Γράφει ο Αλέξανδρος Γκέκας
Απο το τεύχος 253 του PCMaster

Έλλειψη φιλοδοξίας ή επανάπαυση; Μετά την ενασχόληση με κάθε ετήσια έκδοση της σειράς FIFA Manager, το εν λόγω ερώτημα έρχεται σχεδόν αυτόματα στο μυαλό μου κάθε φορά που έρχεται η ώρα να αποτυπώσω τις εντυπώσεις μου. Συνήθως στην αρχή η εμπειρία είναι θετική, με τα καινούργια χαρακτηριστικά να προκαλούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έναν σχετικό ενθουσιασμό. Μόλις, όμως, περάσει λίγος χρόνος, τα γνωστά (εδώ και χρόνια!) προβλήματα του παιχνιδιού αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, μέχρι που στο τέλος η γεύση που μένει είναι η ίδια με αυτήν που γευόμαστε τόσα χρόνια. Ποιο είναι το παράξενο; Ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με μερικές πολύ απλές κινήσεις, οι οποίες, όμως, δεν γίνονται ποτέ, παρά τις δεκάδες εύστοχες παρατηρήσεις και προτάσεις της community του παιχνιδιού. Γιατί, ρε παιδιά; Εχετε εγκαταλείψει πλέον την προσπάθεια για την κατάκτηση της πρώτης θέσης; Είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα fanbase; Όποιος και αν είναι ο λόγος, η σειρά θέλει άμεση μετάγγιση νέου αίματος και μία φρέσκια προοπτική, ειδάλλως θα συνεχίσει να χάνει οπαδούς.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Το FIFA Manager 11 είναι το τελευταίο μέλος της σειράς των football manager games της EA Sports. Σε σχέση με τον απόλυτο άρχοντα του είδους, το Football Μanager της Sports Interactive και της Sega, η σειρά των FIFA Manager έχει επιλέξει να ακολουθήσει μία πιο light προσέγγιση του κόσμου του ποδοσφαίρου, ενσωματώνοντας στο εκάστοτε παιχνίδι χαρακτηριστικά που δεν έχουν άμεση σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Για παράδειγμα, στο FIFA Manager 11 μπορείτε να αναλάβετε και την ευθύνη του οικονομικού σκέλους της διοίκησης ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου και να αποφασίζετε για μία σειρά λεπτομερειών, όπως η οικονομική επένδυση στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, οι τιμές των διάφορων προϊόντων της μπουτίκ του σταδίου και των υπόλοιπων καταστημάτων, η ανεύρεση και επιλογή χορηγών για τη φανέλα και τις διαφημιστικές πινακίδες και ούτω καθεξής. Επίσης, ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό του FIFA Manager 11 είναι τα στοιχεία... lifestyle που ενσωματώνει, καθώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την… προσωπική ζωή του προπονητή (!), οπότε εκτός από τα συνήθη καθήκοντα στο σύλλογο, θα έχετε να ασχολείστε με την οικογένειά σας, με τον τρόπο με τον οποίο θα επενδύσετε τα χρήματα που κερδίζετε από το προπονητιλίκι και αρκετά άλλα, διασκεδαστικά ή ανόητα (ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας), πράγματα.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε την ενεργοποίηση ή όχι αυτών των επιπλέον στοιχείων, οπότε μπορείτε αν θέλετε να επικεντρωθείτε μόνο στο αγωνιστικό ή στο οικονομικό κομμάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αυτές οι επιπλέον επιλογές μπορεί να μην ενδιαφέρουν άμεσα τους σκληροπυρηνικούς… Μουρίνιο, που θέλουν να ασχολούνται μόνο με τα καθήκοντα του προπονητή, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο ενασχόλησης και βοηθούν, ώστε το FIFA Manager 11 να διαφοροποιηθεί από τον άμεσο ανταγωνιστή του και να μη βγάζει την αίσθηση της φθηνής απομίμησης. Ειδικά ο τομέας της οικονομικής διαχείρισης έχει επίδραση και στο αγωνιστικό κομμάτι, εφόσον ένας εύρωστος οικονομικά σύλλογος έχει στη διάθεσή του περισσότερους πόρους για μεταγραφές και πληρωμή συμβολαίων. Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα ενεργοποίησης ή όχι των επιπλέον δραστηριοτήτων σημαίνει ότι το παιχνίδι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των παικτών.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6666
%%
Ανάπτυξη:  Bright Future
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Simulation
Παίκτες:  Not Available
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium 4 στα 2,4GΗz ή αντ...