Εφτασε η στιγμή για το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ακούει στο όνομα Runaway και... τα πράγματα δυσκολεύουν, μια και για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό ο φίλος μας ο Brian, θα πρέπει κυριολεκτικά να βγει μέσα από τον... τάφο του!

Η γνωστή μας Gina Timmins παραβρίσκεται στην κηδεία του αγαπημένου της Brian Basco, αφού πριν έχει αναγνωρίσει το ακέφαλο πτώμα του. Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ξέρει καλύτερα από εκείνη αν το συγκεκριμένο πτώμα είναι ή όχι του Brian Basco; Κανείς. Και ενώ αποχωρεί από τον τάφο του Brian θλιμμένη, δέχεται στο κινητό της ένα παράξενο μήνυμα από το κινητό του αγαπημένου της: «Βγάλε με από αυτό τον τάφο. Μην πεις τίποτε σε κανέναν. Να είσαι προσεκτική. Δολοφόνοι σε περιμένουν στην είσοδο του νεκροταφείου. Η μπαταρία κοντεύει να τελειώσει. Ελα γρήγορα. Μπανάνα

Τι στο καλό είναι αυτό το τελευταίο. Μπανάνα; Μία έκφραση που ο Brian δεν χρησιμοποιούσε ποτέ μέχρι τότε...

Το Runaway: A Twist of Fate χρησιμοποιεί μία νέα engine, που επιτρέπει τη μείξη 2D περιβαλλόντων χώρων με 3D χαρακτήρες, χρησιμοποιώντας την cel-shading τεχνική. Το παιχνίδι περιέχει ένα configuration utility (ratof-config.exe) το οποίο ρυθμίζει τις αναλύσεις που θα χρησιμοποιηθούν στο παιχνίδι αλλά και την εμφάνιση ή μη υποτίτλων. Εδώ προσοχή, γιατί, αν μεταβείς στο directory του παιχνιδιού, στο αντίστοιχο ratof.config αρχείο μπορείς «χειροκίνητα» να ορίσεις σχεδόν ό,τι ανάλυση θέλεις. Σημειωτέον, το παιχνίδι συνιστά τη χρήση γραφικών υψηλής ανάλυσης, και αυτά δεν καλύπτουν όλη την οθόνη.

Στο παιχνίδι έχει προστεθεί ένα απίστευτο in-game hint σύστημα, που το παρουσιάζει o γνωστός τρελο-επιστήμονας Joshua από τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, ο οποίος δίνει τηλεφωνική βοήθεια λέγοντας διάφορα. Στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων η βοήθεια που προσφέρει είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Προσωπικά πολλές φορές δεν πίστευα αυτά που έβλεπα και άκουγα από τον Joshua στην οθόνη. Και μόνο για την ύπαρξη της βοήθειας αυτής αξίζει στο παιχνίδι ένα ειδικό βραβείο.

Η ατμόσφαιρα του Runaway 3 είναι σαφώς πιο σκοτεινή από ό,τι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, παρ’ όλα αυτά το χιούμορ του κινείται στα ίδια υψηλά, ίσως και ακόμη ανώτερα, επίπεδα. Οσον αφορά στην ατμόσφαιρα αυτή καθ’ αυτή, το παιχνίδι σε καθηλώνει για τα καλά λίγο μετά την αρχή, και δεν θα κουνηθείς από την καρέκλα σου πάρα μόνο αφού περάσουν πάρα πολλές ώρες και είτε το έχεις τελειώσει είτε έχεις κουραστεί και δεν μπορείς να συνεχίσεις άλλο.

Εκείνο που θεωρώ τεράστιο πρόβλημα είναι πως το παιχνίδι δεν μπορεί να πωλείται μέσω Digital Download στην ίδια τιμή που θα πωλείται και η retail έκδοσή του, η οποία θα έχει επιπλέον κουτί και manual και DVD. Είναι απαράδεκτο από όποια πλευρά και να το δω. Ακριβώς τα ίδια έγιναν με το Still Life 2. Αν θέλουν την υποστήριξή μας, πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν πελάτη που νιώθει πως τον κοροϊδεύεις... Αν εξακολουθήσετε την ίδια πολιτική, κύριοι, απλά την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει πελάτης...

Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8585
%%
Ανάπτυξη:  Pendulo Studios
Έκδοση:  Focus Home Entertainment
Διάθεση:  Online
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium 4 στα 1,7GHz ή αντίστοιχο Athlon, 1GB ...