Γράφει ο Γιώργος Δεμπεγιώτης
Απο το τεύχος 243 του PCMaster

Στα χνάρια των μεγάλων πατέρων του δημοφιλούς είδους των action RPG βαδίζει και το Torchlight, δημιούργημα ορισμένων από τους καλούς εκείνους κυρίους που μας έδωσαν προ αμνημονεύτων χρόνων το Diablo. Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από το παιχνίδι που θέλει να μας κρατήσει απασχολημένους έως ότου το Diablo 3 σαρώσει τα πάντα όλα.

Το Torchlight είναι ο ορισμός του dungeon crawler στα πρότυπα των πατέρων του είδους. Αν θέλετε φανταχτερούς κόσμους, ίντριγκες, έρωτες και ατελείωτους διαλόγους μπορείτε κάλλιστα να φορτώσετε το Dragon Age στον υπολογιστή σας. Εδώ θα βρείτε μόνο ανελέητη σφαγή, όπλα, loot και ακόμα περισσότερο loot. Αλλά για να δικαιολογηθεί το όλο μακελειό, το παιχνίδι διαθέτει και μια ιστορία, έτσι για τους τύπους : στην πόλη Torchlight που ευδοκιμούν ανθρακωρυχεία διάφορα τέρατα έχουν εμφανιστεί ξαφνικά και ο ήρωας της περιοχής Alric που πήγε να ερευνήσει την υπόθεση έχει εξαφανιστεί. Εσείς παίρνετε το ρόλο ενός από τους τρεις διαθέσιμους ήρωες, του Destroyer, της Vanquisher και του Alchemist οι οποίοι στην ουσία είναι ο Warrior, η Ranger και ο Mage αντίστοιχα με διαφορετικά ονόματα. Μαζί με τον ήρωα διαλέγετε ένα pet, σκύλο ή γάτα, και είστε έτοιμοι να σπείρετε τον όλεθρο.

Πέρα από το ανελέητο και απολαυστικό grinding που προσφέρει το story του παιχνιδιού, θα αναλάβετε και κάποιες υπο-αποστολές από διάφορους τύπους που κατοικούν στην πόλη. Αυτές οι αποστολές δεν ξεφεύγουν από το στερεότυπο «σκότωσε το τέρας» ή «βρες το αντικείμενο», αλλά βοηθούν στο να ανεβάσετε τη φήμη (fame) και το πορτοφόλι σας.

Το Torchlight είναι αρκετά γενναιόδωρο στην ποιότητα του εξοπλισμού που προσφέρει. Ακόμα και τυπικά enchanted όπλα έχουν αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, ενώ θα βρείτε πολλά socketed αντικείμενα και gems. Εδώ υπάρχει μια σχετική «ευελιξία» στο να εξοπλίσετε το χαρακτήρα σας ακριβώς όπως τον θέλετε, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα, με κάποιο αντίτιμο φυσικά, να καταστρέψετε κάποιο gem που δεν σας αρέσει σε socketed αντικείμενο ή το ίδιο το αντικείμενο για να περισυλλέξετε το gem του, ενώ μπορείτε να κάνετε enchant τα rare και unique αντικείμενα δίνοντας τους ακόμα περισσότερες (τυχαίες) ιδιότητες.

Στον τεχνικό τομέα το Torchlight καταφέρνει με το δικό του τρόπο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Με την εικαστική του προσέγγιση να θυμίζει λίγο Warcraft 3, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε την αξιοσημείωτη ποικιλία σκηνικών (θα επισκεφθείτε ορυχεία, σπηλιές, οχυρά κλπ), τα πολύχρωμα εφφέ και κυρίως τον υπέροχο σχεδιασμό των χαρακτήρων και τον πανέμορφο τρόπο που κινούνται και πολεμούν.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το πλήρες review στο τεύχος 243 του PC Master (Ιανουάριος 2010) που κυκλοφορεί μέσα στις γιορτές.

Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
8282
%%
Ανάπτυξη:  Runic Games
Έκδοση:  Runic Games
Διάθεση:  Online
Είδος:  RPG
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Intel Pentium 800Mhz, 512 MB RAM, κάρτα γραφικώ...