Αρχή > PCM Reviews > Strategy > Dawn of War 2: Retribution
IT’S YOUR CHOICE

Ενα άλλο στοιχείο που προκαλεί το ενδιαφέρον, είναι η προσθήκη στο παιχνίδι των Honor Guards, που αποτελούν elite ομάδες κλασικών μονάδων. Ξεκινώντας κάθε αποστολή, έχουμε στη διάθεσή μας τέσσερις ήρωες. Εφόσον επιθυμούμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε έως και τρεις από αυτούς (πλην του Commander) και στη θέση τους να χρησιμοποιήσουμε τους αντίστοιχους Honor Guards. Κοινώς, αντί να χειριζόμαστε μία χούφτα μονάδες, μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας έναν μικρό στρατό. Φυσικά, και οι Honor Guards βελτιώνονται σταδιακά (με την παράλληλη ανάπτυξη του Hero στον οποίο ανήκουν) και μπορούμε να ξεκλειδώσουμε ακόμη καλύτερες, επιλέγοντας τα αντίστοιχα rewards μετά την επιτυχή ολοκλήρωση κάποιας αποστολής.Πρακτικά, τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε με ποιον τρόπο θέλουμε να παίξουμε. Αν θέλει κάποιος να επικεντρωθεί στους ήρωες, να ελέγχει, δηλαδή, τέσσερις βασικές και ισχυρές μονάδες, μπορεί. Αν κάποιος προτιμά να ελέγχει μεγαλύτερο αριθμό μονάδων, μικρούς στρατούς ουσιαστικά, αλλά χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα, μπορεί. Ακόμα και μία ενδιάμεση κατάσταση μπορεί να επιλέξει κάποιος. Το αποτέλεσμα; Διαφορετικό gameplay, ανάλογα με τα γούστα καθενός. Η διαχείριση πολλών μονάδων οδηγεί σε ένα πιο «κλασικό» RTS στυλ, ενώ αποκλειστικά με τους ήρωες, πάμε σε πιο RPG μονοπάτια, όπως και στο Chaos Rising. Φυσικά, οι αποστολές δεν επιβάλλουν κάποια συγκεκριμένη επιλογή, όλα είναι στο χέρι του παίκτη.

Μια και πιάσαμε τις αποστολές, πρέπει να τονιστεί ότι ξεφεύγουν από την κουραστική συνταγή του DoW2, αυτή, δηλαδή, που επέβαλε το μοτίβο «καθάρισε όλους τους εχθρούς στην πίστα και αντιμετώπισε ένα boss». Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα και ποικιλόμορφα και δύσκολα θα βιώσετε déjà vu παίζοντας μία από τις αποστολές του παιχνιδιού. Τα objectives είναι σχετικώς ευφάνταστα, ενώ το πώς θα τα εκπληρώσουμε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στυλ παιξίματος που ακολουθούμε. Δυστυχώς, όμως, η μορφή του χάρτη σε κάθε αποστολή επιβάλλει τελείως γραμμική πορεία του παίκτη. Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από το προκαθορισμένο path και απλώς προχωράμε, καθαρίζουμε μερικούς εχθρούς, προχωράμε παρακάτω και ούτω καθεξής.

Παράλληλα, από το χορό δεν θα μπορούσε να λείπει το multiplayer. Τα ίδια γνώριμα πράγματα μας περιμένουν εδώ, απλώς υπάρχει η προσθήκη της Imperial Guard στις διαθέσιμες παρατάξεις. Μπορούμε να παίξουμε τις κλασικές on-line μάχες, όπου πρέπει να ελέγχουμε όσα πιο πολλά control points μπορούμε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Βέβαια, την παράσταση κλέβει –για άλλη μία φορά– το εκπληκτικό (κι υπέρμετρα εθιστικό) The Last Stand, όπου μαζί με άλλους δύο παίκτες χειριζόμαστε heroes της επιλογής μας και αντιμετωπίζουμε ορδές από εχθρούς. Σταδιακά ανεβαίνουμε levels, ξεκλειδώνοντας νέα items και abilities, ενώ η μαγεία του συγκεκριμένου mode έγκειται στο ότι απαιτεί την καλή συνεργασία και ομαδικότητα μεταξύ των παικτών, προκειμένου να επιβιώσουν, κάτι που ξεφεύγει από την κλασική ανταγωνιστική φύση του on-line gaming. Σε γενικές γραμμές, το multiplayer κομμάτι του τίτλου είναι πολύ καλοφτιαγμένο, αυξάνει θεαματικά τη διάρκεια ζωής, αν και, τουλάχιστον στην αρχή, υπάρχουν μερικά θέματα ισορροπίας μεταξύ των factions, κάτι ίσως και αναμενόμενο, αν αναλογιστούμε ότι οι διαθέσιμες παρατάξεις είναι αρκετές στον αριθμό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το multiplayer διεξάγεται μέσω του Steam και όχι μέσω του δύστροπου Games for Windows Live, όπως στο παρελθόν, μία αλλαγή ευπρόσδεκτη, αν μη τι άλλο.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
katerosk
Πραγματικα οπως πολυ ευγλωτα ειπε ο Νικος η campaign του παιχνιδιου σε ολες τις φυλες του ειναι πραγματικα φωτοτυπια!!! Δεν θα ελεγα μικρες σε μεγεθος, καθως ας μην ξεχναμε οτι μπορεις να διαλεξεις αναμεσα σε 6 διαφορετικες φυλες και με τον ογκο των γραφικων του παιχνιδιου θα ηταν δυσκολο μεγαλυτερης διαρκειας campaign. Εντουτοις το παιχνιδι δεν ειναι κακο καθε αλλο, επισης η διαφορετικοτητα στο story lore της καθε φυλης ειναι παρα πολυ ωραια (καταφερα να τερματησω με δυο φυλες). Συνοψιζοντας θα ελεγα πως το Retribution δεν ειναι το χειροτερο παιχνιδι της σειρας (σαν μεγας φαν βεβαια του 40k universe δεν θα το ελεγα αυτο για κανενα τιτλο της σειρας) αλλα ουτε και το καλυτερο. Θα σας κρατησει καλη "συντροφια" παντως για αρκετες ωρες και θα σας βγαλει απο την ρουτινα των MMO ευχαριστα.
07/07/2011 15:47
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8282
%%
Ανάπτυξη:  Relic
Έκδοση:  THQ
Διάθεση:  Zegetron
Είδος:  Strategy
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium 4 στα 3,2GHz ή διπύ...