Γράφει ο Νικόλας Κάκκος
Απο το τεύχος 244 του PCMaster

Οι περισσότεροι από εσάς ενδεχομένως να έχετε παίξει κάποιο LEGO video game. Η λογική είναι απλή: Χειριζόμαστε κάποιο minifigure, σπάμε τουβλάκια (μαζεύοντας studs, το «χρήμα» του παιχνιδιού), νικάμε εχθρούς, λύνουμε μερικούς γρίφους και συλλέγουμε ένα κάρο αντικείμενα και μπόνους. Η συγκεκριμένη λογική δεν αλλάζει και εδώ, αλλά υπάρχουν ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις στη δομή του παιχνιδιού, που τελικά κατορθώνουν να αλλάξουν άρδην την όλη εμπειρία.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε έξι κύρια τμήματα (3 για τις τρεις πρώτες Indy ταινίες και 3 για την τελευταία ταινία). Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα LEGO games, καθένα από τα έξι αυτά τμήματα έχει το δικό του hub, έναν ανοιχτό κόσμο βασισμένο στο θέμα της εκάστοτε ταινίας. Στα προηγούμενα LEGO games τι γινόταν; Επαιζες τις πίστες κάθε chapter και έπειτα έπρεπε να ξαναπαίξεις τις ίδιες πίστες, με άλλους χαρακτήρες, αρκετές φορές, προκειμένου να ξεκλειδώσεις τα διάφορα μπόνους και «καλούδια», αν μη τι άλλο μία κουραστική διαδικασία.

Εδώ η λογική είναι ελαφρώς τροποποιημένη, ευτυχώς προς το καλύτερο: Κάθε hub αποτελεί έναν κόσμο προς εξερεύνηση. Μέσω της περιπλάνησης βρίσκουμε την «είσοδο» κάθε πίστας (5 ανά chapter) και ολοκληρώνουμε το στόρι. Πέρα, όμως, από αυτό, υπάρχουν αμέτρητοι γρίφοι διάσπαρτοι να λύσουμε, αγώνες να τρέξουμε, γενικά ένα σωρό ενδιαφέρουσες ασχολίες που θα μας ξεκλειδώσουν χαρακτήρες, οχήματα και άλλα δωράκια. Υπάρχουν δε (επιμελώς κρυμμένα) 30 τούβλα (μπλε, πράσινα, κόκκινα, δέκα από το καθένα) που, βρίσκοντάς τα, ξεκλειδώνονται τα «βαρβάτα» μπόνους όπως πολλαπλασιαστές studs, invincibility κ.λπ.

Επιπλέον, αφού έχουμε ξεκλειδώσει διαφορετικούς χαρακτήρες (που όλοι σχεδόν έχουν διαφορετικές ικανότητες, π.χ. άλλος έχει φτυάρι για να σκάβει, άλλος έχει bazooka και πάει λέγοντας), μπορούμε να ξαναπαίξουμε τις πίστες ως treasure levels, με σκοπό να βρούμε το χρυσό σεντούκι. Δέκα χρυσά σεντούκια υπάρχουν σε κάθε hub, τα πέντε τα βρίσκουμε ξαναπαίζοντας τις πίστες. Τα άλλα πέντε, όμως, βρίσκονται σε κρυμμένα bonus levels που με διάφορους τρόπους πρέπει να ανακαλύψουμε. Αφού βρούμε όλα τα σεντούκια, αποκαλύπτεται το super bonus level.

Τα στοιχεία που έχουν κάνει διάσημα τα LEGO games, φυσικά, βρίσκονται και εδώ, σε χορταστικές δόσεις. Το χιούμορ σπάει κόκαλα (ίσως το καλύτερο δείγμα έως σήμερα της TT), η διασκέδαση είναι εγγυημένη, ενώ το παιχνίδι απογειώνεται σε co-op, όπου υπάρχει και πρώτη φορά split-screen δυνατότητα. Επιπλέον, ντεμπουτάρει level/adventure creator στο παιχνίδι, που εντούτοις δεν έχει να προσφέρει κάτι ρηξικέλευθο. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αναλυτικό tutorial, αλλά ο χειρισμός είναι αδέξιος, βάζοντας φραγμούς στο δημιουργικό οίστρο σας. Και το χειρότερο; Για άγνωστο λόγο οι devs δεν προσφέρουν τη δυνατότητα για on-line διανομή custom made levels, που καθιστά, συνεπώς, το όλο εγχείρημα άτοπο. Με λίγα λόγια, καλή η σκέψη, αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμη…

Αν είστε φίλοι των LEGO games, πιθανότατα θα παίζετε ήδη τον τίτλο. Αν πάλι σκέφτεστε να δοκιμάσετε το LEGO Indy 2, σας το συνιστώ, είναι -κατά τη γνώμη μου- ανώτερο από το πρώτο της σειράς, απλώς μην περιμένετε πιστότητα στο κινηματογραφικό υπόβαθρο.

Διαβάστε το ολοκληρωμένο review στο τεύχος Φεβρουαρίου 2010 (244) του PC Master.

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7373
%%
Ανάπτυξη:  Traveller's Tales
Έκδοση:  LucasArts
Διάθεση:  Dionic
Είδος:  Platform
Παίκτες:  2
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  CPU Intel Pentium 4 στα 1,8GHz ή AMD Athlon XP 2200+, RA...