Αρχή > PCM Reviews > Action > Assassin's Creed: Brotherhood
AIUTO! ASSASSINI!

Το Brotherhood δεν διαφοροποιείται από τους βασικούς μηχανισμούς του Assassins Creed 2, αντίθετα θα λέγαμε ότι κάνει το «βήμα παραπάνω» και τους εμπλουτίζει – όσοι είχατε παίξει, δηλαδή, το προηγούμενο παιχνίδι, θα νιώσετε αμέσως σαν στο σπίτι σας, ενώ είναι ευτυχές το ότι η Ubisoft δούλεψε σοβαρά πάνω σε αυτή την έκδοση και ο χειρισμός είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες ενός PC user. Με άλλα λόγια, μπορείτε να παίξετε άνετα με mouse/keyboard, με το joypad, όμως, να παραμένει η καλύτερη επιλογή.Στο κυρίως παιχνίδι, η δράση διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη Ρώμη, η οποία είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος, κάτι που αντισταθμίζει το ότι δεν επισκεπτόμαστε άλλες περιοχές, όπως συνέβαινε στον προκάτοχό του. Μετά τα εισαγωγικά sequences, που έχουν περισσότερο το ρόλο του tutorial, θα ανοίξετε το χάρτη της Ρώμης και κατά πάσα πιθανότητα θα... αγχωθείτε με τα πράγματα που έχετε να κάνετε! Και αυτό γιατί οι κύριες αποστολές που αφορούν στο κεντρικό story δεν αποτελούν παρά ένα ελάχιστο κομμάτι του gameplay του παιχνιδιού. Οπως είπαμε πριν, ένας από τους βασικούς στόχους του Ezio είναι η ανοικοδόμηση της Ρώμης, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία πληθώρα από side missions που περιμένουν να ολοκληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα, όσο προχωράτε στο παιχνίδι, «ανοίγουν» ολοένα περισσότερες αποστολές, οι οποίες δεν είναι απλώς διακοσμητικές αλλά σας βοηθούν ουσιαστικά στο έργο σας.

Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, που στο AC 2 χρηματοδοτούσατε τη βίλα Monteriggioni, εδώ οφείλετε να το κάνετε σε ολόκληρη τη Ρώμη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθείτε εν μέρει με το οικονομικό κομμάτι του παιχνιδιού, όπου αγοράζετε τα διάφορα καταστήματα της περιοχής (τράπεζες, σιδηρουργεία, οίκους τέχνης, στάβλους κ.λπ.), τα οποία σας προσφέρουν μειωμένες τιμές στα προϊόντα τους, ενώ μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και ιστορικά μνημεία (έως και το Κολοσσαίο είναι προς πώληση!), τα οποία συνολικά αναβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο της περιοχής και σας δίνουν έναν σταθερό μισθό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βασική προϋπόθεση για να είναι εφικτή η αγορά των καταστημάτων/μνημείων, είναι να έχετε απελευθερώσει την περιοχή από τις στρατιωτικές δυνάμεις των Borgia. Προκειμένου να μειώσετε, λοιπόν, την επιρροή των Borgia από μία περιοχή, θα πρέπει να σκοτώσετε τον αρχηγό της φρουράς και να βάλετε «φωτιά» στον πύργο τους, μία κίνηση που χωρίς άλλο ανεβάζει ιδιαίτερα το ηθικό των πολιτών. Στην πράξη, βέβαια, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί οι αρχηγοί της φρουράς συνήθως προστατεύονται από ισχυρές δυνάμεις, αλλά αν κάνετε τον κόπο, οι ανταμοιβές σας είναι σημαντικές: Εκτός από το ότι η περιοχή απελευθερώνεται και διαθέτει πλέον λιγότερες δυνάμεις (ίσον λιγότεροι μπελάδες στο κεφάλι σας), αυτός ο πύργος μετατρέπεται πλέον σε άντρο των Ασσασσίνων.

