ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ

Το FIFA 12 στον τεχνικό τομέα διατηρεί το υψηλό επίπεδο του προκατόχου του. Τα μοντέλα των ποδοσφαιριστών είναι αρκετά προσεγμένα και βρίσκονται κοντά στα αληθινά, ιδίως όσον αφορά στις διασημότητες που ξεχωρίζουν ακόμη και από την τηλεοπτική κάμερα και διαθέτουν πραγματικά αξιέπαινο animation, που με την προσθήκη της Impact Engine και της Φυσικής που ενσωματώνει, αποδίδουν ένα εξαίρετο θέαμα. Όμως, γεγονός είναι ότι η μηχανή του παιχνιδιού, παρ’ όλο που στους υπολογιστές μας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μόλις την προηγούμενη χρονιά, έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια της και σε κάποια κοντινά πλάνα ή στην οπτικοποίηση των φιλάθλων φαίνεται η ανεπάρκειά της να ακολουθήσει τα δεδομένα της εποχής. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στο επόμενο FIFA η EA να αναβαθμίσει την έκδοση της μηχανής ή ακόμη και να την αλλάξει τελείως.

Σχετικά με τον ήχο, δεσπόζει ο κύριος Martyn Tyler μαζί με άλλους τρεις κυρίους στο σχολιασμό (ο Andy Gray πάντως λείπει) και έχει γίνει σωστή δουλειά, με μεγάλη ποικιλία λέξεων στο λεξιλόγιο και ακολουθώντας αρκετά πιστά τις φάσεις, με λίγες μόνο ετεροχρονισμένες ατάκες. Εκτός από το σχολιασμό, θα ακούσετε κάποια καλοφτιαγμένα ηχητικά εφέ από τις επαφές των παικτών με την μπάλα και... μεταξύ τους, τις ιαχές των φιλάθλων με τα διάφορα συνθήματα να γίνονται αμέσως αναγνωρίσιμα, όταν μιλάμε, φυσικά, για γνωστούς συλλόγους του εξωτερικού (εννοείται ότι ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα ξακουστά «ποιητικά» ελληνικά συνθήματα), ενώ έχει γίνει πολύ καλή επιλογή κομματιών στο soundtrack που ακούγεται όταν βρίσκεστε στα menus και δεν είναι λίγες οι φορές που θα σταματήσετε ό,τι κάνετε, για να ακούσετε το τραγούδι που παίζει εκείνη τη στιγμή. 

Συνοψίζοντας, δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το καπέλο στην EA που τόλμησε να κάνει κάτι τόσο σπάνιο για παιχνίδι που έχει τόσο συχνή κυκλοφορία: Να «χαλάσει», δηλαδή, σχεδόν εξ ολοκλήρου την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων FIFA (από το 08 έως το 11) και να δημιουργήσει από την αρχή μία νέα και προκλητική εμπειρία, η οποία πετυχαίνει, εν τέλει, το σκοπό της και κατορθώνει να αποδώσει υψηλά επίπεδα ρεαλισμού, που σε συνδυασμό με το υπερεθιστικό gameplay και τα πολλά off–line και on–line game modes, συνθέτουν το πιο πλήρες FIFA που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Αν, λοιπόν, θέλετε τον καλύτερο (και δυσκολότερο) εξομοιωτή ποδοσφαίρου σήμερα, τότε το FIFA 12 είναι το παιχνίδι που ψάχνετε.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Sports
Παίκτες:  11
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Core 2 Duo@1.8Ghz, 1GB RAM, 256MB video card w shader ...