Αρχή > PCM Reviews > Adventure > The Next Big Thing
Γράφει ο Νικόλας Κάκκος
Απο το τεύχος 260 του PCMaster

Πιθανότατα οι περισσότεροι από εσάς (ειδικά αν είστε φίλοι των adventures) θα γνωρίζετε την ισπανική Pendulo Studios, που μας έχει χαρίσει την εξαιρετική σειρά των Runaway games. Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε, είναι ότι η Pendulo –προτού καταπιαστεί με τη σειρά Runaway– είχε κυκλοφορήσει ένα σχετικά άγνωστο adventure, το 1997, ονόματι Hollywood Monsters. Το συγκεκριμένο adventure είχε κυκλοφορήσει μόνο στην ισπανική γλώσσα και ως εκ τούτου βρήκε πολύ μικρή απήχηση έξω από τα σύνορα της χώρας της Ιβηρικής. Στο Hollywood Monsters χειριζόμασταν δύο δημοσιογράφους μίας σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, που παρευρίσκονταν σε ένα πάρτι των κινηματογραφικών τεράτων του Hollywood. Και γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Διότι ο νέος τίτλος της Pendulo, το The Next BIG Thing, ουσιαστικά δανείζεται ΠΟΛΛΑ στοιχεία από το Hollywood Monsters. Δεν αποτελεί, βέβαια, sequel ούτε καν κάποιο remake του παιχνιδιού του 1997, κάτι που ξεκαθάρισε εξαρχής η Pendulo. Στα δικά μου μάτια, το NBT πρακτικά μοιάζει με αυτό που, τελικά, ήθελε να κάνει η Pendulo τότε, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε. Εν ολίγοις, η Pendulo παίρνει μία παλιά δική της ιδέα, τη ραφινάρει, την τελειοποιεί –σύμφωνα με τις δικές της προσδοκίες– και μας παρουσιάζει κάτι που μοιάζει ανεπάντεχα φρέσκο.Εδώ και πολλούς μήνες είχε καλλιεργηθεί το –πάντα απαραίτητο– hype για το νέο τίτλο της εταιρείας και όλοι εμείς οι adventurers περιμέναμε με κομμένη την ανάσα τη νέα δημιουργία της Pendulo. Και μόνο το όνομα Next BIG Thing, έστω και αν διακατέχεται από μία έπαρση, υπόσχεται πολλά. Τελικά, είναι όντως το NBT αυτό το «κάτι» που περιμέναμε εδώ και καιρό, ικανό να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά του είδους;

GLAMOUR ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ!

Το παιχνίδι μας μεταφέρει –αν και ποτέ δεν προσδιορίζεται χρονικά– στη «χρυσή περίοδο» του Hollywood, γύρω στη δεκαετία του ’50. Η συγκεκριμένη εποχή έμεινε χαραγμένη στην ιστορία για την ανυπέρβλητη γκλαμουριά της, το νεοπλουτισμό και την ανάδειξη του περιβόητου «αμερικανικού ονείρου». Η βιομηχανία του Hollywood τότε εδραίωσε την κυριαρχία της και αποτέλεσε την «κορόνα» στο κεφάλι της αμερικανικής (και τηε παγκόσμιας) ψυχαγωγίας.

Ενα από τα δημοφιλέστερα είδη της εποχής ήταν οι ταινίες τρόμου, που έμειναν γνωστές ως b–movies, ένα είδος που έχει αποκτήσει cult διαστάσεις. Ωστόσο, ας φανταστούμε την εξής υπόθεση: Τι θα γινόταν αν τα τέρατα που πρωταγωνιστούσαν ήταν… πραγματικά; Κι εδώ ακριβώς έρχεται το NBT.

Ο νέος τίτλος της Pendulo, λοιπόν, μας παρουσιάζει μία εναλλακτική πραγματικότητα της εποχής. Με τους ανθρώπους συνυπάρχουν και διάφορα τέρατα ή –πιο σωστά– «μεταλλαγμένα όντα». Οι μεταλλαγμένοι αυτοί, χωρίς να μαθαίνουμε πώς δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποδοχής από την κοινωνία, όπως, άλλωστε, κάθε είδος «διαφορετικό». Πολλοί δε από αυτούς έχουν εξαιρετικές ικανότητες.

Σημαντικό ρόλο στη μάχη για την ισότητα των τεράτων παίζει η κινηματογραφική βιομηχανία και ειδικά το διάσημο studio MKO του μεγιστάνα FitzRandolph, ο οποίος είναι και ο ίδιος μεταλλαγμένος. Το εν λόγω studio παράγει τις καλύτερες ταινίες τρόμου, στις οποίες πρωταγωνιστούν τέρατα. Πολλοί, λοιπόν, μεταλλαγμένοι μετατρέπονται από παρίες σε κινηματογραφικούς αστέρες. Τον τελευταίο, όμως, καιρό, η MKO επιχειρεί να κάνει μία στροφή στις παραγωγές της και ο FitzRandolph κρατά τα χαρτιά του κλειστά.

Το παιχνίδι αρχίζει τη βραδιά της απονομής των Οσκαρ των τεράτων. Βρισκόμαστε έξω από την έπαυλη του FitzRandolph, όπου διεξάγεται ένα μεγαλοπρεπές πάρτι. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας (τους οποίους χειριζόμαστε) είναι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Quill», που βρίσκονται εκεί για να καλύψουν το γεγονός. Ο ένας είναι ο «πολύς» Dan Murray, ο αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας, που εξαιτίας της συμπεριφοράς του έχει «τιμωρηθεί» από το διευθυντή του. Ως εκ τούτου, συνοδεύει τη Liz Allaire, τη νεαρή rookie και ενθουσιώδη ρεπόρτερ των «κοινωνικών» της εφημερίδας, προκειμένου από κοινού να καλύψουν το γεγονός. Φυσικά, ο Dan αρνείται να κάνει και πολλά, κάθεται στο αμάξι και πίνει, ενώ η Liz προσπαθεί κάπως να τον εκβιάσει, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Ξαφνικά, η Liz παρατηρεί κάτι παράξενο… Ο Big Albert, ένας διάσημος ηθοποιός/τέρας μπαίνει κρυφά στο γραφείο του FitzRandolph, προφανώς ψάχνοντας για κάτι. Η Liz άμεσα κινείται για να διαπιστώσει τι ακριβώς σημαίνει. Ποιος ξέρει; Ισως να πρόκειται για το μεγάλο «λαβράκι» που περίμενε, προκειμένου να απογειωθεί η καριέρα της. Τι κρύβεται άραγε πίσω από αυτή την πράξη του Big Albert; Πολύ γρήγορα, θα βρεθούμε στο κατόπιν μίας τεράστιας συνωμοσίας, που φθάνει έως και... οπ! Σταματώ κάπου εδώ...

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7878
%%
Ανάπτυξη:  Pendulo Studios
Έκδοση:  Focus Home Entertainment
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Intel/AMD στα 2GHz, κάρτα ...