Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 244 του PCMaster

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ένα από τα πιο «πολυφορεμένα» settings στο χώρο των video games, αν όχι το πιο πολυφορεμένο, με κυριολεκτικά εκατοντάδες παιχνίδια κάθε είδους βασισμένα σε αυτόν. Την τιμητική τους έχουν τα παιχνίδια στρατηγικής και τα FPS, όπου από καιρό έχουμε χάσει το μέτρημα, ενώ υπάρχει και ένας σεβαστός αριθμός από flight simulators. Η λέξη «κορεσμός» είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν βλέπει ένα παιχνίδι βασισμένο στο μεγαλύτερο πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, και το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα μόλις πήρα στα χέρια μου τον νέο (και τελευταίο όπως αποδείχτηκε) τίτλο της Pandemic Studios, γνωστής για τις σειρές Battlefront, Full Spectrum Warrior και Mercenaries.

Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η Pandemic κάθισε, έψαξε και είδε ότι δεν υπήρχε κάποιο sandbox game στο setting αυτό, οπότε χρησιμοποίησε την εμπειρία της στο είδος για τη δημιουργία του The Saboteur, του πρώτου GTA-clone με φόντο το Παρίσι και τις σκοτεινές ημέρες της Κατοχής από τους Ναζί. Δίχως άλλο, ένα αρκετά ενδιαφέρον concept και ένα είδος που, περιέργως, έλειπε από τα WW2 games.

Devlin In His Heart

Στο The Saboteur είστε ο Sean Devlin, ένας Ιρλανδός, μηχανικός στο επάγγελμα και πρώην οδηγός αγώνων, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στο Κατεχόμενο Παρίσι στα χρόνια του Πολέμου. Ο λόγος της φυγής του γίνεται γνωστός πολύ γρήγορα -όπως και το μίσος του για τους Ναζί- και σχετίζεται με έναν άδικα χαμένο αγώνα ενάντια στο Γερμανό οδηγό και πράκτορα Kurt Dierker και τη δολοφονία του καλύτερου φίλου του από τον ίδιο.

Εχοντας περάσει 3 μήνες στο Παρίσι άπραγος και πνίγοντας τον καημό του στο ποτό και τις γυναίκες, συναντιέται με ένα σημαντικό πρόσωπο της Γαλλικής Αντίστασης, τον Luc Gaudin, ο οποίος τον πείθει να μπει στην Αντίσταση. Από εκεί και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο τους, με τον Sean να αποτελεί το «κρυφό» όπλο της Αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έχει ως πρωταρχικό στόχο την εκδίκηση για το θάνατο του φίλου του.

Χωρίς να θέλουμε να αποκαλύψουμε πολλά πράγματα από το σενάριο, καθώς μέρος της διασκέδασης είναι να το παρακολουθήσετε μόνοι σας, αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, με ομοιόμορφη κλιμάκωση των γεγονότων, και παρουσιάζεται με έναν κινηματογραφικό τρόπο που θυμίζει λίγο το Mafia, χωρίς βέβαια να φτάνει σ’ αυτά τα επίπεδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε όλα όσα περιμένατε από ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται την εποχή εκείνη: προδοσίες, Βρετανούς πράκτορες, ανίερες συμμαχίες, μοιραίες γυναίκες και, φυσικά, πολλούς Ναζί, ενώ o αθυρόστομος πρωταγωνιστής είναι αρκετά πειστικός και συμπαθέστατος, αν και τα κίνητρά του σε ορισμένες φάσεις είναι... too much. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις όπως η femme fatale Skylar, που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8080
%%
Ανάπτυξη:  Pandemic Studios
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Action
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Core 2 Dual Core 2,4GHz ή AMD, 2GB RAM, GPU με 256MB RAM...