Η σημαντικότερη καινοτομία του Brotherhood εντοπίζεται κάπου εδώ: Μπορείτε πλέον να βρείτε και να εκπαιδεύσετε απλούς πολίτες, προκειμένου να γίνουν πανίσχυροι Assassins, οι οποίοι θα πολεμούν στο πλευρό σας όποτε το θελήσετε. Η διαδικασία εκπαίδευσης είναι απλή: Στέλνετε τα... κουνάβια σας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εκτελούν αποστολές. Αν την εκτελέσουν επιτυχώς, τότε κερδίζουν experience απ’ όπου μπορείτε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό τους και μπορούν στη συνέχεια να αναλάβουν ακόμη δυσκολότερες αποστολές. Προσοχή, όμως, γιατί αν αποτύχουν, χάνονται οριστικά, οπότε θα πρέπει να βρείτε καινούργιους για εκπαίδευση και... φτου και από την αρχή. Στη κυρίως δράση, τα... ασσασσινάκια σας μπορείτε να τα καλέσετε ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματικά μπορούν να σας λύσουν τα χέρια, ιδίως όταν πρέπει να κινηθείτε αθόρυβα ή βλέπετε ότι στη μάχη που έχετε εμπλακεί, «δεν σας παίρνει». Σε κάποιους, βέβαια, η ύπαρξή τους μπορεί να φανεί σαν φθηνό κόλπο, γιατί όταν τους καλείτε, εμφανίζονται από το πουθενά, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν χαλά την όλη εμπειρία, αντίθετα θα λέγαμε ότι τονίζει περισσότερο την αίσθηση ότι δεν είμαστε εντελώς μόνοι μας στη μάχη ενάντια τους Templars, αλλά υπάρχει μία αδελφότητα Ασσασσίνων από πίσω.

Πάντως, γεγονός είναι ότι το παιχνίδι δεν έχει καθόλου κενά σημεία στη δράση του και πάντα έχετε κάτι να κάνετε: Να αναλάβετε κάποιο συμβόλαιο θανάτου, να βρείτε κάποιο θησαυρό, να αναλάβετε κάποια αποστολή του DaVinci που έχει να κάνει μία μυστηριώδη (και πολύ μπροστά από την εποχή της) εφεύρεση, ακόμη και να ζήσετε, με τη μορφή flashback, κάποιον παλιό έρωτα του Ezio (το παλικάρι είναι αγαπούλης)! Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το παιχνίδι είναι τόσο εθιστικό και καταφέρνει με το τρόπο του να σας προτρέψει να τα κάνετε όλα. Σε αυτό βοηθά και το εξαιρετικό gameplay του παιχνιδιού, όπου ο έλεγχος του Ezio είναι σε κάθε περίπτωση απολαυστικός είτε όταν ελίσσεται στις στέγες είτε όταν σφάζει κόσμο και κοσμάκη. Μάλιστα, το κομμάτι των μαχών έχει βελτιωθεί αρκετά, καθώς οι μάχες πλέον είναι πολύ πιο γρήγορες με την ενσωμάτωση του μηχανισμού των chain kills, ενώ το οπλοστάσιό του περιλαμβάνει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες στο βασικό τρόπο μάχης, όπως το πιστόλι και το (σωτήριο) crossbow.

Συνολικά η single player εμπειρία του Brotherhood χαρακτηρίζεται με μία λέξη: Χορταστική. Αν παρακολουθήσετε αυστηρά και μόνο τη βασική ιστορία, εκτός του ότι θα δυσκολευτείτε αρκετά και θα χάσετε σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας που προσφέρει, το Brotherhood δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε διάρκεια. Σε συνδυασμό, όμως, με τις αμέτρητες και ενδιαφέρουσες ως επί το πλείστον side missions που μπορείτε να κάνετε (σημειωτέον ότι περιλαμβάνονται στο πακέτο όλα τα DLCs που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα) και το ήδη υπέροχο gameplay του Assassins Creed 2 να δηλώνει το «παρών» με ορισμένες μικρές βελτιώσεις, είναι αρκετά για να σας κολλήσουν στην οθόνη για τουλάχιστον 17-18 ώρες. Και έπειτα από αυτές τις ώρες, το Brotherhood σάς επιφυλάσσει μία ωραία έκπληξη: Το εξίσου προσεγμένο multiplayer κομμάτι του.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  Ubisoft
Έκδοση:  Ubisoft
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Action
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual core processor 1.8GHz Intel Pentium D ή AMD Athlon 64 ...