Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Συνωμοσίες 2 - Φονικά Δίκτυα
VIDEO KILLED THE RADIO STAR?

Το Συνωμοσίες 2 είναι ένα παλιομοδίτικο, κλασικό FMV adventure, που αποτίει αναμφίβολα φόρο τιμής κυρίως στα παιχνίδια της σειράς Tex Murphy (Under a Killing Moon, The Pandora Directive κ.λπ.). Εξάλλου, πάρα πολλά στοιχεία (sci–fi setting, άτυχος πρωταγωνιστής, μοιραίες γυναίκες, δολοπλοκίες και πάει λέγοντας) μοιάζουν να έχουν ξεπεταχτεί από κάποιο Tex Murphy game. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν «αντιγράφει» ξερά, αλλά καταφέρνει, τελικά, να διατηρήσει ένα δικό του προσωπικό στυλ και χαρακτήρα.Αναμφίβολα, μεγάλο ρόλο παίζει το ότι όλο το παιχνίδι προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα! Αν και υπάρχει η δυνατότητα για αγγλικά speeches και υπότιτλους σε αρκετές ακόμη γλώσσες, το παιχνίδι by default είναι εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά (διάλογοι, κείμενα κ.λπ.). Και δεν βλέπω το λόγο να θέλει κάποιος Ελληνας gamer να το αλλάξει!

Φυσικά, ως FMV, το παιχνίδι περιλαμβάνει πάνω από 2,5 ώρες βίντεο υψηλής ανάλυσης, το οποίο συνδυάζει ζωντανούς ηθοποιούς με pre–rendered backgrounds, ενώ η συνολική ποιότητα είναι ανέλπιστα καλή. Βέβαια, πολλά μπορεί να πει κάποιος για το επίπεδο ηθοποιίας, αν και –προσωπικά– νομίζω ότι θα χάσει την ουσία. Σε καμία περίπτωση η ηθοποιία δεν συναρπάζει, αρκετοί μοιάζουν να διαβάζουν ξερά τα κείμενά τους, αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, σε όλα σχεδόν τα FMVs η «κάπως» ηθοποιία ήταν ένα από τα cult χαρακτηριστικά τους. Εχω παίξει σχεδόν όποιο FMV κυκλοφορεί εκεί έξω και είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που συνάντησα ηθοποιία άξια λόγου. Αλλωστε, από ό,τι καταλαβαίνω, σχεδόν όσοι συμμετέχουν στο Συνωμοσίες 2 είναι ερασιτέχνες, κάνουν το κέφι τους στην τελική, και δεν πάνε δα και να κερδίσουν το Οσκαρ. Ε, σάμπως βλέπουμε και αξιόλογες ερμηνείες από εγχώριους «επαγγελματίες» ηθοποιούς... Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον οι ερμηνείες έχουν κάτι «cult» και συμβάλλουν στο ιδιαίτερο στυλ του παιχνιδιού. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να τις εκλάβω αυστηρά ως μειονέκτημα και να καταδικάσω το Συνωμοσίες 2 βάσει αυτών.

Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κινούμαστε σε τρισδιάστατα περιβάλλοντα, με προοπτική πρώτου προσώπου. Η Anima έχει βάλει τα δυνατά της, προκειμένου να παρουσιάσει αληθοφανή περιβάλλοντα και γι’ αυτόν το σκοπό έχει εφαρμόσει αρκετές σύγχρονες τεχνολογίες, όπως normal/bump mapping, post effects, anti–aliasing, Physx κ.λπ., ενώ επιτρέπει πλειάδα αναλύσεων (προσωπικά το έπαιξα σε 1.920x1.200). Συνολικά, έχει πέσει πολλή δουλειά και το Συνωμοσίες 2 κάνει τον προκάτοχό του να μοιάζει με ερασιτεχνικό project. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, το τελικό αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε σε καμία περίπτωση. Φυσικά, δεν περίμενα uber–wow γραφικά, όπως σε κάποιο σύγχρονο FPS, αλλά σε γενικές γραμμές τα γραφικά του παιχνιδιού μοιάζουν απαρχαιωμένα και αρκετά φτωχά, ενώ απουσιάζει η ζωντάνια. Αν το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικά χρόνια, ίσως να το έβλεπα με μεγαλύτερη επιείκεια, αλλά τη σήμερον ημέρα η γραφική αναπαράσταση του κόσμου «χάνει» αρκετά και είναι ανεπαρκής. Ωστόσο, μπορεί τεχνικά τα γραφικά να χωλαίνουν, αλλά τουλάχιστον οι designers έχουν φροντίσει να εμπλουτίσουν τον κόσμο με αρκετές λεπτομέρειες που ενισχύουν το sci–fi setting. Κάτι είναι και αυτό.

Από την άλλη, ο τομέας του ήχου είναι κατά πολύ ανώτερος, χάρη κυρίως στο εξαιρετικό και ατμοσφαιρικό soundtrack, που δένει υπέροχα με το κλίμα του παιχνιδιού. Παράλληλα, αλλάζει ύφος, ανάλογα με την κατάσταση. Σε μία κωμική κατάσταση, για παράδειγμα, η μουσική προσαρμόζεται, ενώ σε αγχωτικές καταστάσεις, συντελεί στο να ανεβούν ακόμη περισσότερο οι χτύποι της καρδιάς. Παράλληλα, οι ομιλίες είναι αρκετά καθαρές, ενώ τα ηχητικά εφέ –χωρίς να αποτελούν κάτι ξεχωριστό– κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6565
%%
Ανάπτυξη:  Anima PPD Interactive
Έκδοση:  Anima PPD Interactive
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Intel Pentium 4 στα 1,8GHz (ή ...