Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 245 του PCMaster

Το Dark Void είναι ένα από τα πιο ταλαιπωρημένα από αναβολές projects της Capcom, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει μετατρέψει το «άθλημα» σε συνήθεια. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του άλλαξε κάμποσες φορές από τότε που ανακοινώθηκε, και μάλιστα η τελευταία φορά ήταν καθαρά για λόγους marketing, κάτι που έβαλε πολύ κόσμο σε υποψίες για την ποιότητά του, η οποία τελικά μπορεί να μην είναι τόσο υψηλή όσο έδειχναν τα πρώτα trailers αλλά και υποσχόταν η developer εταιρεία Airtight Games (γνωστή για το Crimson Skies). Δυστυχώς, παίρνοντας στα χέρια μας τον τίτλο, γρήγορα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πικρή αλήθεια: το Dark Void είναι ο ορισμός της «χρυσής μετριότητας».

Into the Void

Το Dark Void ξεκινά κάπως απότομα και, δίνοντας ελάχιστες πληροφορίες για το χρονικό διάστημα που διαδραματίζεται, σας βάζει στο ρόλο ενός πιλότου ονόματι Will Grey που αναλαμβάνει να πετάξει πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων μαζί με μία πρώην φίλη του Ava (καμία σχέση με το υγρό πιάτων) και ένα ακόμη άτομο για μία αποστολή αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οπως αντιλαμβάνεστε, η κατάληξη ενός τέτοιου ταξιδιού δεν θα μπορούσε να ήταν ευτυχής και ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο συγκρούεται με το αεροπλάνο του Will και πέφτει. Από τα συντρίμμια οι δύο ήρωες βγαίνουν ζωντανοί (ο τρίτος αγνοείται) και γρήγορα διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Εξωγήινα εχθρικά πλάσματα και άνθρωποι με περίεργες αμφιέσεις εμφανίζονται μπροστά τους να πολεμούν και σύντομα θα αναγκαστούν να πολεμήσουν και αυτοί για να παραμείνουν ζωντανοί.

Γρήγορα μαθαίνουμε ότι αυτό που συνέβη τελικά είναι ότι μετά την πτώση τους στο Τρίγωνο των Βερμούδων μεταφέρθηκαν σε μία εναλλακτική πραγματικότητα που λέγεται «The Void», όπου εκεί έχουν παγιδευτεί τόσο οι εξωγήινοι (που ονομάζονται Watchers) όσο και οι άνθρωποι (Survivors) που έχουν πέσει θύματα παρόμοιων ατυχημάτων στη μυστηριώδη αυτή περιοχή και προσπαθούν να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από εκεί, καθένας για τους δικούς του λόγους. Η ιστορία, αν και δείχνει να έχει καλές ιδέες και προσπαθεί να γίνει ενδιαφέρουσα, παρουσιάζεται μάλλον ανέμπνευστα, με κακογραμμένους διαλόγους και αδιάφορους χαρακτήρες: ακόμα και ο ήρωας Will είναι από τους πιο «ξύλινους» χαρακτήρες που έχουμε δει, ένα κακέκτυπο του Nathan Drake από το Uncharted, που το μόνο κοινό που έχει με τον προαναφερθέντα ήρωα είναι ότι τη φωνή του τη δανείζει ο ίδιος ηθοποιός (Nolan North).

Η ουσία ενός action παιχνιδιού, όμως, είναι η δράση, οπότε, αν εκεί τα πράγματα είναι καλά, μπορούμε να το παραβλέψουμε. Δυστυχώς, ούτε σε αυτόν τον τομέα το Dark Void καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Share
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
6464
%%
Ανάπτυξη:  Capcom
Έκδοση:  Capcom
Διάθεση:  Not Available
Είδος:  Action
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Core 2 Dual Core 2,4GHz ή AMD, 1GB RAM, GPU με 256MB RAM ...