5 Νοεμβρίου 2005. Η μικρή Amy Haven εξαφανίζεται μυστηριωδώς, τη μέρα που γίνεται έντεκα χρόνων, στο Dowerton. Η Amy δεν ήταν ένα συνηθισμένο παιδί. Για την ακρίβεια, λίγο πριν από την εξαφάνισή της είχε αποβληθεί από το σχολείο της εξαιτίας της "παράξενης" και γενικά βίαιης συμπεριφοράς της. Η παρέα της με τον αυτοαποκαλούμενο Mr. Bones, τον επιστάτη του σχολείου, που πιστεύει πως μπορεί να καλεί πνεύματα και να συνομιλεί με αυτά, και γενικότερα η εμμονή της με τον κόσμο των νεκρών και οι πολύ παράξενες ζωγραφιές της αποτελούσαν διαρκή πηγή εντάσεων ανάμεσα σ' αυτή, στις συμμαθήτριες και στους καθηγητές της.

 Οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την εξαφάνισή της καταλήγουν στο κενό. Ο επιθεωρητής που ηγείται της υπόθεσης, θεωρεί πως βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Amy είναι ο Mr. Bones. Απόλυτα πεπεισμένος για την ενοχή του, θα "πειράξει" τα αποδεικτικά στοιχεία, καταπατώντας κάθε στοιχειώδες δικαίωμα του υπόπτου, χωρίς, τελικά, να επιτύχει κάποιο αποτέλεσμα. Ο κατά τ' άλλα έμπειρος επιθεωρητής θα χρεωθεί, φυσικά, την αποτυχία των ερευνών, θα σπιλωθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, και θα κατηγορηθεί για τη κατασκευή πλαστών στοιχείων που ενοχοποιούσαν τον Mr. Bones, με αποτέλεσμα η καριέρα του να καταστραφεί.

 Η υπόθεση της μικρής Amy στοιχειώνει για τα καλά τον επιθεωρητή, κυριεύοντας όλο του το είναι. Ετσι, πέντε χρόνια αργότερα, στις 5 Νοεμβρίου 2010, ο επιθεωρητής επιστρέφει στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του Dowerton, αποφασισμένος να αναζητήσει για μία ακόμη φορά τη μικρή Amy. Το μέρος είναι πολύ οικείο στον επιθεωρητή, αλλά και σε όσους έχουν παίξει το πρώτο Dark Fall game. Πριν από λίγα χρόνια, στον ίδιο χώρο, ο επιθεωρητής μας είχε αναζητήσει τα ίχνη του αρχιτέκτονα αδερφού του που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αναστύλωσης και αποκατάστασης του σταθμού και του παρακείμενου ξενοδοχείου, του περίφημου Station Hotel.

Το παιχνίδι είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα του Jonathan Boakes, που έχει επιμεληθεί όλα τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, ενώ ο Matt Clark τον έχει βοηθήσει στον ήχο και στις βελτιώσεις της game engine του παιχνιδιού. Οπως έχει ήδη αναφέρει στα forums του Adventure Advocate ο φίλος Αγγελος "odnorf" Καρμίρης, για το παιχνίδι έχει χρησιμοποιηθεί η Wintermute Engine, η οποία αναφέρεται στα credits του παιχνιδιού, αν και ο Boakes δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει σύμφωνα με τις συμβάσεις αυτής της ελεύθερης μηχανής.

Το σενάριο του παιχνιδιού είναι πολύ καλογραμμένο ως προς την παρουσίαση, τη μέθοδο εξιστόρησης, αλλά και τους τρόπους παρουσίασής του. Παρόλα αυτά, πρέπει να επισημάνω ότι, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιχνίδια του είδους που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία, στην ουσία του σεναρίου και των ιδεών που αυτό επεξεργάζεται υπάρχουν πολλά και σημαντικά κενά, που προκαλούν σημαντικά ερωτήματα, τα οποία δυστυχώς δεν απαντώνται. Και αυτό όχι απλώς δε μου αρέσει, αλλά με βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετο.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8585
%%
Ανάπτυξη:  Darkling Room
Έκδοση:  Iceberg Interactive
Διάθεση:  Beacon Multimedia
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 στα 2GHz/αντίστοιχο Athlon, 1GB RAM, ...