Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 246 του PCMaster

Το Assassin’s Creed 2 συνεχίζει την ιστορία από εκεί που σταμάτησε το πρώτο παιχνίδι. Ελέγχουμε ξανά τον Desmond Miles, ο οποίος μετά την αποκάλυψη ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα υποχείριο στα σχέδια των σύγχρονων Templars για την εύρεση των πανίσχυρων Pieces of Eden artifacts, αποδρά με τη βοήθεια των σύγχρονων Assassins από τα εργαστήρια Abstergo, διατηρώντας ταυτόχρονα κάποιες από τις δυνάμεις του Altair που απέκτησε λόγω της υπερβολικής χρήσης της μηχανής Animus. Οι Assassins δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να αφήσουν τέτοιο «κελεπούρι» να φύγει από τα χέρια τους και ζητούν από τον Desmond να τους βοηθήσει στη δική τους έρευνα για τα artifacts μέσω μίας αναβαθμισμένης έκδοσης της Animus. Ο Desmond δέχεται και πλέον μπαίνει στο πετσί ενός Ιταλού προγόνου του στην εποχή της Αναγέννησης, του Φλωρεντινού Ezio Auditore.

                Ο 17χρονος Ezio, γιος τραπεζίτη, δυναμικός, πιστός στις αξίες της οικογένειας και λάτρης του ωραίου φύλου και του ποτού, βρίσκεται απρόσμενα αντιμέτωπος με μία πολιτική συνωμοσία ενάντια στην οικογένειά του, η οποία καταλήγει στο θάνατο του πατέρα του και των αδερφών του και θα τον αναγκάσει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του για πάντα. Προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια και να καθαρίσει το όνομα των Auditore από τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας, αποφασίζει να εισχωρήσει στους κύκλους των Assassins, να μάθει τον τρόπο που λειτουργούν και να πάρει την εκδίκησή του από τους ανθρώπους που είναι υπαίτιοι για το δράμα του. Τελικά, όμως, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται...

                Το Assassin’s Creed 2 διατηρεί τον open world χαρακτήρα του προκατόχου του, μόνο που εδώ είναι σαφώς πιο εμπλουτισμένος και πειστικός. Θα περιπλανηθείτε σε πόλεις, όπως η Φλωρεντία, η Βενετία και η Τοσκάνη, και από τη πρώτη στιγμή φαίνεται η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αναπαράσταση των πόλεων. Οι δρόμοι σφύζουν από ζωή, με τον κόσμο να κυκλοφορεί, να συζητά, να εργάζεται, ενώ τα κτήρια είναι άψογα σχεδιασμένα στα πρότυπα της εποχής και θα νιώσετε δέος όταν επισκεφθείτε κάποια από αυτά, όπως το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου, την Καπέλα Σιξτίνα ή το Παλάτσο Βέκκιο.

                Στο παιχνίδι υπάρχουν συνολικά 14 Memories/κύριες αποστολές, που έχουν ως συνήθη κατάληξη τη δολοφονία κάποιου σημαντικού προσώπου. Η πιο σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι ότι σχεδόν καμία δολοφονία δεν μοιάζει με την προηγούμενη. Ξεχάστε τα επαναλαμβανόμενα patterns του πρώτου παιχνιδιού: εδώ κάθε αποστολή που αναλαμβάνετε, αξιοποιεί σχεδόν κάθε νέα ικανότητα του Ezio με πολύ έξυπνο τρόπο, ενώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σας αφήνει να τις προσεγγίσετε με όποιο τρόπο επιθυμείτε. Μπορείτε είτε να κινηθείτε στις σκιές και να εφαρμόσετε stealth τακτικές είτε να ορμήσετε στη μάχη με το σπαθί ανά χείρας και να πετσοκόψετε όποιον βρεθεί στο δρόμο σας.

                Τέλος, υπάρχει κάτι ακόμη που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, αν θέλετε να τερματίσετε το παιχνίδι, τα λεγόμενα Codex Pages: υπάρχουν συνολικά 30 σε ολόκληρο το παιχνίδι και η ύπαρξή τους αποκαλύπτεται στο χάρτη μόνο όταν ανέβετε σε κάποιο Viewpoint. Αυτές τις σελίδες, αφού τις πάρετε στα χέρια σας, θα πρέπει να τις δώσετε στον DaVinci, ο οποίος θα τις αποκωδικοποιήσει, έτσι ώστε να λύσετε τον τελευταίο μεγάλο γρίφο του παιχνιδιού στη βίλα σας.

                Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν κάνει πραγματικά καταπληκτική δουλειά στο τεχνικό τομέα: τα γραφικά είναι υπέροχα, με εντυπωσιακά χρώματα, σκιές και απίστευτες λεπτομέρειες πάνω στα κτήρια και στις στολές των χαρακτήρων, ενώ και τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών είναι καλοσχεδιασμένα και με πολύ καλό lip-sync, με αποτέλεσμα την επίτευξη μίας φανταστικής ατμόσφαιρας. Επίσης, η δουλειά που έχει γίνει στο animation αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς οι κινήσεις του πρωταγωνιστή είναι ομαλότατες και φυσικές, αποτέλεσμα ενός επιτυχημένου motion capture, αν και υπάρχουν ορισμένες στιγμές που «σπάει» - ευτυχώς είναι ελάχιστες. Ομως, τα καλά γραφικά έχουν το τίμημά τους, καθώς το Assassin’s Creed 2 είναι αρκετά βαρύ, τόσο που ακόμη και σε ένα ισχυρό σύστημα θα χρειαστεί να γίνουν αρκετοί συμβιβασμοί στα γραφικά, προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες στο frame rate.

                Χωρίς δισταγμό, θεωρώ το Assassin’s Creed 2 ένα από τα κορυφαία action των τελευταίων ετών και έχει ήδη «καπαρώσει» μία θέση στα top PC games της χρονιάς. Ο εθισμός που προκαλεί, η πολύ καλή υλοποίηση των μηχανισμών του και η εξάλειψη της επανάληψης που μάστιζε το πρώτο παιχνίδι, συνθέτουν ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται για καιρό και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σειρά. Μην το χάσετε.

Διαβάστε το πλήρες review στο τεύχος Απριλίου (246) του PC Master.

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
Ανάπτυξη:  Ubisoft
Έκδοση:  Ubisoft
Διάθεση:  CD-Media
Είδος:  Action
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Dual core processor 2.6GHz Intel Pentium D or AMD Athlon 64 ...