Αρχή > PCM Reviews > Action > Assassin's Creed: Brotherhood
MULTIASSASSINO

Το multiplayer κομμάτι, σε αντίθεση με κάποια άλλα πρόσφατα παιχνίδια που προσφέρουν εξίσου δυνατές single player εμπειρίες (γκουχ... Dead Space 2), είναι άρτιο και θα μπορούσε να σταθεί άνετα και ως αυτόνομο παιχνίδι. Υπάρχουν συνολικά έξι διαφορετικά modes (συν δύο παραλλαγές), όπου κάθε παίκτης πρέπει να λειτουργεί ως «πραγματικός» Assassin, προκειμένου να επιβιώσει. Για παράδειγμα, στο Wanted mode, που είναι και το πρώτο που θα δοκιμάσετε, βρίσκεστε σε έναν χάρτη γεμάτο NPCs (που έχουν παρόμοια εμφάνιση) και ως σκοπό έχετε να εξοντώσετε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο παίκτη (σας κοινοποιείται με σχετική ένδειξη), ενώ ταυτόχρονα είστε και εσείς στόχος κάποιου άλλου παίκτη, τον οποίο δεν γνωρίζετε. Αν σκοτώσετε λάθος παίκτη ή το θύμα σας ξεφύγει, τότε χάνετε. Εχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία να κινείστε ήρεμα και με προσοχή, γιατί διαφορετικά είναι πολύ εύκολο για το διώκτη σας, αλλά και για το θύμα σας, να σας εντοπίσουν. Παρόμοια λογική έχουν και τα υπόλοιπα modes, με διάφορες παραλλαγές της συγκεκριμένης ιδέας, που προσδίδουν μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως στα ομαδικά modes, όπως το Alliance, όπου η μία ομάδα «καθαρίζει» την άλλη, χωρίς να έχει δικαίωμα να σκοτώσει παίκτη από μία Τρίτη, ή το Escort, όπου η μία ομάδα προφυλάσσει έναν NPC από τους αντίπαλους Assassins. Φυσικά, έπειτα από κάθε παρτίδα κερδίζετε experience με τα οποία ανεβάζετε το level του χαρακτήρα σας και ξεκλειδώνετε perks, abilities και streaks τα οποία σας δίνουν κάποια πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της παρτίδας, όπως η απόκτηση μίας smoke bomb για να ξεφεύγετε ευκολότερα, ενώ το παιχνίδι βοηθά τον παίκτη που «σφάζεται» συχνότερα από τους υπόλοιπους δίνοντας του κάποια extras (π.χ., διπλοί πόντοι για κάθε kill). Σε κάθε περίπτωση, το multiplayer του Brotherhood είναι καλοφτιαγμένο, έξυπνο και εθιστικό και αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του μετά την ολοκλήρωση του single player κομματιού, με μόνο παράπονο το ότι το matchmaking σύστημα αργεί αρκετά να βρει άλλους παίκτες για να παίξετε – λογικά με κάποιο patch η κατάσταση θα βελτιωθεί.ROMA LA CITTA ETERNA

Το Brotherhood στον οπτικό τομέα είναι εντυπωσιακό. Η αναπαράσταση της εποχής της Αναγέννησης είναι πανέμορφη και πειστική, τα περιβάλλοντα επιμελώς σχεδιασμένα με τα ιστορικά μνημεία να ξεχωρίζουν, ενώ η υλοποίηση των χαρακτήρων είναι εξέχουσα και χαρακτηρίζεται από εκπληκτικό animation. Βέβαια, η μηχανή που χρησιμοποιείται έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια σποραδικά pop-ups και μέτριο lip-synch στα κοντινά πλάνα των χαρακτήρων, παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε κάποιο σοβαρό παράπονο, εκτός του ότι είναι αρκετά βαριά και θα χρειαστείτε ένα γερό σύστημα για να απολαύσετε τον τίτλο χωρίς συμβιβασμούς - αν και συνολικά έχει γίνει καλύτερο optimization σε σχέση με το Assassin’s Creed 2.

Ο ήχος ακολουθεί τον οπτικό τομέα, καθώς περιλαμβάνει ένα καταπληκτικό soundtrack από ορχηστρική κυρίως μουσική, που ανεβάζει κατά πολύ τη συνολική εμπειρία που θα αποκομίσετε, ενώ οι ομιλίες με το συνδυασμό Αγγλικών/Ιταλικών παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο τίτλο και κάποιους μπορεί να τους κουράσει – εμένα μού φαίνεται αστείος (με την καλή έννοια) και δεν με ενοχλεί καθόλου.

Ολοκληρώνοντας, το Assassin’s Creed Brotherhood είναι ένα άξιος συνεχιστής της «βαριάς» κληρονομιάς του προκατόχου του και αποτελεί ένα από τα καλύτερα action games που μπορείτε να βρείτε για τον υπολογιστή σας. Η μεγάλη διάρκεια του single player campaign και το πολύ ενδιαφέρον multiplayer mode συνιστούν ένα πραγματικά πλήρες πακέτο, που δεν θα σας κάνει να μετανιώσετε σε περίπτωση που το επιλέξετε για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  Ubisoft
Έκδοση:  Ubisoft
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Action
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual core processor 1.8GHz Intel Pentium D ή AMD Athlon 64 ...