Γράφει ο Ανδρέας Παρασκευάς Τσουρινάκης
Απο το τεύχος 215 του PCMaster

Στα adventure games έχουν χρησιμοποιηθεί ως background settings σχεδόν τα πάντα. Ως προς αυτό το θέμα, ο καθένας μας λειτουργεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Εγώ έχω γράψει επανειλημμένα πως με ξετρελαίνει ο κόσμος των πειρατών. Ισως γιατί από τη φύση της η λέξη "adventure" σημαίνει περιπέτεια και θεωρώ πως η εποχή των πειρατών ήταν η απόλυτη ενσάρκωση της περιπέτειας.

18ος αιώνας. Ενα νησί που ήταν ορμητήριο αιμοδιψών πειρατών. Ενα αντικείμενο μίας ιεροτελεστίας που δεν έπρεπε να πέσει σε λάθος χέρια. Μία κατάρα που απλώνεται πάνω από το νησί, ξεκινώντας έναν ατέρμονο κύκλο αίματος. Dead Reefs: ένα εντυπωσιακό adventure από τη Streko-Graphics.

Από τότε που διάβασα πρώτη φορά για το παιχνίδι, μου έκανε αίσθηση. Από τις πρώτες του screenshots και το εντυπωσιακό trailer που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι τον Ιούνιο φαινόταν ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Επρόκειτο αρχικά να κυκλοφορήσει τον προηγούμενο Νοέμβριο, για άγνωστους όμως λόγους κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Το αρνητικό στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας του είναι ότι, τελικά, δεν απέφυγαν την ύπαρξη κάποιων προβλημάτων, που για ορισμένους μπορούν να θεωρηθούν και σημαντικά.

Η εισαγωγή του παιχνιδιού δείχνει, νομίζω, όλες τις δυνατότητές του. Σχεδόν τέλεια ctuscenes, εντυπωσιακότατα lighting και shadow εφέ δημιουργούν μία ελκυστικότατη ατμόσφαιρα.

Από την πρώτη σχεδόν σκηνή όπου είδα τον κεντρικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, μου "καρφώθηκε" σχεδόν αμέσως πως είναι φτυστός ο Johnny Depp. Η κοψιά των γωνιών του προσώπου του, το μουστάκι του, η ελαχιστότατη γενειάδα του (του στυλ "σκόρπια διαδήλωση", όπως έχει επικρατήσει να λέγεται), όλα δείχνουν να του μοιάζουν τρομερά. Δεν ξέρω αν έχω λάθος και το μυαλό μου με ξεγελάει για μία ακόμη φορά, αλλά η όλη φιγούρα του ήρωα νομίζω ότι είναι παρμένη από αυτόν, όπως τον θυμάμαι στην τριλογία του Pirates of the Caribbean.

18ος αιώνας. Στις ακτές της Αγγλίας υπάρχει ένα μικρό νησάκι που λίγο παλαιότερα ήταν ορμητήριο των πειρατών. Στα απόκρημνα βράχια του έχουν τσακιστεί πάρα πολλά ανυποψίαστα πλοία, πέφτοντας θύματα παραπλανητικών "φωτιών", που τις άναβαν πειρατές που είχαν σαν έδρα τους το νησί. Μία μέρα οι πειρατές βυθίζουν ένα πλοίο, που θα ήταν καλύτερα να το είχαν αφήσει να περάσει ανενόχλητο. Στο πλοίο αυτό υπάρχει ένα αντικείμενο πολύ μεγάλης αξίας. Τα ίχνη του δείχνουν να έχουν χαθεί.

Μία σειρά θανάτων αρχίζει να "κτυπά" το νησί. Μία περίεργη σχέση αρχίζει να φαίνεται ανάμεσα στους νεκρούς. Ενας κύκλος εννιά χρόνων δείχνει να έχει τη δική του σημασία.

Ο ξαφνικός θάνατος του μεγαλύτερου γιου του κυβερνήτη του νησιού, Baron Arthur Wyndham, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Ισως τα πράγματα να είχαν πάρει άλλη τροπή, αν μία γριά μάγισσα δεν τον είχε προβλέψει. Ετσι, καλείσαι εσύ, ο Amadey Finvinerro, απεσταλμένος - ερευνητής του βασιλιά, να βρεις τι συμβαίνει στο νησί. Σύντομα θα ανακαλύψεις το αιματοβαμμένο παρελθόν του. Με τις έρευνές σου, θα αντιληφθείς ότι ο θάνατος του Patrick Wyndham δεν είναι μία απλή πράξη δολοφονίας και ότι από πίσω της κρύβεται ένα πολύ μεγάλο μυστικό.

Share
Εικόνες
Γράψτε τα Σχόλια σας ...
Για να κάνετε σχόλιο πρέπει να κάνετε login στο Forum
7373
%%
Ανάπτυξη:  Not Available
Έκδοση:  The Adventure Company
Διάθεση:  Centric
Είδος:  Adventure
Παίκτες:  1
Επισκεφτείτε το επίσημο Website
Ελάχιστες Απαιτήσεις:  Pentium IV 1.8GHz, 512MB RAM, GeForce 5200FX ή ATI Radeon 9...