Γράφει ο Μάνος
Απο το τεύχος 243 του PCMaster

Σίγουρα όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε παρατηρήσει ότι τα sequels είναι εσχάτως καθεστώς. Υπάρχει καταιγισμός τίτλων που είναι συνέχειες παλαιότερων επιτυχιών. Ας θυμηθούμε, όμως, και κάποιες άλλες περιπτώσεις παιχνιδιών, των οποίων επρόκειτο να δούμε κάποια συνέχεια, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη και έτσι μείναμε απλώς με τη χαρά να τα περιμένουμε! Το εντυπωσιακό είναι ότι πολλά εκ των πολυαναμενόμενων, αλλά τελικά ακυρωθέντων τίτλων, ανήκουν στην κατηγορία των adventure games. Φανταστείτε, λοιπόν, τι καημό έχει περάσει ο Αντρέας Τσουρινάκης όλ’ αυτά τα χρόνια…!

Μετά την επιτυχία του Indiana Jones and the Fate of Atlantis κατά το μακρινό πλέον 1992, όλοι περίμεναν ότι η Lucas arts θα έσπευδε να κυκλοφορήσει κάποιο νέο Indy game. Φυσικά, οι άνθρωποι της εταιρείας θέλησαν να εκμεταλλευτούν την τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού και ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε μία συνέχειά του. Το Indiana Jones and the Iron Phoenix, όπως θα ονομαζόταν το παιχνίδι, τελικά έγινε… comic, καθώς κάποια σοβαρά σχεδιαστικά προβλήματα, αλλά και η εκτεταμένη χρήση ναζιστικών συμβόλων που θα δημιουργούσε ιδιαίτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία του παιχνιδιού στην (τεράστια και πολύ σημαντική) αγορά της Γερμανίας, επέφεραν τη διακοπή της παραγωγής του.

Πριν από αυτή την περίπτωση, όμως, είχε σημειωθεί μία άλλη, αξιοπερίεργη ακύρωση παιχνιδιού. Αναφερόμαστε στο πασίγνωστο Leisure Suit Larry 4, το οποίο ποτέ δεν κυκλοφόρησε και η συνέχεια των περιπετειών του ερωτύλου Larry έγινε στο Νο 5! Οι λόγοι ακύρωσης που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς είναι πάμπολλοι, με επικρατέστερη την άποψη ότι… χάθηκαν οι δισκέτες με τον κώδικα του παιχνιδιού και οι δημιουργοί αποφάσισαν να μη το ξαναδουλέψουν από την αρχή! Φυσικά, μόνο στα γραφεία της Sierra on Line ήξεραν πραγματικά ποια ήταν η αιτία ακύρωσης της τρίτης αυτής συνέχειας. Πάντως, η ακύρωση των περιπετειών του Larry Laffer δεν σταματά εδώ, καθότι το 1998 είχε ξεκινήσει η παραγωγή του Νο 8, αλλά επίσης ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Και φτάσαμε να βλέπουμε το θλιβερό ανιψιό του Larry να κουβαλά το βαρύ όνομα του θείου του σε παιχνίδια που, δυστυχώς, καμία σχέση δεν έχουν μ’ αυτά που αγαπήσαμε…

Φεύγοντας για λίγο από το πεδίο των adventure games, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μία (ακόμη) μικρή αναφορά στο γνωστό Δούκα. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο περιβόητο Duke Nukem Forever, που δυστυχώς κατέληξε ν’ αποτελεί ένα μεγάλο ανέκδοτο στο χώρο του PC gaming. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο παλαιότερο αφιέρωμα της στήλης για το εν λόγω game και το δημιουργό του. Περίπτωση παιχνιδιού που απλώς σε κάνει να απορείς και να αναρωτιέσαι τι σκέφτονταν οι δημιουργοί του όλα αυτά τα χρόνια!

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum