Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Tales of Monkey Island 2-5
 Γραφικά – Ηχος - Χειρισμός

 Τα γραφικά του τρέχουν σε ό,τι ανάλυση υποστηρίζει ο συνδυασμός κάρτας γραφικών και του μόνιτόρ σας και είναι προοπτικής τρίτου προσώπου. Τα background γραφικά του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλά για παιχνίδι του είδους και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου. Για παιχνίδια-κεφάλαια των 200 περίπου ΜΒ έχουν κάνει απίστευτη δουλειά. Τα χρώματα και το animation των τεσσάρων πρώτων επεισοδίων είναι το κάτι άλλο. Στο πέμπτο επεισόδιο, υποχρεωτικά, όλα είναι σχεδόν μονόχρωμα, μουντά, νεκρά... Αξίζουν χιλιάδες μπράβο στους καλλιτέχνες του παιχνιδιού.

 Η μουσική του παιχνιδιού, δημιούργημα του Michael Land, ανεβαίνει πολύ μετά τη χαμηλή πτήση που σημειώνει στο πρώτο κεφάλαιο και ειδικά στο τρίτο κυριολεκτικά απογειώνεται. Αυτό το επεισόδιο ηχητικά είναι το κάτι άλλο. Οι φωνές των χαρακτήρων είναι εξαιρετικές για τα δικά μου γούστα, από τις καλύτερες δουλειές που έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτές του Guybrush και της Elaine, τις δίνουν οι Dominic Armato και Alexandra Boyd, που είχαν δώσει τη φωνή τους ο μεν πρώτος στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής σειράς, η δε δεύτερη στο τελευταίο.

 Ο χειρισμός του παιχνιδιού παρουσιάζει αρκετούς νεωτερισμούς για τα δεδομένα της Telltale. Κατ’ αρχάς υπάρχει η προβληματική κίνηση του χαρακτήρα απ’ όποια πλευρά και αν τη δει κάποιος. Αυτή γίνεται είτε μέσω πλήκτρων (WASD ή τα arrows πλήκτρα) είτε με το αριστερό πλήκτρο του mouse. Κάνεις κλικ και κρατώντας το πατημένο κατευθύνεις το χαρακτήρα προς το σημείο όπου δείχνει το μικρό κόκκινο βέλος στον κύκλο όλων των δυνατών κινήσεων. Τα αντικείμενα και το περιβάλλον τα χειρίζεσαι σαν κανονικό click & point adventure. Αυτή τη φορά προστέθηκε κανονικό Inventory (είτε με το πλήκτρο TAB είτε με το mouse στο μέσον της δεξιά άκρης της οθόνης). Στο Inventory εξετάζεις τα αντικείμενα με το μεγεθυντικό φακό, ενώ μπορείς να τα συνδυάζεις, βάζοντας τα στις ειδικές θέσεις και κάνοντας μετά κλικ στο κεντρικό icon. Επίσης, άλλαξε ο τρόπος που μιλάς και επανήλθε αυτός των κλασικών adventures.

Μπορείς να κάνεις μέχρι και 40 saves στο παιχνίδι. Αυτό που με ενόχλησε, είναι πως δεν σώζει μία φωτογραφία της συγκεκριμένης σκηνής, ώστε να βλέπεις που ακριβώς βρίσκεται, αλλά τους δίνει μόνο το γενικό όνομα της περιοχής όπου βρίσκεσαι. Ετσι κάνοντας συνεχόμενα saves στην ίδια "γεωγραφική" περιοχή, δεν μπορείς να ξέρεις ποιο είναι ποιο.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8888
%%
Ανάπτυξη:  Telltale Games
Έκδοση:  Telltale Games
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium στα 2.0GHz/αντίστοιχο Athlon, 1GB RAM, ...