Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Tales of Monkey Island 2-5
Ατμόσφαιρα – Δράση - Γρίφοι

 Η ατμόσφαιρα του Tales of Monkey Island όχι μόνο μας ξαναφέρνει κοντά στον κόσμο των Monkey Island, αλλά πραγματικά θέτει νέα στάνταρ γι’ αυτή την πολύπαθη σειρά. Το χιούμορ της, σήμα κατατεθέν της σειράς, κυριολεκτικά απογειώνεται μετά το πρώτο επεισόδιο, για να φτάσει σε απίστευτα επίπεδα στο τελευταίο κεφάλαιο, όπου παρακολουθούμε ένα από τα πιο "μαύρα" και ανατρεπτικά adventures των τελευταίων χρόνων. Αντίστοιχης ποιότητας adventures αυτή τη στιγμή μου έρχονται μόνο τα Discworld Noir και Grim Fandango.

 Η διάρκεια κάθε επεισοδίου-κεφαλαίου είναι ικανοποιητική, αν τα δεις μεμονωμένα φαντάζουν σχετικά μικρά, αν δεις, όμως, τη σειρά ενιαία, όπως και πρέπει, τότε μιλάμε για ένα πραγματικά μεγάλο adventure, ίσως το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας. Και εδώ πάντως φαίνεται να ξεχωρίζει το τρίτο επεισόδιο της σειράς.

 Οι γρίφοι του παιχνιδιού βασίζονται κυρίως στη χρήση αντικειμένων, είτε του inventory σου είτε των περιβαλλόντων χώρων. Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω εύκολους ούτε δύσκολους. Σε μερικά κεφάλαια, π.χ., στο τρίτο, που για μένα είναι το κορυφαίο της σειράς από πολλές πλευρές, υπάρχουν αρκετοί ευρηματικοί και πρωτότυποι γρίφοι. Δυστυχώς, αυτοί συνυπάρχουν με άλλους που αναδύονται μέσα από "παράλογες" καταστάσεις, που είτε δεν δικαιολογείται η ύπαρξη τους είτε δεν δίνονται επαρκή hints για την λύση τους.

 Από τα πέντε επεισόδια, βρήκα λιγότερο "καλό" το τέταρτο και κορυφαία το τρίτο και το πέμπτο. Ως πιο σημαντικό στοιχείο της σειράς θεωρώ πως για πρώτη φορά δίνεται μία τόσο σημαντική αναφορά στο background και στην εξέλιξη των διάφορων χαρακτήρων. Το σημείο αυτό απαιτεί πραγματικά ξεχωριστή αναφορά, μια και θεωρώ πως δημιουργεί νέα δεδομένα για το είδος των adventure games. Δεν μπορώ να θυμηθώ από τότε έχω να δω χαρακτήρες όπως οι Voodoo Lady, Coronado De Cava, Marquis De Singe, Morgan Le Flay κ.ά., να εξελίσσονται τόσο πολύ μέσα σ' ένα παιχνίδι. Προσέξτε, δεν μιλώ για τους πρωταγωνιστές, όπου το Syberia και το The Longest Journey εξακολουθούν κατά τη γνώμη μου να ξεχωρίζουν. Για τόσους πολλούς, όμως, δευτερεύοντες χαρακτήρες, ταυτόχρονα, δεν νομίζω πως υπάρχει προηγούμενο.

 Παρουσιάζοντας το Tales of Monkey Island: Chapter 1 - Launch of the Screaming Narwhal, έγραφα πως είναι η αρχή και πως εύχομαι στη σειρά ό,τι καλύτερο. Βλέποντας όλη τη σειρά ενιαία, δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον αμέριστο θαυμασμό μου για τους δημιουργούς της. Πρόκειται για ένα μοναδικής ποιότητας παιχνίδι που φέρνει ξανά τα adventures games στο προσκήνιο. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τη δεύτερη season. Δηλώνω εθισμένος στη Morgan Le Flay. Εγινα fan της. Απλώς, σαν μικρό παιδί που είμαι (sic), θέλω και άλλο!

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8888
%%
Ανάπτυξη:  Telltale Games
Έκδοση:  Telltale Games
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium στα 2.0GHz/αντίστοιχο Athlon, 1GB RAM, ...