Αρχή > PCM Reviews > Action > Mass Effect 2
Mass… Impression

          Ο τεχνικός τομέας του Mass Effect 2 είναι αριστουργηματικός. Η ποικιλία των πλανητών είναι αξιοσημείωτη και ο σχεδιασμός τους είναι εντυπωσιακός, με χρώματα που ζαλίζουν (με την καλή έννοια) και με εκπληκτική ατμόσφαιρα. Θα βρεθείτε σε πόλεις, ερείπια, εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, χώρους με πλούσια βλάστηση - όπου και αν καταλήξετε, το αποτέλεσμα είναι απερίγραπτο. Κυριολεκτικά ο κόσμος του σε απορροφά, γίνεσαι ένα με το σύμπαν όπου διαδραματίζεται και δύσκολα μπορείς να το αφήσεις.

          Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και η σχεδίαση των χαρακτήρων, η οποία είναι εξίσου υπέροχη. Ολοι τους είναι καλοσχεδιασμένοι, με προσωπικότητα και με προσοχή στις αναλογίες (ιδίως τα θηλυκά είναι χάρμα οφθαλμών), ενώ τα πρόσωπά τους είναι τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ, με απίστευτες λεπτομέρειες, πειστικότατες εκφράσεις και τρομερό lip-synch - σου δίνεται η εντύπωση ότι τα άτομα που βλέπεις όντως υπάρχουν και ζουν. Πραγματικά αξιοθαύμαστη δουλειά από την Bioware.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι όλα τέλεια, καθώς θα διαπιστώσετε ότι μερικά textures δεν έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα, είναι χαμηλής ανάλυσης και κάπως «άσχετα» με το σύνολο, ενώ αρνητική εντύπωση μου προκάλεσαν τα εξίσου σχετικά χαμηλής ανάλυσης videos, που εναλλάσσονται συχνά με την κυρίως δράση. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για πταίσματα μπροστά στο μεγαλείο που απεικονίζεται στις οθόνες σας.

Για το voice acting αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι είναι υψηλότατων προδιαγραφών, με ηθοποιούς όπως ο Martin Sheen, η Carrie Ann-Moss (Trinity στο «Matrix»), o Adam Baldwin και η Yvonne Strahovski (η οποία δανείζει και το πρόσωπό της στη Miranda) να αναλαμβάνουν σημαντικούς ρόλους και με το αποτέλεσμα, φυσικά, να είναι τέλειο, στα επίπεδα μίας καλής κινηματογραφικής ταινίας. Την ηχητική τελειότητα συμπληρώνει το εξαιρετικό από κάθε άποψη soundtrack, που καταφέρνει να σας βάλει αμέσως στο κλίμα του παιχνιδιού και να αλλάζει διάθεση ανάλογα με τα τεκταινόμενα στην οθόνη. Ειδικά η μουσική που ακούγεται στο τελευταία στάδια του παιχνιδιού προκαλεί ψυχική ανάταση.

Εν κατακλείδι, το Mass Effect 2 είναι ένας άξιος συνεχιστής του προκατόχου του, ένα πραγματικά κορυφαίο παιχνίδι, και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο για να μπει η χρονιά. Η διάρκεια του είναι ικανοποιητική για το είδος, θα σας πάρει τουλάχιστον 23-24 ώρες για να ολοκληρώσετε μόνο το βασικό story (στο Normal επίπεδο δυσκολίας), ενώ δεν πρόκειται να το εγκαταλείψετε, αν δεν δείτε πρώτα τους τίτλους τέλους. Και το κακό είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια για να δούμε τη συνέχεια και το κλείσιμο της ιστορίας, καθώς μετά το φινάλε η προσμονή για το Mass Effect 3 γίνεται μεγαλύτερη από ποτέ...

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9292
%%
Ανάπτυξη:  Bioware
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Action
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Core 2 Dual Core 1.8GHz ή AMD, 1GB RAM, GPU με 256MB RAM ...