεντεύξεων και σχολιασμό φημών, προτάσεων και προοπτικών που ανοίγονται. Αν και για μία ακόμη χρονιά δεν με κέρδισε το εν λόγω (career ουσιαστικά) mode –έχω εν εξελίξει καριέρα αυτή την περίοδο στην F1, που μου φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα–, δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι ανεβάζει αισθητά το δείκτη διάρκειας του τίτλου, είναι εμφανώς βελτιωμένο και πιθανότατα για πολλούς από εσάς θα αποδειχθεί επιπλέον θέλγητρο για να αγοράσετε τη φετινή έκδοση. Φανταστείτε το εξής: Εκκίνηση πλήρους σαιζόν 82 αγώνων, είσοδο στα play–offs, νίκη στα 15 ματς θρυλικών παικτών, ανάμειξη ομάδων διαφορετικών εποχών σε φιλικούς αγώνες και μαζί με όλα αυτά, εξέλιξη και πρόοδο του παίκτη μας. Θέλετε και άλλα; Προσθέστε, λοιπόν, το Blacktop mode (μπάσκετ υπό μορφή street ball) και το Association mode, που μας δίνει τη δυνατότητα να αναλάβουμε την προπονητική καρέκλα και να οδηγήσουμε μία ομάδα σε επιτυχίες, με διαχείριση roster, ανταλλαγές παικτών και όλα τα σχετικά. Η διάρκεια ζωής του ΝΒΑ 2Κ12 είναι, με λίγα λόγια, τεράστια και μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να στρογγυλοκαθίσει στο PC σας μέχρι να έρθει το NBA 2K13.

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

To NBA 2K12 σφύζει από υπέροχες λεπτομέρειες σε διάφορους τομείς του, που ειλικρινά με έκαναν να το εκτιμήσω ιδιαιτέρως για μία ακόμη χρονιά. Ξεκινώντας από τον τομέα της περιγραφής, εκτός των δύο βασικών παρουσιαστών, στα exhibition, regular season και play–off παιχνίδια, την τριάδα συμπληρώνει η γνωστή σχολιαστής του ESPN Doris Burke. Όταν, όμως, έρχεται η ώρα των NBA’s Greatest mode games, αναλαμβάνει ο παλαιός παίκτης των Bulls, Steve Kerr, να συνδράμει στην ανάλυση φάσεων και στην παροχή πληροφοριών προς τον παίκτη–ακροατή. Σε κάθε περίπτωση, η περιγραφή πραγματοποιείται έξοχα, πλήθος διαφορετικών φράσεων ακούγονται, υπάρχουν αρκετά εύστοχα in–game σχόλια, όπως πόσους πόντους έχει σκοράρει κάποιος παίκτη σε μία περίοδο, κσι όταν έρθει η ώρα ενός buzzer beater (=καλάθι στην εκπνοή του χρόνου) η αντίδραση είναι πανομοιότυπη με εκείνη ενός πραγματικού αγώνα. Τη θετική εικόνα ενισχύει η αντίδραση του (πιο καλοσχεδιασμένου φέτος) πλήθους στις κερκίδες. Όταν η γηπεδούχος ομάδα σκοράρει, αλλά είναι μακριά στο σκορ, οι ιαχές είναι σχετικά περιορισμένες. Μόλις ξεκινήσει να ροκανίζει τη διαφορά και φτάσει σε απόσταση καλαθιού, το πλήθος ζεσταίνεται, πανηγυρίζει έξαλλα, σηκώνονται οι θεατές από τις θέσεις τους, γενικά επικρατεί πανζουρλισμός. Λεπτομέρεια: Από τον πάγκο της ομάδας που σκοράρει, είναι εμφανείς οι πανηγυρισμοί ορισμένων παικτών!

Συνεχίζοντας στα θετικά του τίτλου, η κίνηση των παικτών είναι φυσικότατη, εντυπωσιάζοντας ανά περίπτωση με τις αντιδράσεις τους. Οι βουτιές για να σώσουν μία χαμένη μπαλιά, οι πανηγυρισμοί με υψωμένα χέρια, οι προσποιήσεις, τα άλματά τους, όλα μαρτυρούν ένα υψηλότατο και εξόχως εντυπωσιακό επίπεδο προσομοίωσης των κινήσεων ενός αληθινού ανθρώπου. Εκεί, όμως, που το ΝΒΑ 2Κ12 δίνει πραγματικά ρέστα, είναι στη μοναδικότητα της κίνησης κάθε αθλητή, ανάλογη εκείνης της πραγματικής. Ο Jordan επιδιώκει να κάνει την αγαπημένη του fade–away κίνηση όταν σουτάρει, το τράβηγμα, δηλαδή, του σώματός του προς τα πίσω και μακριά από τον αντίπαλο. Τα σουτ του Kobe Bryant δεν έχουν τη συνήθη καμπύλη που βάζουν οι περισσότεροι παίκτες, αλλά κατευθύνονται σχεδόν με ευθεία τροχιά προς το καλάθι. Ομοίως, ο Earvin Johnson και ο Kareem Jabbar δεν χάνουν ευκαιρία να δοκιμάζουν το αγαπημένο τους σουτ–ραβέρσα που πολύ δύσκολα μπλοκάρεται από τον αμυντικό. Είναι σχεδόν απίστευτη η έμφαση στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω πως κάθε αθλητικού περιεχομένου παιχνίδι πρέπει να παραδειγματιστεί από το NBA 2K12 για να καταφέρει κάτι ανάλογο, καθώς η πιστότητά του αγγίζει το τέλειο.

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9292
%%
Ανάπτυξη:  2K Games
Έκδοση:  2K Games
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Sports
Παίκτες:  1
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Windows XP/Vista/7, AMD/INTEL Dual Core 2.2GHZ, 1GB RAM (XP...