Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 257 του PCMaster

Οι περισσότεροι φανατικοί gamers αρέσκονται να διηγούνται συναρπαστικές ιστορίες για μεγαλειώδεις νίκες σε κάποιο on-line FPS, για επικές μονομαχίες που κρίθηκαν από μία αποφασιστική κίνηση των ιδίων την ώρα που όλα φαίνονταν χαμένα. Νομίζουν ότι τέτοιου τύπου «γαλόνια» πιστοποιούν την ικανότητά τους να δρουν αποτελεσματικά υπό δύσκολες συνθήκες. Νομίζουν… Το μοναδικό αξιόπιστο τεστ για την επίδειξη ψυχραιμίας εν μέσω χάους είναι το Magicka, το νέο παιχνίδι της πρωτοεμφανιζόμενης Arrowhead Studios. Το παιχνίδι όπου ένα μικρό λαθάκι μπορεί να σημάνει τη διαφορά μεταξύ μίας καταστροφικής καταιγίδας που θα κατακεραυνώσει τους εχθρούς και ενός φλεγόμενου μετεωρίτη που θα κατέλθει από τους ουρανούς και θα ισοπεδώσει εσάς και τους φίλους σας!ΧΑΛΙ ΠΟΤΕΡ

Το Magicka περιγράφεται από τους δημιουργούς του ως ένα σατιρικό co-op action game. Βρισκόμαστε σε έναν κλασικό fantasy κόσμο με κάποιες επιρροές από τη νορβηγική μυθολογία και –όπως θα περίμενε κανείς από το σενάριο ενός παιχνιδιού– υπάρχει «μεγάλο κακό που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα!». Συγκεκριμένα, ο αντίπαλός μας είναι ένας μοχθηρός Sorcerer και εμείς, ως μέλη του αρχαίου τάγματος των μάγων, έχουμε καθήκον να τον σταματήσουμε. Επειτα από μία σειρά τραγελαφικών γεγονότων στην ακαδημία των μάγων (επίπεδο που λειτουργεί ως το tutorial του Magicka), ξεχυνόμαστε στον κόσμο του παιχνιδιού με στόχο να εξοντώσουμε τον Sorcerer και να επαναφέρουμε την ηρεμία στον απλό κοσμάκη – αν, βέβαια, καταφέρουμε να μην ανατινάξουμε τους εαυτούς μας στην πορεία! Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο κατά τα άλλα –σκόπιμα– συνηθισμένο και κλισέ σενάριο του Magicka, αυτό είναι ασφαλώς το ανέμελο ύφος και η διάθεση για (αυτό)σαρκασμό. Το παιχνίδι δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του, προτιμώντας να δημιουργήσει μία ανάλαφρη ατμόσφαιρα με πολύ χιούμορ η οποία ταιριάζει απόλυτα τόσο με τη γραφική απεικόνιση του κόσμου όσο και με το γενικότερο ύφος του gameplay.

Το Magicka διαθέτει δύο διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, οι οποίοι όμως διαθέτουν το κοινό στοιχείο της δυνατότητας συμμετοχής ενός έως τεσσάρων παικτών. Η κεντρική campaign αποτελείται από 13 επίπεδα και αρκετά bosses, ενώ υπάρχει και το challenge mode που προσφέρει πίστες-αρένες με τους εχθρούς να γίνονται spawn κατά κύματα και τελικό στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου σκορ. Θετική εντύπωση προκαλούν τα πολλαπλά παρεχόμενα multiplayer modes: Υποστηρίζεται multiplayer μέσω internet, LAN αλλά και hot seat (περισσότερα άτομα να παίζουν στον ίδιο υπολογιστή, ο ένας με ποντίκι-πληκτρολόγιο και οι υπόλοιποι με gamepads). Μπορούμε, λοιπόν, να παίξουμε ολόκληρη την campaign ως single player ή με τη συμμετοχή έως τριών φίλων μας, αλλά και να ριχθούμε στη μάχη του challenge mode με σκοπό να αναρριχηθούμε στα υψηλά επίπεδα των on-line leaderboards. Την ώρα που γράφεται το review τα LAN και hot seat modes λειτουργούν απρόσκοπτα, όμως το multiplayer μέσω internet είναι προβληματικό και η ταλαιπωρία για τους επίδοξους παίκτες μεγάλη. Η εταιρεία παραγωγής δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα υποστηρίξει με συνεχή patches το παιχνίδι και έκανε πράξη την υπόσχεσή της με την κυκλοφορία ενός patch κάθε 24 ώρες. Με βάση το ρυθμό των διορθώσεων είναι εξαιρετικά πιθανό τα προβλήματα να έχουν εξαλειφθεί τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αλλά αν θέλετε να αγοράσετε το παιχνίδι με κύριο στόχο να παίζετε on-line multiplayer, προτείνουμε να κάνετε πρώτα μία ερώτηση στο forum του «PC Master» και το thread «Steam Games: Magicka» ώστε να ενημερωθείτε για την πορεία των διορθώσεων.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8282
%%
Ανάπτυξη:  Arrowhead Studios
Έκδοση:  Paradox Interactive
Διάθεση:  Steam
Είδος:  Action
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium IV στα 2,4Ghz ή Athlon ...