Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Tales of Monkey Island 2-5
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 245 του PCMaster

 Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου που πέρασε, παρουσιάσαμε το πρώτο επεισόδιο του Tales of Monkey Island, της νέας και πολύ πετυχημένης σειράς της Telltale Games. Εστω και με μία μικρή καθυστέρηση, παρουσιάζουμε μαζί τα τέσσερα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς και, φυσικά, την ολοκληρωμένη πια κρίση μας γι' αυτήν.

Η σειρά περιλαμβάνει τα Episode 1: Launch of the Screaming Narwhal, Episode 2: The Siege of Spinner Cay, Episode 3: Lair of the Leviathan, Episode 4: The Trial and Execution of Guybrush Threepwood και Episode 5: Rise of the Pirate God. Ολόκληρη η σειρά πωλείται για $ 34,95 (ή 25 Euros), ενώ αναμένεται η ειδική DVD Collector Edition του παιχνιδιού, που μπορεί και να έχει κυκλοφορήσει όταν εσείς θα διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Στην πρώτη Season του Sam & Max παρουσιάσαμε ανά δύο τα έξι επεισόδια που κυκλοφόρησαν, ενώ στη δεύτερη ξεχωριστά τα 1&2, 3&4, 5. Από αυτή τη σειρά επιλέξαμε να παρουσιάζουμε ξεχωριστά το πρώτο επεισόδιο και μετά τα υπόλοιπα της σειράς ενιαία, αντιμετωπίζοντάς την ως ενιαίο παιχνίδι, όπως, τελικά, είναι. Ο βασικός λόγος γι' αυτήν την αλλαγή έγινε μετά τη συνειδητοποίηση πως, τελικά, μπορεί μερικά επεισόδια να είναι ή να φαίνονται ανισοβαρή, αλλά συνολικά η σειρά να έχει άλλη "βαρύτητα" - ποιότητα.

Κρίνοντας πια το Tales of Monkey Island Season 1 συνολικά, πρέπει να τονίσω πως αυτή η επιλογή μάς δικαίωσε, μια και αν κάποιος δει κάθε επεισόδιο-κεφάλαιο ξεχωριστά, θα παρατηρήσει μία ανισότητα ανάμεσα στα διάφορα κεφάλαια, κρίνοντάς την, όμως, συνολικά, δεν μπορεί παρά να ομολογήσει ότι η σειρά έχει πραγματικά μία ξεχωριστή, μοναδική ποιότητα.

 Σενάριο

Η ιστορία τοποθετείται πολλά χρόνια μετά την αντίστοιχη του Escape from Monkey Island. Ταξιδεύοντας και στις επτά θάλασσες, ο Guybrush προσπαθεί να βρει τα απαραίτητα artifacts για να φτιάξει ένα ειδικό "voodoo" σπαθί, το περιβόητο Cursed Cutlass Kaflu, με το οποίο θα καταστρέψει μια για πάντα τον LeChuck. Αφού βρήκε και το τελευταίο συστατικό, μία μπουκάλα με Voodoo Rootbeer, ο Guybrush ορμά για την περιοχή Rock of Gelato, όπου βρίσκεται ο ζόμπι πειρατής Lechuck, ο οποίος έχει απαγάγει την πολυαγαπημένη γυναίκα του, την κυβερνήτη της περιοχής, Elaine Marley. Στο Rock of Gelato, ο LeChuck προσπαθεί να θυσιάσει δεκατρείς πιθήκους, για να ενεργοποιήσει τη μεγαλύτερη ίσως απειλή που έχει δει ποτέ η περιοχή της Καραϊβικής.

 Ενώ ο Guybrush ετοιμάζει το voodoo σπαθί του, από ένα ατύχημα "χάνει" το μπουκάλι με το Voodoo Rootbeer. Δημιουργεί ένα παρόμοιο δικής του "έμπνευσης", αλλά όταν χτυπάει με το σπαθί του τον LeChuck, το μη ολοκληρωτικά σωστό Voodoo Rootbeer, μετατρέπει τον LeChuck σε κανονικό άνθρωπο, ενώ το αριστερό χέρι σου μεταμορφώνεται σ' ένα διαβολικό χέρι, που ενεργεί από μόνο του και πάντα σε αντίθεση με τις προθέσεις σου, όταν αυτές είναι ενάντια στον LeChuck. Το χειρότερο, όμως, απ' όλα είναι πως απελευθερώνει τη μεγαλύτερη κατάρα, την Pox of LeChuck, που απειλεί να μετατρέψει όλους τους πειρατές σε ζόμπι! Το πλοίο εκρήγνυται και ο Guybrush πέφτει στο νερό. Μετά από μέρες, συνέρχεται σε μία αμμουδιά του Flotsam Island.

Στο πρώτο επεισόδιο, το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, είναι πως λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κανείς δεν μπορεί να φύγει από το νησί, μόνο έρχονται σ' αυτό. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να φύγεις από το νησί και να πας να βρεις τον LeChuck και την Elaine. Από αυτό το επεισόδιο ξεχωρίζουν τόσο ο "κακός" του επεισοδίου, ο Marquis De Singe, όσο και η περίφημη Vodoo Lady με την εκρηκτική παρουσία της.

Στο δεύτερο επεισόδιο ο Guybrush βρίσκεται σε αναζήτηση του La Esponja Grande, του μοναδικού αντικειμένου που μπορεί να αντιστρέψει την κατάρα Pox of LeChuck. Η αναζήτησή σου σε φέρνει στα Jerkbait Islands, όπου αφού αντιμετωπίσεις τη μυστηριώδη και πανέμορφη Morgan Le Flay, θα πρέπει να συνδιαλλαγείς με τις γοργόνες Vacaylian που κατοικούν στην περιοχή και να βρεις τα θρυλικά artifacts που χρειάζονται για τον εντοπισμό-ενεργοποίηση του La Esponja Grande. Το δεύτερο επεισόδιο ξεχωρίζει τόσο για την καλογραμμένη πλοκή του όσο και τους πολύ ξεχωριστούς χαρακτήρες του - ειδικά η Morgan Le Flay είναι το κάτι άλλο.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8888
%%
Ανάπτυξη:  Telltale Games
Έκδοση:  Telltale Games
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium στα 2.0GHz/αντίστοιχο Athlon, 1GB RAM, ...