Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Συνωμοσίες 2 - Φονικά Δίκτυα
Γράφει ο Νικόλας Κάκκος
Απο το τεύχος 259 του PCMaster

Επειτα από αρκετά χρόνια δουλειάς, η Anima –ελληνική εταιρεία με έδρα τη Δράμα– κυκλοφορεί επιτέλους το Συνωμοσίες 2, συνέχεια του πρώτου adventure τίτλου της εταιρείας από το μακρινό 2003. Το πρώτο Συνωμοσίες –ένα FMV adventure στα χνάρια της σειράς Tex Murphy– ομολογώ ότι δεν με ικανοποίησε. Ως φανατικός του είδους, όμως, είχα μεγάλη αγωνία για το τι θα μας πρόσφερε το sequel, ειδικά από την στιγμή που βρισκόταν τόσα χρόνια υπό ανάπτυξη. Εφτασε, λοιπόν, το Συνωμοσίες 2. Χωρίς πολλές περιστροφές, ας περάσουμε στα ενδότερα.WHAT THE FUTURE HOLDS

Το Συνωμοσίες 2 μάς μεταφέρει στο μακρινό 2063. Ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε έχει αλλάξει δραστικά μορφή: Η Γη πλέον έχει ενταχθεί ως ισότιμο μέλος στην Περιφερειακή Γαλαξιακή Συμμαχία (ΠΓΣ) και όλοι ελπίζουν ότι –επιτέλους– θα υπάρξει μία περίοδος ευημερίας, συνεργασίας και αρμονικής συνύπαρξης με τους υπόλοιπους πολιτισμούς του Γαλαξία.

Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο Νικ Δέλιος (ή ο «Ελληνας Tex Murphy»!), ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, που έχει γνωρίσει την επιτυχία μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Ολα δείχνουν ότι οι μέρες της κακομοιριάς και της αφραγκίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εξάλλου, ο ρόλος του Νικ έχει αναβαθμιστεί αισθητά, αφού πλέον αποτελεί μέλος της ΑΤΗ, μίας επίλεκτης υπηρεσίας πρακτόρων της κυβέρνησης. Η εκπαίδευσή του έχει τελειώσει και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του! Μάλιστα, με το «καλημέρα», ο Θάνος Πέκας, ο προϊστάμενος του, του αναθέτει να ερευνήσει μία αρκετά σκοτεινή υπόθεση, που ίσως και να αποτελεί μία απειλή για τη σταθερότητα της ΠΓΣ.

Ωστόσο, ο Νικ είναι πάντα ο Νικ και οι διάφορες ατυχίες της ζωής δεν τον αφήνουν να ηρεμήσει… Ξαφνικά, βρίσκεται στο επίκεντρο μίας πολύ σκοτεινής συνωμοσίας: Η παλιά φίλη του (και πρώην «αίσθημα»), η Ανίτα Αργυρίου –πρόεδρος της πανίσχυρης εταιρείας Detronics– πέφτει θύμα δολοφονικής απόπειρας και βρίσκεται σε κώμα. Και μαντέψτε ποιος συλλαμβάνεται ως βασικός ύποπτος... Σωστά, ο Νικ! Πλέον, πρέπει να αγωνιστεί για την ίδια την επιβίωσή του και να ανακαλύψει ποιοι τον «έστησαν» και, εν τέλει, κρύβονται πίσω από όλη την ιστορία. Φυσικά, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο στην πορεία...

Σε γενικές γραμμές, η πλοκή του παιχνιδιού αποτελεί μακράν το πιο δυνατό «χαρτί» του και πραγματικά κρατά τον παίκτη σε αγωνία μέχρι το τέλος, ενώ υπάρχουν δύο διαφορετικά φινάλε. Παράλληλα, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην «πλαισίωση» της κεντρικής ιστορίας, αφού υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες και έχει χτιστεί επιμελώς ένα στιβαρό background, που μας παρουσιάζει τον κόσμο όπως είναι το 2063. Με άλλα λόγια, το Συνωμοσίες δεν έχει ως στόχο μόνο να μας παρουσιάσει μία δυνατή ιστορία, αλλά να μας μεταφέρει σε μία μελλοντική πραγματικότητα, με τις μικρές και τις μεγάλες λεπτομέρειες να αποτελούν το υπόβαθρο για το ισχυρό immersion. Παράλληλα, ειδικά ο πρωταγωνιστής Νικ Δέλιος είναι απολαυστικός, πολύ απλά επειδή είναι ένας χαρακτήρας με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο παίκτης. Δεν είναι κάποιος ηρωικός και ατρόμητος πράκτορας, αλλά ένα απλό ανθρωπάκι που ταλαιπωρείται από καθημερινά προβλήματα, ενώ τον κυνηγά μία δαιμονισμένη ατυχία! Ενα μόνιμο θύμα, δηλαδή, που ελπίζει κάποια στιγμή να πιάσει την καλή.

Το μοναδικό μεμπτό που εντοπίζω σε αυτόν τον τομέα, είναι ότι καλό θα ήταν να έχει ασχοληθεί κάποιος με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, προκειμένου να εξοικειωθεί με πρόσωπα και καταστάσεις, έστω και αν οι δημιουργοί προσπαθούν να καλύψουν τα «κενά» που μπορεί να έχει ο παίκτης που μπαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο του Νικ Δέλιου, κυρίως μέσω διαλόγων και σχολίων.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6565
%%
Ανάπτυξη:  Anima PPD Interactive
Έκδοση:  Anima PPD Interactive
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Intel Pentium 4 στα 1,8GHz (ή ...