GAME MODES ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κατ’αρχάς, το FIFA 12 διαθέτει ένα mode κοινωνικής δικτύωσης περιεχομένου (κατά κάποιον τρόπο), το EA Sports Football Club. Σε αυτό το mode επιλέγετε την αγαπημένη σας ομάδα, η οποία συμμετέχει σε ένα εικονικό πρωτάθλημα και κερδίζει πόντους ανάλογα με το τι κάνετε στο παιχνίδι. Όταν λέμε «τι κάνετε», εννοούμε τα πάντα: Άσχετα με το ποια ομάδα ελέγχετε, σε κάθε ματς που αγωνίζεστε, σε κάθε mode που επιλέγετε (έστω και για δοκιμή),νίκη ή ήττα, σας δίνουν έναν αριθμό από XP που προστίθενται στην ομάδα σας. Στο τέλος της σαιζόν, η ομάδα με τις περισσότερους πόντους κερδίζει αυτό το εικονικό πρωτάθλημα. Επίσης, κάθε τόσο εμφανίζονται on–line διάφορα challenges (π.χ., να κερδίσετε με δύο γκολ διαφορά το επόμενο παιχνίδι), τα οποία αν ολοκληρώσετε με επιτυχία, κερδίζετε επιπλέον πόντους. Συνολικά πρόκειται για μία συμπαθητική προσπάθεια, που λειτουργεί ως συμπληρωματική υπηρεσία και σας δίνει επιπλέον κίνητρα–«καρότα» για να ασχοληθείτε με το παιχνίδι.

Τις περισσότερες βελτιώσεις θα τις βρείτε στο Career Mode, όπου μπορείτε να παίξετε είτε ως παίκτης, χρησιμοποιώντας τον παίκτη/avatar που δημιουργείτε στην επιλογή Virtual Pro, είτε ως Manager, είτε και τα δύο μαζί. Αν και απέχει (πάρα) πολύ από το να αντικαταστήσει το Football Manager, το Career Mode περιλαμβάνει μερικά πολύ όμορφα χαρακτηριστικά, όπως το ιδιαίτερα «αγχωτικό» σύστημα μεταγραφών (ιδίως την τελευταία μέρα γίνεται χαμός με τις προτάσεις της τελευταίας στιγμής – όπως γίνεται και στην πραγματικότητα, δηλαδή) και η αλληλεπίδραση με τους παίκτες της ομάδας σας. Έχει μεγάλη σημασία να παρακολουθείτε την ψυχολογία τους, καθώς όλοι έχουν τη δική τους «προσωπικότητα» και ενοχλούνται αν, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιούνται συχνά στη βασική ενδεκάδα, σε σημείο να ζητούν ακόμη και μεταγραφή, ενώ τα media παίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο, αναρτώντας συχνά ενημερώσεις για το τι γίνεται στον ποδοσφαιρικό κόσμο, φήμες που αφορούν σε εσάς και στην ομάδα σας, ακόμη και κουτσομπολιά. 

Φυσικά, το mode που θα σας κάνει να χτυπάτε κυριολεκτικά... υπερωρίες με το παιχνίδι (μέχρι την κυκλοφορία του FIFA 13, βεβαίως), είναι το multiplayer: Ένα πραγματικά πλήρες mode γεμάτο επιλογές, καθώς μπορείτε να παίξετε είτε με παίκτες απ’ όλο το κόσμο σε ranked matches, όπου μπαίνετε σε κατηγορίες και παλεύετε για μία καλύτερη θέση στην κατάταξη, είτε με τα φιλαράκια σας, όπου υπάρχει μία ειδική κατηγορία «φιλικών» που διατηρείται το ιστορικό των αγώνων σας (για να μην «κλέβει» κάποιος στις νίκες), καθώς και να παίξετε σε on–line πρωταθλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος περιλαμβάνεται και στην PC έκδοση των περιβόητο 11 vs 11 – δυστυχώς, όμως, η προσπάθεια δεν στέφεται με επιτυχία, καθώς σε περίπτωση που όντως κατορθώσετε να μπείτε σε ένα τέτοιο game (τα κατάφερα ύστερα από αρκετή προσπάθεια), το lag είναι μπελάς και η σύνδεση κάποιου παίκτη μπορεί να πέσει εύκολα ανά πάσα στιγμή, χαλώντας έτσι την όλη εμπειρία. Υπόψη ότι η ύπαρξη lag ισχύει μόνο όταν παίζετε on–line team play με 11 vs 11. Στις απλές on–line μονομαχίες, όπου θα αφιερώσετε τον περισσότερο χρόνο, ο κώδικας είναι σταθερός και το παιχνίδι τρέχει απρόσκοπτα σαν να παίζετε τοπικά, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ορθολογικό matchmaking που φροντίζει όσο το δυνατόν να σας τοποθετεί με αντιπάλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εσάς.

Last but not least, δεν ξεχνάμε το Be A Pro mode, που παίζετε είτε με τον τερματοφύλακα είτε με έναν συγκεκριμένο παίκτη, τα οποία προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία από το κλασικό παιχνίδι, καθώς θα πρέπει να μάθετε να εναρμονίζεστε με το παιχνίδι της Α.Ι. και να παίζετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της θέσης του παίκτη σας, αν και προσωπικά εξακολουθώ να μην τρέφω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα modes και θεωρώ ότι γίνονται κουραστικά σε βάθος χρόνου. 

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  EA
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Sports
Παίκτες:  11
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Core 2 Duo@1.8Ghz, 1GB RAM, 256MB video card w shader ...