Αρχή > PCM Reviews > Adventure > Runaway 3: A Twist of Fate
Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 243 του PCMaster

To Runaway 3: A Twist of Fate ολοκληρώνει την πετυχημένη -από κάθε πλευρά- σειρά πολύ σειρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Runaway 3 είναι το πιο σκοτεινό adventure της σειράς, διατηρώντας όμως το πολύ υψηλού επιπέδου χιούμορ που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν τους. Ταυτόχρονα προσφέρει μία σειρά από καλούδια αλλά και ένα εξαιρετικό φινάλε, που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε σε ένα adventure game. Μην το χάσετε με τίποτα, απλά προτιμήστε τη retail έκδοσή του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους.

Σενάριο

Σε αυτό το τρίτο επεισόδιο της σειράς, το παιχνίδι ξεκινά με ένα καινοτόμο πραγματικά τρόπο. Η γνωστή μας Gina Timmins παραβρίσκεται στην κηδεία του αγαπημένου της Brian Basco, αφού πριν έχει αναγνωρίσει το ακέφαλο πτώμα του. Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ξέρει καλύτερα από εκείνη αν το συγκεκριμένο πτώμα είναι ή όχι του Brian Basco; Κανείς. Και ενώ αποχωρεί από τον τάφο του Brian θλιμμένη, δέχεται στο κινητό της ένα παράξενο μήνυμα από το κινητό του αγαπημένου της: «Βγάλε με από αυτό τον τάφο. Μην πεις τίποτε σε κανέναν. Να είσαι προσεκτική. Δολοφόνοι σε περιμένουν στην είσοδο του νεκροταφείου. Η μπαταρία κοντεύει να τελειώσει. Ελα γρήγορα. Μπανάνα!»

Τι στο καλό είναι αυτό το τελευταίο. Μπανάνα; Μία έκφραση που ο Brian δεν χρησιμοποιούσε ποτέ μέχρι τότε. Το μήνυμα όμως προέρχεται σίγουρα από το κινητό του. Μέσα από τον τάφο του; Μα πώς είναι δυνατόν; Τι στο καλό συμβαίνει; Ετσι σιγά σιγά θα ξεδιπλωθεί η ιστορία, που έρχεται να καλύψει με τον πιο δημιουργικό τρόπο κάθε κενό ή ερωτηματικό που άφησε το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, να της δώσει νέα πνοή και να μετουσιώσει όλα αυτά τα στοιχεία σε μία νέα και πολύ δυναμική περιπέτεια.

Το γράψιμο και η αφήγηση του σεναρίου, ο τρόπος που αυτό ξεδιπλώνεται μπροστά σου, είναι εξαιρετικά. Υποδειγματικά, θα έλεγα. Με σημαντικές ανατροπές, έντονο μυστήριο και δραματική ένταση, παρακολουθούμε τα γεγονότα που ακολουθούν τη σύλληψη του Brian Basco για τη δολοφονία του Colonel Kordsmeier! Ο Βrian έχει, ή προσποιείται, προσωρινή απώλεια μνήμης και ο δικαστής της υπόθεσης τον στέλνει σε μία πολύ γνωστή ψυχιατρική κλινική για να υπάρξει μία επίσημη γνωμάτευση. Είχε, ή έχει, o Brian την ευθύνη των πράξεών του; Και τι μεσολαβεί μέχρι να βρεθεί νεκρός; Πρόκειται τελικά για αυτοκτονία ή για δολοφονία; Και τι κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία του Colonel Chapman; Ή μήπως πρόκειται και εδώ για προσπάθεια συγκάλυψης ακόμη μίας δολοφονίας;

Η βασική σεναριακή πλοκή ξεδιπλώνεται μέσω έξι κεφαλαίων, στα οποία θα χειριστείς εναλλάξ τους Brian, Gina και Colonel Kordsmeier. Η ιστορία παρουσιάζεται μέσω μίας συνεχούς εξιστόρησης των γεγονότων μπρος πίσω στο χρόνο. Οχι μόνο θα παρακολουθήσεις με κάθε λεπτομέρεια τι τελικά συνέβη στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, αλλά θα συναντηθείς και με το σεναριογράφο του πρώτου παιχνιδιού της σειράς… τον οποίο μάλιστα θα βοηθήσεις να ολοκληρώσει δημιουργικά την ιστορία που έχει ξεκινήσει. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με ένα φινάλε εξαιρετικό από κάθε πλευρά. Χρόνια είχα να δω κάτι ανάλογο στο χώρο των adventures. Από την εποχή του Quest of Glory έχω να παρακολουθήσω κάτι ανάλογο, ένα φινάλε που όχι απλά επιβραβεύει το χρήστη για τις ώρες που αφιέρωσε στο παιχνίδι, αλλά προχωράει ακόμη πάρα πέρα. Μεγάλο σε διάρκεια, πλούσιο σε ιδέες, με ανατροπές και όχι μόνο. Δες το οπωσδήποτε. Και μετά υπομονετικά περίμενε να τελειώσουν τα credits, γιατί σε περιμένει μία μικρή έκπληξη, που ίσως υπόσχεται κάτι για το μέλλον ...

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8585
%%
Ανάπτυξη:  Pendulo Studios
Έκδοση:  Focus Home Entertainment
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 στα 1,7GHz ή αντίστοιχο Athlon, 1GB ...