Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 244 του PCMaster

Το sequel του Mass Effect, το οποίο έρχεται δύο χρόνια μετά από την πρώτη του έκδοση, και κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την έκδοση για X360, δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται για ένα ακόμη κλασικό Bioware παιχνίδι που ήδη, μετά τους τίτλους τέλος του, μας κάνει να ανυπομονούμε για το κλείσιμο της τριλογίας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

          Η ιστορία διαδραματίζεται αμέσως μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Βρισκόμαστε στο 2183 και μετά την καταστροφή του Sovereign και την αποτυχία του να ξυπνήσει τους Reapers, ο γαλαξίας σιγά-σιγά επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς του. Παρά την τεράστια νίκη, σύντομα κάποιες φήμες έχουν αρχίσει να ακούγονται ότι ο κίνδυνος από μία επερχόμενη εισβολή των Reapers δεν έχει κοπάσει και ότι ο Sovereign ήταν μόνο η αρχή.

Γι’αυτό το λόγο, το συμβούλιο της Citadel αναθέτει στο αστρόπλοιο «Normandy» και στο διοικητή Shepard να «καθαρίσει» τις εναπομείναντες δυνάμεις των Geth, προκειμένου να καθησυχάσει τα πνεύματα και να αποδείξει ότι οι Reapers θα μείνουν «θαμμένοι» για πολλές χιλιετίες ακόμη. Κατά τη διάρκεια μίας αποστολής, όμως, ξαφνικά ένα άγνωστο τεράστιο mothership εμφανίζεται από το πουθενά και επιτίθεται αμείλικτα στο «Normandy». Το ηρωικό αστρόπλοιο δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στην ξαφνική επίθεση και κατά την προσπάθεια διαφυγής του πληρώματος, ο Shepard δεν καταφέρνει να μπει έγκαιρα σε μία κάψουλα διαφυγής και βρίσκεται στο κενό αβοήθητος, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Δύο χρόνια μετά και αφού το παλιό πλήρωμα του «Normandy» έχει διασκορπιστεί μετά το θάνατο του Shepard, μία ανθρωποκεντρική οργάνωση ονόματι Cerberus (τη θυμάστε;), με αρχηγό το μυστηριώδη Illusive Man, αναλαμβάνει να «αναστήσει» τον Shepard μέσω του Lazarus Project προκειμένου να ηγηθεί της αντίστασης ενάντια μίας νέας απειλής, της φυλής των Collectors, η οποία για κάποιο λόγο έχει μία ιδιαίτερη «συμπάθεια» στην ανθρώπινη φυλή και εξαφανίζει ολόκληρες αποικίες της χωρίς να αφήνει ίχνη. Η «ανάσταση» έγινε επιτυχώς, με ορισμένες ουλές για σουβενίρ, και ο Shepard αναλαμβάνει να σώσει το γαλαξία για μία ακόμη φορά, αφού πρώτα μαζέψει ένα ικανό επιτελείο από συντρόφους που θα είναι σε θέση να τον ακολουθήσουν σ’αυτή την αποστολή αυτοκτονίας.

          Εφόσον ο Shepard ζει από την αρχή μέσω του Lazarus Project, η πρώτη επιλογή σας είναι να επιλέξετε την κλάση του ήρωά σας ανάμεσα στις 6 διαθέσιμες (εκτός και αν κάνατε import κάποιον χαρακτήρα). Αυτές είναι Soldier, Infiltrator, Vanguard, Sentinel, Adept και Engineer.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
dark_fighter
πότε βγαινει και θα έχει προλάβει το περιοδικό να κάνει ρεβιου στο στο τευχος φεβρουαρίου? συνήθως έχει έν αLag τουλάχιστον 1 μήνα για ευνόητους λόγους ύλης και ημερομινιών κυκλοφορίας.δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν τώρα, με ποιο τρόπο θα τα καταφέρετε...
16/01/2010 01:09
admiral
Ο Δεμπεγιώτης έκανε infiltrate στα γραφεία της εταιρίας και απέδρασε με το αντίτυπο του παιχνιδιού. Μιλάμε οτι ο άνθρωπος είναι ninja με τα όλα του!
18/01/2010 22:31
sephir
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
9292
%%
Ανάπτυξη:  Bioware
Έκδοση:  EA
Διάθεση:  EA Hellas
Είδος:  Action
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Core 2 Dual Core 1.8GHz ή AMD, 1GB RAM, GPU με 256MB RAM ...