Ο Ιούλιος Βερν έγραψε το «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα», παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τον μοναδικό Κάπταιν Νέμο και το μηχανοκίνητο υποβρύχιό του Ναυτίλος. Τέσσερα χρόνια αργότερα γράφει τη συνέχεια του, με τίτλο «Η μυστηριώδης νήσος». Η Kheops Studio παρουσιάζει το 2003 το Return to Mysterious Island, ως μία αναφορά στο πρωτότυπο βιβλίο, αλλά δοσμένο σε ένα σύγχρονο κόσμο. Πέντε χρόνια αργότερα παρουσιάζει τη συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού, με τον τίτλο Return to Mysterious Island 2: Mina’s Fate. Στην πραγματικότητα, το δεύτερο αυτό παιχνίδι θα έπρεπε να λέγεται κάπως διαφορετικά, μια και η Mina δεν έφυγε τελικά ποτέ από αυτό.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η Mina, μία νεαρή και δυνατή γυναίκα, κάνει το γύρο του κόσμου με ένα ιστιοπλοϊκό προσπαθώντας να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην προσπάθειά της αυτή παίρνει πολλά ρίσκα, και έτσι δεν αργεί να πέσει σε μία τρομακτική καταιγίδα. Το σκάφος της ανατρέπεται και αυτή βρίσκεται στις ακτές ενός ακατοίκητου νησιού. Το περίεργο με το νησί αυτό είναι ότι η Mina αγνοεί παντελώς την ύπαρξή του, μια και δεν φαίνεται να υπάρχει σημειωμένο σε κανένα χάρτη.

Το δεύτερο παιχνίδι ξεκινά με τη Mina και τον πίθηκο Jep, που έχουν γίνει πια αχώριστοι φίλοι, να ανεβαίνουν στο ελικόπτερο που ήρθε για να τους σώσει. Καθώς αυτό απογειώνεται, το χτυπά ένας πύραυλος και το ελικόπτερο πέφτει στο βυθό της λίμνης. Η Mina είναι αναίσθητη, ενώ η στάθμη του νερού ανεβαίνει στο πιλοτήριο. Ξεκινάς το παιχνίδι ως Jep και πρέπει να δράσεις χωρίς καμία καθυστέρηση...

Tα γραφικά του παιχνιδιού τρέχουν σε ανάλυση 1.024x768 και είναι προοπτικής πρώτου προσώπου. Περιλαμβάνουν 2D prerendered backgrounds, ενώ οι όποιοι χαρακτήρες είναι 3D models. Οι περισσότεροι χώροι είναι εξαιρετικά σχεδιασμένοι και αποδίδουν πάρα πολύ καλά το περιβάλλον του παιχνιδιού. Για ακόμη μία φορά η Kheops Studio και οι συνεργάτες της που έχουν επεξεργαστεί τα γραφικά δείχνουν τι μπορούν να κάνουν. Ειδικά οι σκηνές του παιχνιδιού στο νερό είναι πέρα κάθε περιγραφής.

Η μουσική του Return to Mysterious Island 2 είναι επίσης πάρα πολύ καλή. Η background μουσική είναι ατμοσφαιρική και ακούγεται αρκετά ευχάριστα, όπου υπάρχει μία και δεν είναι συνεχής. Τα διάφορα ηχητικά εφέ είναι και αυτή τη φορά εξαιρετικά και προσθέτουν ιδιαίτερα στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Οι ομιλίες είναι πάρα πολύ καλές, σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου, ενώ και οι διάφοροι διάλογοι καταγράφονται και με κείμενο πάνω στην οθόνη.

Η δράση του παιχνιδιού έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη από εκείνη του πρώτου παιχνιδιού για πολλούς λόγους. Καταρχήν, χειρίζεσαι δύο χαρακτήρες, τη Mina και τον Jap. Εδώ προσοχή, γιατί δυστυχώς δεν χειρίζεσαι και τους δύο μαζί εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, αλλά για να χειριστείς τον ένα πρέπει να αφήσεις τον άλλον κάπου και, αν χρειαστεί να αλλάξεις ξανά χαρακτήρα, πρέπει να επιστρέψεις στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να πάρεις τον προηγούμενο χαρακτήρα.

Κατά δεύτερον, αυτή την φορά έχουν προστεθεί τριών διαφορετικών ειδών μπάρες στο παιχνίδι. Η πρώτη βρίσκεται κάτω από το εικονίδιό σου και δείχνει την ενέργειά σου. Αυτή ανεβαίνει είτε τρώγοντας είτε φροντίζοντας τον εαυτό σου είτε αγκαλιάζοντας τον άλλον είτε παίζοντας ή ακούγοντας μουσική κ.λπ. Η δεύτερη μπάρα είναι εκείνη της φιλίας και εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης, όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα πίθηκο. Η μπάρα αυτή αλλάζει με το να «φροντίσεις» το συγκεκριμένο πίθηκο, να του δίνεις δώρα, φαγητό, να του παίζεις μουσική, κ.λπ. Η τρίτη μπάρα είναι αυτή της περηφάνιας και υπάρχει στο inventory, πάνω από το λεγόμενο coping score. Κάθε φορά που διαλέγεις ένα πιο εύκολο παιχνίδι, η μπάρα αυτή μειώνεται και αντίστοιχα μειώνονται και οι πόντοι που θα κερδίσεις.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με τα διάφορα mini games που έχουν προστεθεί και που προσωπικά με βρίσκουν από κάθε πλευρά αντίθετο. Επίσης πρέπει να εξασφαλίζεις τροφή για τον Jep, και εδώ τα πράγματα είναι προβληματικά. Πολλές φορές θα σου αρνηθεί, ακόμη και αν αυτό που του δίνεις το είχε βρει πριν από λίγο πολύ νόστιμο, γιατί θέλει να τρώει συνέχεια διαφορετικά φαγητά! Αυτό μετά από λίγο καταντάει γελοίο, Είναι σαν να μου δίνει εμένα κάποιος χιώτικα μανταρίνια (από τα πιο αγαπημένα μου φρούτα), και επειδή έφαγα τη μία φορά, την επόμενη να λέω: «δε θα φάω, γιατί θέλω κάτι άλλο». Τρίχες κατσαρές δηλαδή, μια και θα ξανάτρωγα πολύ ευχαρίστως άλλα δυο-τρία κιλά από αυτά!

Το Mysterious Island 2: Mina’s Fate είναι ένας πολύ καλός τίτλος και θα ήταν ακόμη καλύτερος, αν είχαν προσεχτεί μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες.

Διαβάστε το πλήρες review στο τεύχος 246 του PC Master (Απρίλιος 2010).

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
Ανάπτυξη:  Kheops Studio
Έκδοση:  Microids
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 στο 1GHz ή αντίστοιχο Athlon, 1GB RA...