Γράφει ο Νικόλας Κάκκος
Απο το τεύχος 245 του PCMaster

Ξεκινάει το παιχνίδι και είμαι νεκρός. Δεν ξέρω ποιος είμαι ούτε πώς πέθανα. Βρίσκομαι κάπου, δεν έχω ιδέα ακριβώς πού, και γύρω μου κυριαρχεί το σκοτάδι. Ενα άρρωστο, σχεδόν ετοιμοθάνατο δέντρο βρίσκεται λίγα μέτρα μπροστά μου, σπάζοντας τη μονοτονία του απόλυτα γυμνού τοπίου. Ξαφνικά, ένας γυναικείος υπνωτιστικός ψίθυρος κατακλύζει το μυαλό μου. «Πάρε την καρδιά σου». Βλέπω ένα φωτεινό αντικείμενο να αιωρείται, το παίρνω και ως διά μαγείας το δέντρο ζωντανεύει, αποκτώντας χρυσαφένια όψη.

Πλησιάζω το δέντρο και μέσα στον κορμό του κρύβεται μία σαγηνευτική – αν και τρομαγμένη - ύπαρξη. «Καλώς ήρθες στο Void.»

Τι εστί Void; Είναι ένας κόσμος ή καλύτερα μία διάσταση ανάμεσα στην ζωή και στο θάνατο, ένα είδος «καθαρτηρίου». Το πώς βρέθηκα εδώ και κυρίως γιατί, είναι ερωτήματα που συνεχίζουν να με βασανίζουν. Η κοπέλα που παραμένει κρυμμένη μέσα στο δέντρο, μου συστήνεται και μου εξηγεί τα βασικά. Είναι μία Sister. Παλαιότερα ο Creator είχε δημιουργήσει το Void, έναν παράδεισο χρωμάτων, ζωής και ελπίδας. Μέσα σε αυτόν τοποθέτησε τις κόρες του, ονόματι Sisters, οι οποίες τρέφονταν από τη ζωή τριγύρω τους και ήταν μούσες, πλάσματα έμπνευσης για καθετί όμορφο. Ομως, κάποια στιγμή, ο Creator έσβησε και μαζί του άρχισε να σβήνει το δημιούργημά του. Το Void άρχισε να παρακμάζει, να αργοπεθαίνει, τα χρώματα εξαφανίστηκαν, όπως και κάθε σχεδόν ίχνος ζωής. Γέμισε με μοχθηρά πλάσματα, εφιάλτες και το χειρότερο όλων: Από τον κόσμο του σκοταδιού, του θανάτου, ανέβηκαν στο Void οι Brothers. Με μοναδικό σκοπό την καταστροφή και την τυραννία, «νυμφεύθηκαν» τις Sisters, προκειμένου να τραφούν, απομυζώντας τη ζωή από μέσα τους, και παράλληλα με σιδηρά πυγμή πήραν τον έλεγχο του Void. Οι Brothers είναι παράξενα πλάσματα: Χωρίς όραση, αποκυήματα μίας αρρωστημένης φαντασίας, αποτελούν υβρίδια μηχανής και ανθρώπων, ενώ είναι οι «προστάτες» των Sisters από εξωγενείς κινδύνους και παράγοντες, καλή ώρα, όπως η αφεντιά μου.

Η Sister συνεχίζει να μου εξηγεί. Είναι η μοναδική από τις υπόλοιπες Sisters που δεν έχει πέσει ακόμη στα χέρια των Brothers, εξ ου το κρυφτό και ο έκδηλος φόβος. Βρίσκεται απομονωμένη εδώ και αργοπεθαίνει. Και για κάποιον παράξενο λόγο με βλέπει ως σωτήρα. Ο ερχομός μου εδώ, σύμφωνα με τη Sister, είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση και να επανέλθει το Void στην αρχική κατάστασή του. Πρώτη κίνησή μου είναι να της βρω τροφή, να την αναζωογονήσω. Πού; Πώς; «Χρώμα», μού ψιθυρίζει.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
thecrow
Το έχω ξεκινήσει εδώ και 2 βδομάδες....θέλει λίγη προσπάθεια στον χειρισμό αλλά η γενική εικόνα είναι εξαιρετική...δεν έχω ξαναπαίξει κάτι παρόμοιο....10/10
16/04/2010 12:45
shadowdancer
Τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να βλέπουμε να βγαίνουν και να έχουν επιτυχία. Οχι να τρώμε κάθε χρόνο στην μάπα το ν-οστό sequel του Call of duty.
01/06/2010 13:56
shadowdancer
Ξέχασα να πώ πως ονομασίες όπως Brothers & sisters μου έφεραν στο μυαλό το Bioshock. Τι κόλλημα και αυτό με τις συγγένειες (Μα καλά, είναι δυνατόν να μην υπάρχει η επιλογή edit στα σχόλια?).
01/06/2010 13:57
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8080
%%
Ανάπτυξη:  Ice-Pick Lodge
Έκδοση:  Mamba Games
Διάθεση:  Beacon Multimedia
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Επεξεργαστής Pentium 4 στα 2GHZ (ή αντί...