Γράφει ο Χρήστος Κουβόπουλος
Απο το τεύχος 265 του PCMaster

– Shooter με ζόμπι; Ό,τι πρέπει για το Δεμπεγιώτη!

– Ξέρεις, Χρήστο, δεν είναι ακριβώς shooter. Μοιάζει λίγο με Borderlands, αλλά έχει και quests και crafting, πιο πολύ με ΜΜΟ μοιάζει. Εγώ, να σου πω, σκεφτόμουν ότι εσένα θα σου άρεσε περισσότερο. Μήπως να το παίξεις εσύ και να κάνεις το review;

– Γκρουντ...

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ανάθεση της παρουσίασης του Dead Island: Πήγα να «χώσω» το συντάκτη, o παμπόνηρος μου έκανε deflect και βρέθηκα εγώ να το γράφω. Καλύτερα, όμως, που ασχολήθηκα εγώ με το εν λόγω game, γιατί το διασκέδασα αφάνταστα.«ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΦΕΤΟΣ!»

Η επιλογή του χαρακτήρα σας γίνεται μετά την εισαγωγική cutscene που δείχνει ένα θεότρελο πάρτι σε κάποιο κλαμπ τροπικού νησιού. Η κατάσταση ξεφεύγει από τα «φυσιολογικά» όρια του αλκοόλ και του χορού όταν κάποιος δαγκώνει κάποιον: Ο χαρακτήρας μας, όμως, γίνεται πίτα από το αλκοόλ και ξυπνά το άλλο πρωί σε ένα νησί που, για κάποιο λόγο, είναι γεμάτο ζόμπι που ψάχνουν για –τι άλλο– «μυαλάααα».

To Dead Island σάς παίρνει από το χεράκι στην αρχή και σας εξηγεί τις βασικές λειτουργίες και κινήσεις του παίκτη σας. Το tutorial σάς αφήνει σε μία καλύβα με μία χούφτα επιζησάντων (οι οποίοι κρύβονται από τα απέθαντα πλάσματα που οργώνουν την πλαζ), που σας δίνουν τις πρώτες αποστολές. Θα μάθετε να ανοίγετε διάφορα κουτιά, βαλίτσες και ντουλάπια για να παίρνετε ό,τι βρίσκετε μέσα: Χρήματα για να αγοράσετε αντικείμενα από εμπόρους που θα βρείτε μετά ή κάθε λογής αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για crafting (μπαταρίες, καρφιά, καλώδια, τα πάντα!). Στη συνέχεια, θα μάθετε ότι δύο πράγματα υπάρχουν σε αφθονία γύρω σας (και κάνουν respawn): Ζόμπι και αυτοσχέδια όπλα. Η πρώτη μάχη γίνεται με ένα τεράστιο... κουπί και άτσαλες επιθέσεις. Εδώ θα μάθετε ότι όσο χτυπάτε αντιπάλους γεμίζει η μπάρα του Fury. Μόλις γεμίσει αυτή η μπάρα, μπορείτε με ένα πλήκτρο να αμολήσετε την υπερ–επίθεση του χαρακτήρα σας για να διαλύσετε αστραπιαία μπόλικα ζόμπι γύρω σας.

Ο βασικός μηχανισμός της μάχης έχει ως εξής: Χτυπάτε τα κακά ζόμπι μέχρι να πεθάνουν! Δεν είναι, όμως, τόσο απλά τα πράγματα: Κάθε χτύπημα, άλμα και τρέξιμο που κάνετε, αφαιρεί από το stamina σας, το οποίο αναπληρώνεται αν καθίσετε ακίνητοι. Οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μία κάποια στρατηγική στη μάχη: Δεν μπορείτε να τρέχετε συνέχεια ούτε να πατάτε κλικ σαν τρελοί για απανωτές επιθέσεις. Το καλό είναι ότι, αντίστοιχα, και τα ζόμπι έχουν stamina! Επίσης, είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε το stamina τους με αλλεπάλληλες κλοτσιές: Η κλοτσιά (default πλήκτρο «Ε») είναι η μοναδική επίθεση που δεν διακόπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επιθέσεών σας. Μόλις αφαιρέσετε αρκετό stamina από τον αντίπαλο, αυτός θα πέσει κάτω ανυπεράσπιστος και σε αυτό το σημείο τον αρχίζετε στα... κανονικά χτυπήματα. Ο συνδυασμός «κλοτσιά και μετά ξύλο» στην αρχή δεν είναι τόσο σημαντικός, αλλά αργότερα τα πράγματα δυσκολεύουν και θα πρέπει να παίζετε έτσι. Αν μάλιστα πατήσετε και το Jump μαζί με την κλοτσιά, κάνετε (ναι, καλά μαντέψατε) μία ιπτάμενη κλοτσιά που ρίχνει οποιοδήποτε ζόμπι στο έδαφος, έτοιμο να κοπεί σε φέτες. Αργότερα στο παιχνίδι, βέβαια, τα πράγματα γίνονται πιο έντονα στη μάχη: Τα ζόμπι κινούνται γρήγορα και σε μεγαλύτερες ομάδες, υπάρχουν mini bosses, άλλοι άνθρωποι επιζήσαντες, εχθρικοί, όμως (και οπλισμένοι με περίστροφα και καραμπίνες) και άλλα ωραία. Στην αρχή, πάντως, όλα κυλάνε πιο ήρεμα και το επίπεδο δυσκολίας θα ανέβει βαθμιαία.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
dadfever
πολυ καλο παιχνιδι απκετα εθιστικο,αξιζει!
01/12/2011 16:38
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8888
%%
Ανάπτυξη:  Techland
Έκδοση:  Deepsilver
Διάθεση:  Enarxis Dynamic Media
Είδος:  Shooting
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Intel Core 2 DUo στα 2.4GΗz ή ...