Αρχή > PCM Reviews > Action > Assassin's Creed: Brotherhood
Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 259 του PCMaster

Την άποψή μου για το Assassin’s Creed 2 την έχω εκφράσει ουκ ολίγες φορές: Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα action παιχνίδια που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ βρίσκεται σε υψηλές θέσεις στην top 10 λίστα μου για τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Οταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Assassin’s Creed Brotherhood, περίπου πέρυσι τέτοια εποχή, ήμουν προκατειλημμένος απέναντί του. Ο λόγος ήταν ότι θεωρούσα πάρα πολύ δύσκολο για τη Ubisoft να μας παραδώσει ένα ανάλογης ποιότητας παιχνίδι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το ότι το Brotherhood θα διαδραματιζόταν την ίδια χρονική περίοδο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, καθώς και η ύπαρξη multiplayer mode σε ένα παιχνίδι που προορίζεται αποκλειστικά για τη single player εμπειρία, μου έδιναν την εντύπωση ότι επρόκειτο για ένα απλό «άρμεγμα» του franchise και κατά συνέπεια μία αρπαχτή.Ευτυχώς, έπεσα πάρα πολύ έξω στις εκτιμήσεις μου. Το AC: Brotherhood είναι ένας τίτλος που τιμά το όνομά του, είναι αντάξιο του προκατόχου του και μάλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι σε σημεία είναι ακόμη καλύτερο, ιδίως στα ελάχιστα σημεία όπου χώλαινε το προηγούμενο sequel, κάτι που δείχνει ότι οι δημιουργοί του συγκεκριμένου franchise λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τα σχόλια των παικτών.

EZIO AUDITORE E TORNATO

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, το AC: Brotherhood δεν αποτελεί το Assassin’s Creed 3 ούτε πρόκειται για κάποιου είδους expansion. Πρόκειται για ένα αυτόνομο τίτλο, θα το χαρακτήριζα ως το Assassin’s Creed... 2,5, όπου ελέγχουμε για μία ακόμη φορά τους Desmond Miles/Ezio Auditore και συνεχίζει την ιστορία ακριβώς εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο παιχνίδι (συγκεκριμένα, στην ίδια σκηνή!). Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχετε τελειώσει πρώτα το Assassin’s Creed 2, καλό είναι να μην ξεκινήσετε το Brotherhood, γιατί θα χάσετε λίγο το νόημα της ιστορίας που διηγείται.

Αφού ο Ezio έχει κατορθώσει να πάρει στα χέρια του το πολύτιμο artifact Apple of Eden, επιστρέφει νικητής, μαζί με το θείο του, Mario, στη βίλα Monteriggioni. Δεν θα περάσει πολύς καιρός γαλήνης και σύντομα ο γιος του Rodrigo Borgia, ονόματι Cesare, επιτίθεται αιφνιδίως στη βίλα και την καταστρέφει ολοσχερώς, ενώ το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κλέβει το Apple of Eden που με τόσο κόπο είχατε αποκτήσει στο προηγούμενο παιχνίδι. Υστερα από μία σειρά γεγονότων, ο Ezio με τα βίας γλιτώνει και καταλήγει στη Ρώμη, η οποία βρίσκεται πλήρως κάτω από τον έλεγχο των Borgia. Γρήγορα αποφασίζει να δράσει, συμμαχώντας αρχικά με τις «underground» δυνάμεις της Ρώμης και ιδρύοντας στη συνέχεια μία αδελφότητα Ασσασσίνων, με σκοπό να απελευθερωθεί πλήρως η πόλη από την τυραννία των Borgia, ενώ απώτερος στόχος παραμένει, βέβαια, η ανάκτηση του πανίσχυρου artifact.

Η ιστορία του Brotherhood, αν και δεν φτάνει τα επίπεδα του προκατόχου του, είναι ενδιαφέρουσα, ξεκάθαρη και αρκετή για να κρατήσει τον παίκτη σε εγρήγορση μέχρι το τέλος, το οποίο, όμως, πάσχει από το σύνδρομο του... cliffhanger και αφήνει πολλά ερωτηματικά που ελπίζουμε να απαντηθούν ικανοποιητικά στα επόμενα παιχνίδια της σειράς.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9090
%%
Ανάπτυξη:  Ubisoft
Έκδοση:  Ubisoft
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Action
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual core processor 1.8GHz Intel Pentium D ή AMD Athlon 64 ...